צילום CT

צילום CT

בוקר טוב, לפני חודש נקעתי (כך אובחן בינתיים) את רגל ימין. מאז הנפיחות לא ירדה והכאב נשאר חד ושורף. נשלחתי לאורטופד נוסף שאמר שנראה RSD. הוא המליץ לעשות בדיקת CT כדי לשלול בבירור שבר או קרע ברצועות. בשנה האחרונה עברתי מספר רב של צילומי רנטגן למעלה מ 12 ומיפוי עצמות בגלל שברים חוזרים בידיים. אם נסתכל על ה5 שנים האחרונות עברתי למעלה מ50 צילומי רנטגן. כמות הקרינה שנחספתי אלייה אדירה. אני מאוד חוששת לצבע את הCT בגלל כמות הקרינה יש סיבה לחששות? או שמה זה לא כמות שיכולה להזיק. אשמח גם לקבל יותר מידע מזה RSD תודה והמשך יום נעים.

תשובתי לנויה

נויה שלום הסבים והסבתות שלנו חיו בתקופה שרמות הקרינה באוויר היו ב -100 מיליון אחוז פחות ! אך בתקופה ההיא לא היה CT או MRI או שום בדיקה שעלולה לתת אינדיקציה ואבחנה חד משמעית ! המודרניזציה הביאה איתה יתרונות וחסרונות . גם אני עברתי אין ספור צילומים ו-CT מכיוון שעברתי המון פציעות במהלך השנים . היום בגיל 31 אני חי באינטנסיביות של כאב שאני בספק אם אנשים מבוגרים בהרבה ממני מרגישים על בשרם . למיטב ידיעתי רמת החשיפה והקרינה של CT המבוצע על הרגל היא לא גבוהה כמו CT באיזורים כמו גב או חזה . אין ספק ששום חשיפה לקרינה היא לא בריאה אבל את צריכה להיות ריאלית . 50 צילומי רנטגן זה חשיפה מזערית ביחס לחשיפה חד פעמית ל -CT ככה שאין לך מה לדאוג בצורה היסטרית . אף אחד לא יכריח אותך לעשות CT אבל זה כבר נתון בידייך . מאחל רפואה שלמה "טיל"

אוקיי תודה אבל

הסיטי הוא עם חומר ניגוד דבר שגורם לעוד יותר חששות. יש אפשרות לעשות סיטי ברגל ללא חומר ניגוד? עברתי לפני כחצי שנה מיפוי עצמות וככול הזכור לי אמרו לי שהחומר ניגוד לא בריא כלל לגוף השאלה היא אם זה לא מסכן שיחדירו לי לגוף שוב את אותו חומר בפרש כ"כ קצר. ואם אפשר מידע נוסף מזה RSD

rafagav

New member
לפי תשובת הדוקטור במקום אחר - קרינה כזו

מצטברת ולא מומלץ צילום נוסף לפני תום חצי שנה!! החומרים הללו, המוכנסים לגוף - בטח שאינם בריאים, אחרת אולי היינו אוכלים אותם (אם כי אנו אוכלים בכ"ז לא מעט דברים לא ממש בריאים..
). שומר נפשו ירחק מהם, אלא אם יש בעיה כמו בעייתך. בכ"ז נסי טיפול אלטרנטיבי... טיפול של הרגעת האיזור ושחרורו האיטי, אז (אינשאללה) יחלים מהר יותר!!

שלינקי

New member
RSD, או כמו שאנחנו קוראים לה, בשם מחודש יותר:

CRPS - Complex Regional Pain Syndrom מדובר בתסמונת של כאב כרוני חזק ביותר, שאינו עולה בקנה אחד עם רמת / חומרת הפגיעה. מדובר במעורבות של מערכת העצבים האוטונומית (זו שאינה בשליטתינו) והפגיעה יכולה, לכן, להיות מאופיינת גם בתופעות נוספות כנמו: חום, הזעה, שינויים בצבע ומראה העור (מבריק / יבש) הפרעות בפעילות שרירית ועוד. עד כמה שאני יודעת, עדיין אין סיבה ברורה וחד משמעית לתופעה. העוצמה ומשך התסמונת אינם תלויים בחומרת הפגיעה הראשונית, ומופיעים הרבה פעמים לאחר נקע / חבלה בקרסול , בכתף, ובמקומות נוספים. חשוב לציין, כי הפגיעה מתוארת מבחינת הסמפטומית כפגיעה בעצב, למרות שאין כל חובה שתהיה כזו, הכאב הוא חד, שורף, בלתי נסבל למגע. הבעייתיות היא שמערכת העצבים מגיבה לפגיעה המזערית (שייתכן ולא יישאר לה זכר לאחר מכן) באופן חמור ובלתי סביר. מתי זה מתחיל להיות בעייתי / מסוכן?, כאשר אותם חולים, נכנסים ל"שגרת כאב" ועוללים לפתח דכאונות, או חלילה להיות תלויים במשככי כאבים. לכן יש חשיבות לטיפול מוקדם. מה עושים? בד"כ משלבים טיפול של צוות רב מקצועי: פסיכולוגים, פיזיותרפיסטים וטיפול תרופתי. אני יודעת היום על מרכז אחד בארץ שעוסק בזה באופן מסודר, ונמצא ב"רעות" בתל אביב. כדאי לך לפנות לשם לברר מידע נוסף על התסמונת. בהצלחה, וללא כאב במהירה. שלי ק. - פיזיותרפיסטית. לרוב, כאשר מופיעה פגיעה כזו, חולים מדווחים כי הכאב מתפשט לאורך הגפה.

קרינה

בבדיקת CT יש חשיפה משמעותית לקרינה וכמו תמיד יש לשקול את חשיבות האינפורמציה שהבדיקה מספקת מול הסיכון וגם בהתחשב בחשיפה קודמת לקרינה. לגבי RSD, היום קוראים לזה CRPS (Complex Regional Pain Syndrome)' חפשי בגוגל ותמצאי.

למעלה