צילום רחם?

רענן 34

New member
צילום רחם?

שלום לכולן, רציתי לשאול אתכן, התבקשתי ע"י רופא הפריון לעשות צילום רחם, ע"פ מה שאני יודעת הבדיקה לא נעימה ולעיתים די כואבת. האם מישהי עברה את הבדיקה ויכולה לשתף אותי היכן היא עשתה אותה (איפה לעשות אותה) ? על מה הממצאים יכולים להעיד? והאם היא כל כך כואבת כמו שמספרים? תודה וסוף שבוע נעים, רעננית

lee E

New member
משרשורים קודמים בנושא

הדעות כאן שונות. כל אחת עברה זו בצורה שונה. מבחינתי, הצילום לא היה נעים אך לא כאב. הרגשתי לחצים בחלל הבטן אך לא כאב. את הבדיקה עברתי בזמנו במכון מור בב"ש ע"י הרופא האישי שלי דאז.

ר ו מ י ה

New member
לא עברתי את הבדיקה

היות והוקפצתי ישירות ל-IVF (למרות שגם זה לא תירוץ, היות וגם אם ההפרייה עוקפת את החצוצרות עדיין צריך לשלול הידרוסלפינגס). צילום הרחם הינה בדיקה הבאה לבדוק את חלל הרחם, החצוצרות וצוואר הרחם ע"י הזמת יוד ובדיקת המעברים. הבדיקה אמורה לגלות בעיות מכניות, אך הבנתי שמידת דיוקה לוקה. הרופא שנחשב מוביל בבדיקה הוא ד"ר טונגרייך ולגבי מידת הכאב, ממליצה לך לפנות לפורום פוריות ולהסתכל בארכיון הסקרים, בעבר נעשה שם סקר בדיוק לנושא הזה. סופ"ש נעים

רענן 34

New member
תודה רבה על התשובה...אבל...

לצערי טונגרייך אינו מקבל דרך קופ"ח שלי. אולי מישהי כאן עשתה את הבדיקה בתל השומר? בכל מקרה אני הולכת לעשות את הבדיקה ולקוות שהכל יהיה טוב ולא יכאב. רציתי רק לומר בלי שום קשר תודה לכל בנות הפורום הזה המקסימות על העידוד ההדדי והעזרה והידע שהן מגישות לכל פונה. שבוע טוב רעננית

טל249

New member
טוגנרייך מקבל בבית חולים בפתח תקווה

כמובן שעם הסניליות שלי אני לא מצליחה לזכור את שמו... נדמה לי "השרון" או משהו כזה.. לא בלינסון. אם את יכולה לקבל הפניה לבית החולים, רוב הסיכויים שהוא זה שיעשה את הבדיקה. היא באמת לא נוראית, רק הוא קצת לא מצטיין בסבלנות.. אצלי למרות שיש לי חצוצרה אחת קטועה, הוא התעקש להכניס את החומר בלחץ כדי "לפתוח" חסימה, ואת הבדיקה הוא עושה מהחדר ליד כך שאין ממש עם מי לדבר (יש אחות אבל אני לא זוכרת אם היא צמודה במהלך כל הבדיקה..) שוב, סליחה על הסניליות, מקווה שעזרת לפחות קצת.. טלי

נעמי 17

New member
לי היא מאוווד כאבה

אבל לאחרות פחות. זה תלויי, רק את מכירה את עצמך.

panda321

New member
אני עשיתי לפני מספר שבועות.

די כאב - אבל לא משהו שאי אפשר לעמוד בו. זה כמו כאבי מחזור חזקים. יש לי חברה שזה לא כאב לה בכלל, והכאב הוא כזה שאם הייתי צריכה לחזור על הבדיקה הייתי עושה זאת ללא היסוס.

עשיתי פעמיים

כואב, אבל לא משהו שאי אפשר לעמוד בו יחסית לכאבי מחזור לדוג'... לבנות האנדו' שמועדות לזיהומים- חשוב חשוב ושוב חשוב ליטול כיסוי אנטיביוטי 72 שעות לפני הבדיקה. טוגנרייך מבצע בבית חולים ה"שרון" ובמכון אידלסון בתל אביב. המימצאים יכולים להעיד על מבנה הרחם, קיומה של מחיצה וכן על מצב החצוצרות. בדיקה מאד מאד חשובה. המקבילה לה היא הידרוסונוגרפיה לאלרגיות ליוד. בהצלחה

רענן 34

New member
תודה, רק שתי הבדיקות אינן אותו דבר

על פי הבנתי הידרוסונגרפיה מדגימה אך ורק את חלל הרחם , צילום רחם אם אינני טועה מדגים את חלל הרחם ומצב החצוצרות. תודה על כל התשובות. רעננית

