פנטקס - גדולים בקטנות
היי 1) מצלמים שתי תמונות במוד 3D עם הזזת המצלמה כעשרה ס"מ הצידה , מדפיסים שתי תתמונות, ומסתכלים עליהן במשקפיים מיוחדים שפנטקס מספקים עם המצלמה 2) הייתי במצבך לפני כחצי שנה יש לי ניקו 80 בת שנתיים וחצי, קניתי פנטקס 330 RS האחות הבכורה של ה 33 במארז מתכתי יפה, רק ללא מסך מסתובב, עם תכונות מתקדמות כמו מדידת אור נקודתית, תצוגת היסטוגרמה, כפתור פיצוי חשיפה נגיש על הפנל, מעבר מיידי בין צפייה לצילום ולהיפך, ללא סיבוב חוגה פנטקס קצת איחרו את הרכבת של הדיגיטליות, ולכן הם מתתמקדים בנישה של מצלמות קטנות קומפקטיות ואיכותיות. קרט לא דוחפים אותן מספיק בארץ, וחבל, כי בעולם הן נחשבות טובות וייחודיות. על קומפקטיות משלמים בעיקר באיכות הפלש וקרבתו לעדשה = עיניים אדומות בסוללות ייחודיות אבל נהדרות (נטענות בשעה ומספיקות ל200 צילומים עם פלש) בפנטקס שלי יש בעית מיקוד בתנאי תאורה חשוגכים אבל נראה לי שזה לא אופייני רק לה 3) אין דבר כזה - לעבור לדיגיטלית מרפלקס. יש לדיגיטליות של פנטקס יתרון אדיר - קומפקטיות המאפשרת לך לקחת אותך איתך לכל מקום אין יותר תירוצים להחמיץ הזדמנויות צילום דיגיטליות באופן כללי מציעות הרבה יתרונות שלא אפרט כאן (יתרון מס' 1 - עם הרפלקס צילמתי פחות מ1000 תמונות לשנה. מונה החשיפות בפנטקס עומד , אחרי 8 חודשים, על 12000 בין היתר, לומדים מניסיון. גם אם אתה לומד לאט, מכמות כזו של צילומים, עם משוב מיידי - אתה לומד לצלם. מהן נשארו על הדיסק במחשב כ10000 (ואפשר למחוק עוד כמה מאות, אם רוצים) אבל אם המצלמה היא לא רפלקס - היא לא רפלקס. (האופטיקה שונה, החיישן שונה, וגם התוצאות...) קניתי את הפנטקס לתקופת המעבר, עד שמחירי הרפלקס הדיגיטלי (של ניקון) יהיו סבירים בשבילי. וגם כשתהיה לי רפלקס דיגיטלית - כשהיא תישאר בבית, הפנטקס תבוא איתי.