צילום רחם

צילום רחם

שלום לכל,
אני בת 38, לאחר 4 הריונות טבעיים.
אני ובן זוגי מנסים מאוקטובר להכנס להריון ללא הצלחה.
הרופא המליץ על צילום רחם.
מאז הפגישה ממש מבולבלת. מה הסיכוי שיש חסימת חצוצרות ללא דלקת באגן או או מחלה אחרת ברקע?
מחפשת המלצה על רופא באזור המרכז שמבצע צילום.

תודה רבה

מיכל240

New member
לא בהכרח מפנים לצילום רחם בגלל דלקת

אחרי מספר ניסיונות של טיפולים רופאים מפנים לצילום רחם כדי לוודא שהבעיה היא לא מכנית - כלומר חצוצרות חסומות.
גם אותי הפנו ללא בעיה כלשהי. אני עשיתי אצל ד"ר דניאל טוגנדרייך ברמת גן, היו לו תורים לאותו שבוע וממה שבדקתי הוא מאוד מומלץ בתחום הזה.
הצילום עצמו זה שיחרור של נוזל יוד לחצוצרות וזה כמה דקות לא נעימות, אבל נסבל (כמובן כל אחת וסף הסבל שלה).
בהצלחה!

.

תודה על התגובה הזריזה.
אז מתי בדכ מפנים?
יש פרוטוקול שמנסים דברים שונים ואז מגיעים לצילום?
מהו הטיפול התרופתי שהזכרת?

haych

New member
בד"כ מפנים

כי פשוט חבל לעשות טיפולים סתם.
קודם מוודאים שאין חסימה שמונעת הריון, אם יש אז צריך לעבור ישר ל-IVF (במידה והיא לא נפתחת בעזרת הצילום).

אני למשל עשיתי צילום ממש בתחילת התהליך, והוא גילה שתי חצוצרות חסומות. יכולתי לנסות הזרעות גם עוד עשור ולא הייתי נקלטת...
זו בדיקה ממש חשובה.

קשה לדעת

קראתי גם מאמרים שאומרים שHSG יותר טוב וגם מאמרים שאומרים שsono-hsg יותר טוב. אולי יש דברים שאחד מזהה יותר טוב וכאלו שהשני (לא הצלחתי למצוא מידע מסודר). הייתה לי אותה התלבטות ובמקרה שלי החלטתי לעשות sono-hsg, כי לא הייתה לי סיבה להניח שהחצוצרות חסומות אז העדפתי להמנע מהקרינה והיוד הרדיואקטיבי. אבל זו לא בהכרח ההחלטה הנכונה עבור כולן - אני יודעת שיש הרבה בנות שמעדיפות HSG, זו בדיקה שמשתמשים בה זמן רב יותר.
אם את מחליטה ללכת על sono-hsg - אפשר לקבל מהרופא טופס 17 ולעשות אותה חינם בשערי צדק.

בראון10

New member
כדאי לעשות

זו בדיקה לא נעימה, אבל השד ממש לא ככ נורא. עשיתי אצל טוגנדרייך והיה ממש בסדר.

תלתלית20

New member
כמו שענו לך כולן..

צילום רחם בדרכ עושים לפני תחילת הטיפולים , במסגרתהבדיקות המקדימות. לא בהכרח אומר שיש שם בעיה אבל כדאי לבדוק ולוודא. בדיקה לא נעימה אבל לא נוראית כמו שנוטים לחשוב. בהצלחה!

למעלה