לא נעים אך לא כאב

עשיתי אותה במכון דימות בתל אביב ברחוב אידלסון 24 אצל דר' סובוצקי

navonlaw

New member
אל תפחדי

אני מתתי מפחד מכל השמועות. אבל שמעתי שיש מקומות שיש להם ציוד חדיש ביותר וזה ממש לא כואב. יש לי חברה טובה שמרוב שהלחצתי אותה היא לקחה ואליום ושני אופטלגין לפני- ובסוף עברה את זה כמו כלום. פעם בואינג כתבה פה שעם אנדו' מומלץ לקחת אנטיבוטיקה למניעת זיהומים. תשאלי אותה ליתר ביטחון. בכל אופן הרופאים שדיברתי איתם ביטלו אפוציה זו ואמרו שאני מגזימה. אני תמיד מגזימה רק שלא יהיו טעויות עם אנדו צריך להיזהר כי לצערנו הרופאים אדישם לכך לעמים יותר מדי. תתיעצי עם גדולות ממני ומהחיים בכלל- רומיה ובואינג

אולי כיסוי אנטיביוטי הוא מוגזם לדעת

מס' רופאים, אבל מה לעשות, החיים לימדו אותי להגזים בכל מה שקשור לאנדומטריוזיס. אני יכולה פה רק להמליץ ולקוות שכל צילומי הרחם יעברו בשלום ובפשטות, בפועל זה לא תמיד קורה, קיימים מקרי אנדו' שהזדהמו ואושפזו אחרי צילום רחם תמים ונגמרו בניתוח בטן. לא מפחידה, רק מציינת עובדות. לכן, למדתי שאני יודעת הכי טוב בשבילי מה טוב עבורי גם אם זה לדאוג לעצמי לכיסוי של דוקסילין לפני פעולות פולשניות כאלו או אחרות.ביננו אף רופא לא ימנע ממך מרשם לאנטיביוטיקה, היה אפילו אחד אפילו שהציע לרומיה לקחת כמה חודשים ברצף בעבר כדי להירפא מהאנדו'

ר ו מ י ה

New member
נו, ורק בגלל שלא ניסיתי לא נרפאתי

(עדיין), אבל אני תמיד שומרת את זה כאופצייה

נעמי 17

New member
אני חייבת להגיב שוב

שמחה מאוד שכמעט כל מי שהגיבה כאן עברה את צילום הרחם עם אי נוחות נסבלת. אצלי זה לא היה המקרה. ואסביר בצילום רחם מותחים את צוואר הרחם שבמצב רגיל נמצא מכווץ בידיוק כמו שרוול רוח של מייבש כביסה < וסליחה על ההשואות אבל זה הדבר הכי קרוב שיכולתי להעלות על דעתי.> למי שיש מוקדים שם או שהמקום רגיש וכואב בדרך כלל- ביחסי מין או בבדיקת אולטרא סאונד ואגינלי, או בבדיקה גניקולוגית עם מפשק < ובלשוני- עם ג'ק> יש מקום לבדוק טישטוש או משכח כאבים חזק. המתיחה של צוואר הרחם היא הכואבת. אם את סובלת מכאבים באזור צוואר הרחם ואת יודעת שפעולות הלוו מכאיבות לך הגיעי לצילום עם הכנה טובה. אני לא רוצה להפחיד- אבל כשאני שאלתי את הרופא- מנהל מחלקה בהדסה עין כרם אם הבדיקה כואבת הוא ענה- אי נוחות קלה. אם הייתי יודעת שזה מה שהיה עלול לקרות הייתי מתארגנת אחרת , למשל לא נוהגת בדרך חזרה< שעתיים> ומוצאת מקום לנוח בקרבת מקום, היום, לא הייתי נותת לאף אחד לגעת בי בלי טישטוש. היום אני גם יודעת שיש לי מוקדים באיזור והמתיחה שלהם גרמה לי להתעלף. אז אם הפחדתי אותך הכוונה היתה שתבואי מוכנה ולא שתופתעי כמוני במהלך ואחרי הבדיקה, אני התעלפתי, אבל כנראה אני היחידה פה. זו נחשבת אחת הבדיקות הכואבות יותר.

שלום לך רענן

אני עשיתי צילום רחם אצל ד"ר טוגנדרייך המדהים בבית חולים השרון בפ"ת תחת הרדמה כללית כך שלא הרגשתי כלום במהלך הצילום. את יכולה גם לבקש לעשות את הצילום בהרדמה- הסיבה שעשיתי זאת בגלל אגן צר. אבל תנסי אין לך מה להפסיד.הוא רופא מקסים ואנושי ויכול להמליץ לך על הרדמה. שיהיה לך המון בהצלחה רני

רענן 34

New member
עברתי את הצילום...תודה לכולן...

קודם כל תודה לכולן. אתמול עברתי את הצילום בתל השומר ,אצל רופא אדיב ועדין מעין כמוהו בשם ד"ר רבינוביץ. תוצאות צילום הרחם כנראה שולחות אותי מיד לטיפולי IVF אבל לעצם הבדיקה , היא קצת כואבת אכן הכאבים דומים מאד לכאבי הוסת אבל עם יחס נעים כלכך מצד איש המקצוע אפשר לעבור את זה ואפילו לצאת עם חיוך. שוב תודה ובהצלחה לכולנו, רעננית

טוב לשמוע!

זוכרת שהוא הרופא של "זמזם" שנעלמה מהפורום. והיא שיבחה אותו מאד מאד מאד. בהחלט טוב לשמוע, בהצלחה

למעלה