צילום רחם ובדיקת דם

יעלהלוי

New member
צילום רחם ובדיקת דם

אני בת 34 ויש לי ילדה שאותה ילדתי בניתוח קסרי. יש לציין שמיד לאחר שהפסקתי את הגלולות למניעצ=ת הריון נכנסתי להריון. כיום יש לי קושי בלהיקלט עשיתי צילום רחם ובו נאמר לי שבחצוצרה אחת אין מעבר של חומר ואילו בשניה קיים מעבר חופשי. (האחות אמרה לי שחצוצרה אחת סתומה) בבדיקת הדם ה - fsh ברמה של 16 רציתי לדעת קודם אם הרמה טובה ביחס לגיל. ומה לדעתך יהיה הטיפול הבא? מה הסיכויי שלי להיקלט?

יעלהלוי

New member
צילום רחם ובדיקת דם

אני בת 34 ויש לי ילדה שאותה ילדתי בניתוח קסרי. יש לציין שמיד לאחר שהפסקתי את הגלולות למניעת הריון נכנסתי להריון. כיום יש לי קושי בלהיקלט עשיתי צילום רחם ובו נאמר לי שבחצוצרה אחת אין מעבר של חומר ואילו בשניה קיים מעבר חופשי. (האחות אמרה לי שחצוצרה אחת סתומה) בבדיקת הדם ה - fsh ברמה של 16 רציתי לדעת קודם אם הרמה טובה ביחס לגיל. ומה לדעתך יהיה הטיפול הבא? מה הסיכויי שלי להיקלט?

זקיקית

New member
לא יודעת לגבי בדיקת הדם

אבל גם לי גילו חצוצרה אחת סתומה בצילום רחם לפני למעלה מחצי שנה, ולמרות זאת נכנסתי להריון באוגוסט האחרון (הריון שלא הצליח מסיבות אחרות), אז אפשר לעשות את זה עם חצוצרה אחת! בהצלחה

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. חצוצרה אחת מקטינה את הסיכוי , שכן בביוץ מאותה שחלה הסיכוי להריון הוא אפסי. מה שקצת בעייתי אצלך זה הFSH שמראה על מאגר שחלתי שמתחיל להדלדל. אני מניחה שהשלב הבא יהיה איקקלומין או זיריקות הורמונים שיגרמו לשתי השחלות לייצר ביציות וכך בכל חודש יהיה סיכוי למפגש פורה של ביצית וזרע. בהצלחה נועם

טיפטיפ29

New member
לא יודעת אם זה יעודד - אנסה:

לי יש FSH ברמת של 20 ונכנסתי להריון פעמיים מתוך 3 IVF אז כנראה שזה לא ממש אומר. ואני מפנה גם אותך לסיפורה המדהים של לימי של גידי (אני מקווה שאני לא עושה שמות לשם שלה...) שעם FSH של 88 נכנסה להריון ספונטני לחלוטין, והיא רווה היום הרבה נחת מילד מתוק, אחרי שרופאים גדולי שם ומוניטין שלחו אותה בדחיפות לחפש תרומת ביצית.

נרי כ

New member
אני לא יודעת בקשר ל-fsh, אבל עם

חצוצרה אחת אפשר בהחלט להכנס להריון. גם לי יש אחת כזאת. בעיקרון, הביוץ שלנו מתרחש בפעם בימין ופעם בשמאל, ואז אם אחת מהן סתומה זה אומר שאחת לחודשיים, יהיה קשה מאוד להכנס להריון (אם כי אפשרי בכל זאת, כי הביצית עשויות לנדוד למקום המתאים. אמרתי לרופא שלי שאם יש לה את חוש הכיוון שלי, שישכח מזה). אי אפשר לפתוח אותן, ככה טוען הרופא שלי, בגלל שהן עדינות מדי, וכל התערבות עלולה לגרום יותר נזק מתועלת. יש רופאים שמצנטרים חצוצרות אבל זה תלוי אם החסימה קרובה לרחם או לא, ולא בטוח שזה מחזיק מעמד. אני לא יודעת אם זה מגיע גם עם בעיה הורמונלית, אבל בעיניין החצוצרה הסתומה - ברמת העיקרון אפשר לחכות בסבלנות, כי יש אחת פתוחה, אפשר לתת הורמונים בזריקות, כדי להגדיל את כמות הזקיקים (הביציות שמבשילות בחודש) וכדי להגדיל את הסיכוי שתהיה ביצית בצד הפתוח. תראי מה הרופא שלך מציע לך, אבל אם זאת הבעיה היחידה ואת יכולה לסבול לחכות עוד זמן בלי להיות במתח נוראי, אז הייתי שוקלת אפשרות של לא לעשות כלום, פשוט להזדיין בסבלנות, ולחכות שהזרע בעל התושיה ימצא ביצית בצד הפתוח. רקר צריך לקחת בחשבון שזה אמור לקחת פי שתיים זמן.

d2b2

New member
את ממש אחותי התאומה מבחינת הנתונים

גם אצלי FSH בחודש הראשון יצא 16 בערך וחצוצרה אחת כנראה סתומה . לגבי ההורמון , רצוי מאוד מאוד לחזור על הבדיקה שוב בחודש הקרוב ביום השלישי למחזור ולראות מה התוצאות .. אצלי זה ירד ל-9 בערך בחודשיים לאחר מכן שזה היה הרבה יותר טוב , מבחינת החצוצרה זו באמת בעיה שבד"כ יגידו עליה כי אם יש אחת פתוחה אפשר עדיין להסתדר . המלצה שלי גשי לרופא פריון טוב שיסביר לך על ה-FSH וישקול איתך ביחד איך להמשיך !!! אני דרך אגב גם בדיוק בגילך . אם תרצי לדבר איתי שלחי לי מסר ובשמחה אעזור . שבת שלום

יעלהלוי

New member
לתאומת הנתונים

אני מאוד שמחה לראות שיש עוד בני אדם שאכפת להם ומעוניניים להוריד את רמות החרדה והדאגה שבהם מצוי אדם בכלל ובפרט אני. מאוד היה לי קשה לשמוע את הבשורה של צילום הרחם אח"כ באה הבשורה של בדיקת הדם זה גרם לי להרהר בכל רגע.לבדיקות הללו שלח אותי רופא נשים שמגיע אחת לשבועיים למרפאה העצמאית של קופת החולים הכללית דווקא לרופא זה ניגשתי משום שאני יודעת שהוא עובדת במרפאת פוריות במחוז שלי. ב- 31 לדצמבר אגש אליו שנית עם התוצאות הללו מקווה שהבעיה לא גדולה. מפחדת מאוד מהלא ידוע. מה הרופא יעץ לך? והאם זה הצליח?

למעלה