צילום רחם

shira11114

New member
צילום רחם

היי לכולן ושבוע טוב, רציתי לשאול איך היתה החוויה שלכן מצילום הרחם?
אני די לא ישנה בלילה בגלל זה :)

תודה!

a morph

New member
הסבל של נדודי שינה הרבה יותר גדול מהסבל של צילום רחם

זה מאוד תלוי ברגישות וכנראה שגם במבנה האנטומי, אבל כנראה גם בציפיות... יש נשים שסובלות מאוד, אני באתי מוכנה לסבל נוראי וכשיצאתי לא הבנתי על מה כל הרעש.
כשמזריקים את חומר הניגוד יש כאב שמזכיר כאב מחזור חזק, אבל נמשך שניות בודדות.
אחרי הפעולה יש גם קצת הרגשה של התכווצויות דמויות מחזור, אצלי זה נמשך כשעתיים, אבל ממש בקטנה ולא משהו שדורש משככי כאבים.
לפניי בתור היו 4-5 נשים, אחת ממש צעקה, השאר לא הבינו למה. אם את ממש חוששת, קחי משכך כאבים כשעה לפני הצילום.

לי היה ממש קליל

ולא הבנתי את הפוסטים המפחידים שקראתי. כמובן שיש נשים שחוות קשה את הצילום. אני חושבת שאלה שכותבות הן בעיקר הכאובות ולכן הפרופורציה בין פוסטים מפחידים לאופטימיים נוטה לכיוון הכאובים. בדיוק פורסם פוסט בלקראת הריון של מישהי נוספת שעבר לה בשלום, אם תרצי לקרוא.

haych

New member
לא תענוג גדול, אבל 5 דקות וזה מאחורייך

אצלי הכאב דמוי כאבי מחזור היה נסבל.
הכי כאבה לי התפיסה של צוואר הרחם, ולצערי נאלצו לחזור עליה כמה פעמים כי הוא השתחרר-אמרו לי שזה קשור למבנה האנטומי שלי.
ההתעסקות בצוואר הרחם כאבה לי מאוד, אבל הכאב התעצם עוד יותר בגלל הלחץ כשלא הצליחו, הייתי מוכנה נפשית לבדיקה כואבת, אבל לא הייתי מוכנה לסיבוך ואצלי אי-הידיעה משחקת תפקיד משמעותי.
ההזרקה עצמה הייתה כאב מחזור נסבל. הייתה לי חסימה אז הזריקו בלחץ גבוהה יותר שהוציא ממני יבבה קטנה, אבל זה באמת היה כלום לעומת הכאבים של ההתחלה. ורוב הבנות לא מדווחות על כאבים בהתחלה, ככה שיכול מאוד להיות שאני חוויתי משהו די חריג.
למרות שהיה לי לא נעים בכלל ונלחצתי ובכיתי כשלא הצליחו - בראיה לאחור הבדיקה הזאת כ"כ קצרה, שלא משנה כמה זה כואב, תתעודדי שזה אוטוטו נגמר.
הצוות בלניאדו היה פשוט מדהים. הטכנאית נטע חיזקה אותי, ליטפה, הרגיעה והסבירה כל שלב בתהליך והייתה פשוט מלאך.

הבדיקה פתחה לי חצוצרה אחת חסומה מתוך שתיים, ככה שזה בהחלט היה שווה את זה!

פיקוטי

New member
הי

אני חושבת שרואה בעיקר למי שיש אצלה בעיה החצוצרות.
טוב שאת מודעת לאפשרות שיכאב ולאופציה לקחת משכחי כאבים.
בצילום הראשון היו לי כאבים חזקים מאוד (לא נטלתי כלום לשיכוח כאבים). בצילום השני, שהיה אחרי לפרוסקופיה לפתיחה לשחזור של החצוצרות כאב רק קצת.
הצד החיובי - אם החצוצרות בעייתיות, הדרך לפתרון קצרה. בהצלחה:)

nofar166

New member
צילום רחם

לפני חודש עשיתי צילום רחם ואני ממש יכולה להזדהות ולהבין את החשש שלך שאפילו מפריע לך לישון טוב בלילה. כמובן שהכאב הוא אינדיווידואלי מאוד וגם תלוי אם יש חסימה של החצוצרות או שלא.

