צילום רחם

צילום רחם

קצת על עצמי: אני בת 28.5, ללא הריונות קודמים. אנו מנסים 6 חודשים להיכנס להריון. בדיקות הורמונליות ובדיקות זרע - תקינות. נמצא בדופן הרחם מיומה (שרירן) שלא אמור להוות הפרעה. הרופא המליץ לבצע צילום רחם. שאלותיי הן: האם כדאי לבצע בשלב זה צילום רחם? האם כדאי להמתין? עד כמה הבדיקה כואבת במהלך ואחרי הצילום? האם יש סיכון בבדיקה? איך יוצא כל היוד? תודה מראש, וסליחה על כל השאלות...

קשכפית

New member
בטח שכדאי לעשות צילום רחם

אם לא מצליחים, ואחרי שכל הבדיקות האחרות יצאו תקינות והרופא ממליץ על צילום למה לא? אני עשיתי צילום רחם בשיטה של "בלון" וזה לא כאב לי בכלל לא תוך כדי ולא אחרי, היו כמה שניות לא נעימות אבל ממש סתם לא רציני בכלל ולא הרגשתי כלום אחרי הבדיקה יצאתי והלכתי הביתה כרגיל. על איזה יוד את מדברת? מי מכניס לשם יוד ולמה? אני עשיתי את הצילום ברמת מרפא לאחר שקיבלתי הפנייה מקופ"ח מכבי ותאמתי את הבדיקה עם ד"ר טוגנדרייך והזמנתי את הבלון, נדמה לי שזה עלה משהוא כמו מאה שקל. מי שיותר מעודכנת מוזמנת לעדכן. אצלי זה פשוט היה לפני כשנתיים אז אני לא לגמרי זוכרת.

הבנתי מהרופא שמחדירים יוד

יכול להיות שהשיטה שונה? מי שעושה את הבדיקה הוא הגניקולוג שלי בכבודו ובעצמו.

קשכפית

New member
באמת יוד? לא ידעתי, אולי באמת

ישנן מספר שיטות? בזמנו שאמרו לי לעשות צילום רחם אז מישהיא סיפרה לי שזו בדיקה טראומטית ושהיא סבלה מזה מאוד!!! אז נבלהתי ונכנסתי לפורום לברר מה הסיפור ומישהיא כתבה לי שיש שיטה של צילום שלא כואבת, עם בלון. שעושה את זה רופא מסויים שעובד גם עם מכבי. היא נתנה לי מספר טלפון והתקשרתי אליו וקיבלתי הנחיות וככה זה התגלגל. ובאמת זה לא היה טראומטי כלל וכלל. מצד שני אולי יש כל מיני סוגים של בדיקות ואני לא כזו מומחית, אז עוד מעט, אולי תיכנס לפורום מישהיא יותר מומחית ותעשה סדר בבלאגן... קשכה

i p e r e t z

New member
../images/Emo39.gifמתוקה....

שאת הולכת לבדיקה תקחי איתך מישהו מלווה כי זו לא בדיקה קלה אבל תאמת שהפחידו אותי אמרו לי בנות שהן התעלפו לי זה לא קרה אצלי לא הייתה בעיה כזאת וכן זו בדיקה שמחדירים יוד ועושים צילום ממש כמו בצילום רגיל. זו בדיקה לא נעימה בהחלט אך רצוי לעשות אותה כדי לדעת אם הכל בסדר. גם נותנים לך טופס לחתום כדי שלא תתבעי את הבי"ח אם יקרה משהו כמו באפידורל. טופס פרוצדורלי בהחלט. המון בהצלחה מכל ה
ענבל

חגיתלה

New member
צילום רחם

בילום רחם אכן מזריקים יוד לחלל הרחם והחצוצרות במטרה לראות שהיוד זורם ושאין סתימות. היוד יוצא בדרך טבעית ו"נוזל" החוצה. הבידקה עצמה תלויה במצב ה"צנרת". אם יש סתימה בחצוצרות ייתכן כאב. אישית לי הבדיקה לא כאבה בכלל. לא עשיתי את זה עם בלון, כי לא ידעתי מה זה אבל עשיתי את זה אצל טוגנדרייך ברמת גן שעליו יש רק דברים טובים להגיד בהצלחה

קשכפית

New member
אז כנראה שמזריקים יוד אבל

אני בכלל לא ידעתי או שאני לא זוכרת אבל זה לא משמעותי כי שוב אני מדגישה וחשוב להדגיש גם אותי הפחידו ובסופו של דבר אני מעידה כי זה לעשות מעכבר הר, באמת זו לא הייתה בדיקה קשה ולא בדיקה טראומטית ואני באמת חושבת שלא צריך להגזים. הנה חגיתלה בעצמה כותבת שאפילו שלא עשתה עם בלון לא כאב לה בכלל, בנות אחרות כתבו שזה בערך סוף העולם. אפילו טיפול שיניים זה יותר מבעס ולא כותבים שצריך לבוא עם מלווה... אל תילחצי זה ממש ממש לא מפחיד ועם תעשי עם בלון אז בכלל לא כואב.

lili2004

New member
לא סוף העולם- כדאי לעשות!!

כדאי לעשות את הבדיקה בשביל לא ל" בזבז " זמן מיותר למקרה שיש " סתימה " בחצוצרה או משהו כזה. אני אישית עברתי את הבדיקה הזו פעמיים , היא לא נעימה אבל לא סוף העולם!! את לבושה בחלוק ומחדירים צינורית ווגינלית , את שוכבת על מיטת ברזל ומכשיר מצלם אותך. בזמן הצילום מוחדר יוד דרך הצינורית לצילום של האגן, השחלות והרחם- זמן הזרקת היוד והצילום הוא של דקה וחצי , יש לחץ והבדיקה לא נעימה אבל ממש לא סוף העולם. אני אישית לקחתי אופטלגין כחצי שעה לפני הבדיקה. בהצלחה!!

בדיקה אולי חשובה יותר

היא היסטרוסקופיה אבחנתית שבודקת את מצב הרחם ובהחלט תתן מענה לגבי המיומה אם בולטת לפנים החלל.

סיכון

המון תודות על התגובות, וכנראה שאני אבצע את הבדיקה עוד החודש. מישהי יודעת האם יש סיכון כלשהו בבדיקה (אחרת למה מחתימים בטופס ויתור)?

למעלה