אני יכולה להגיד לך שאני כל חיי פוחדת מכאב, חששתי מבדיקות דם, רופאי שיניים וכו'. לפני מועד הצילום הייתי עם המון חששות ולחצים שגם הפריעו לשינה, אבל שבוע לפני הצילום החלטתי עם עצמי שאני עושה סוויצ' בראש ומשנה גישה.

הבנתי שהלחץ והחששות לא יפחיתו או יעלימו את הכאב בבדיקה ושהן רק גורמות לי ליותר סטרס. מאז ניסיתי שלא לחשוב יותר מידי על הבדיקה, הרגעתי את עצמי ושידרתי לעצמי שמקסימום יכאב לי בזמן הבדיקה אבל זה לכמה דקות וזה יעלם. מה זה הכאב הזה לעומת כאב של לידה? מאותו הרגע ש"שיחררתי" את המחשבות והחששות הייתי הרבה יותר רגועה ונינוחה, הסתכלתי על הבדיקה כאתגר בשבילי, בתור מישהי שתמיד מפחדת מכאב ועכשיו מוכנה להתעמת עם האתגר הזה.

בדיעבד, הרוגע ששידרתי לעצמי לפני, מאוד עזר לי בזמן הבדיקה. אני לא אגיד לך שכשהיינו בנסיעה לבית החולים לא הייתי בסטרס. הייתי ועוד איך, וגם לקחתי כדור משכך כאבים כשעה לפני הבדיקה. הצוות בבדיקה (האחות והרופא נשים) היו מדהימים, סובלניים, נחמדים ומרגיעים ואין ספק שזה משמעותי מאוד. בהתחלה הרופא ישב לצידי והסביר לי את כל התהליך של הבדיקה, השלבים, הטכניקה ושידר המון רוגע ובטחון. האחות היתה כל הזמן לצידי, ליטפה אותי, הרגיעה, עודדה ותמכה. החצוצרות אצלי לא היו חסומות לכן מבחינת הכאב אני יכולה להגיד כמו שכבר בטח קראת, שהוא באמת כמו כאב מחזור חזק של התכווציות ברחם ולא תספיקי לספור עד 10, והוא כבר יחלוף.
דקה אחרי שקמתי מהבדיקה הרגשתי טוב ואפילו מצוין (!) עם תחושה נהדרת בכל הגוף, לא היו לי שום כאבים אחר כך, רק טיפה דימום כמו שיש לפעמים אחרי בדיקה אצל רופא נשים.

סורי על החפירה אבל היה לי ממש חשוב להראות לך כמה ה"שד" הזה לא כזה נורא. אם יש לך עוד שאלות מזומנת לשאול בפרטי בכיף.

shira3121

New member
לא כאב לי בכלל

לקחתי אדויל לפני והיה מהיר וממש לא כמו שקראתי

o o z a

New member
החוויה שלי

עשיתי פעמיים צילום רחם, אני עם אנדומטריוזיס חמור וחששתי עד כדי כך שלפני הפעם הראשונה היה לי התקף חרדה של ממש...
שתי הפעמים היו לגמרי נסבלות..לקחתי טיפות נורופן כחצי שעה לפני הבדיקה
היו כאבי מחזור של כמה שניות, מין לחץ לא נעים בבטן וזהו, פשוט זהו.
בהצלחה!

hatalya

New member
כדאי שתישני בלילה

לי היה קשה וכואב, לא אייפה את המציאות.
זה אמנם קצר אבל מאוד כאב.
לפני הצילום הציעו לי משכחי כאבים כנרות לטוסיק ולא לקחתי כי לא ידעתי איך להכניס. ממליצה כן לקחת משכך כאבים וללכת עם מלווה.
הכאב חלף מיד כשהבדיקה נגמרה.
בהצלחה.

כאב לי מאוד, הכאב חלף מיד כשנגמרה הבדיקה.

את השאיבות עוברת ללא הרדמה ואיך שהוא הבדיקה הזאת נחקקה כחוויה לא נעימה.

לא כאב

נראה לי שזה מאוד תלוי במבנה..
לי לא ממש כאב..הרגשתי את הקטע של הזרקת החומר ניגוד (שנייה) וזהוא.
אבל חוץ מפיפל (שזה היה נורא- לא ממש כואב אבל היה לי צמרמורת יומיים) לא ממש סובלת כאבים בבדיקות..(עד כה..)

למעלה