צילום מול השמש.717.

צילום מול השמש.717.

כמו שכבר ציינתי אני משתמש ב717. היום ניסיתי לתפוס שקיעה, ניסיתי כמה פעמים ובכל פעם התמונה יצאה יחסית גרועה. אם תוכלו לעזור לי ולהדריך אותי איך לצלם כנגד השמש עם המצלמה. תודה רבה

ועוד שאלה קטנה

צילמתי מספר צילומי לילה. הבעיה הייתה שהשמיים יוצאים לי בהירים מידי. ואפילו אדמדמים. בבקשה תקנו אותי בהנחה שאני לא עושה משהו טוב. אני פשוט מעביר לscn ואח"כ בוחר בסימן עם הירח, ומצלם(המצלמה על חצובה). תודה רבה.

המצבים האוטומטיים לא בדיוק עוזרים

בסיטואציות כאלו: בשקיעה אל מול השמש,המצלמה מודדת מהאיזור המואר - 'מחליטה' על פחות חשיפה כי 'חושבת' שהכל מואר - והתמונה יוצאת חשוכה. בלילה - להיפך - המצלמה מודדת מן האופל השחור - 'מחליטה' להאריך את החשיפה - והכל יוצא יותר מדי מואר. נראה לי שהאופציה האוטומטית במצלמה אצלך לצילום לילה מיועדת לצילום אנשים בלילה - בתוספת הפלאש (אם לא תבטל אותו). בשני המקרים מתחכמים למצלמה וקובעים שתמדוד מאיזורים 'ממוצעים' או הפוכים למה שציינתי - מד האור קובע חשיפה שונה או הפוכה לזו שציינתי והתוצאות טובות יותר. זה הפתרון במצב האוטומטי,לא יודעת כמה 'חופש' יש לך שם לקבוע פרמטרים ואלו - למשל-את שיטת המדידה - אם כן,אז לשנות ממטריצה\מרובת איזורים למרכזית או חלקית או נקודתית, ולמדוד מאיזור ממוצע גוון - לא בהיר מדי ולא כהה מדי, נועלים חשיפה (יש כפתור מיוחד),מבצעים קימפוז חוזר ומצלמים.אם צריך מוסיפים פיצוי חשיפה - לא בעיה לבדוק תוצאות במסך האחורי. תצטרך ללמוד את נושא האפור 18% ,איך בא לידי ביטוי ואיך משתמשים בו בחשיפה נכונה.יש מאמר באגף המאמרים של פורום 215 ,ועוד כמה המתקשרים לנושא,אם כי לא בשם זה. חצובה?נהדר.אתה בדרך הנכונה.מקווה שאתה מצלם בעזרת הטיימר או שלט.למניעת טשטוש בתמונה. בהצלחה.

את התיאוריה קלטתי אבל לגבי הפרקטיקה

אני לא בטוח. תחילה אני אציין שבמצלמה יש גם אופציה לצילום אנשים בלילה וגם לצילום לילי ככלל וזה שני מצבים שונים. איך קובעים שתמדוד מאזורים "ממוצעים"? מה הכוונה? מד אור ? זה פונקציה פנימית? שניתנת לשינוי עם כפתור? או אולי זה משהו פנימי? סלחי לי מכיוון שאני מתחיל ואיני בקיע במושגים שציינת. דבר נוסף, איך מגיעים לפורום 215? האמת שצילמתי בלי שלט, וגם בלי טיימר אני יציב לרוב, אבל רעיון מצויין, איך לא חשבתי עליו בעצמי? תודה ומקוה לראות בקרוב תשובות.

שיטת מדידת האור ואיך מגיעים ל...

בכל המצלמות המודרניות וברוב הישנות יש מד אור המובנה בהן וקובע את החשיפה הרצויה. שיטת המדידה\חישוב נעשית על פי שיטות שונות כפי שציינתי: מרובת איזורים - כל הפריים מחולק לאיזורים ומכל אחד נלקחים נתונים והמחשב במצלמה עושה שיקלול של כולם.טוב למקרים מסוימים וגרוע לאחרים-למשל במדידת סצינה לילית,כפי שהסברתי קודם. לשיטות מדידת האור - יש גם מאמר וגם קישורים - אף הם בפורום האמור - הכל טכניקות צילום שצריך ללמוד ולהפנים.לא בא ביום אחד אבל עם דיגיטלית והמשוב המיידי הלימוד נעשה חיש קל. במצלמות דמויות הרפלקס יש כפתור חיצוני המיועד לבחירת שיטת מדידת האור. במצלמות היותר קומפקטיות-הכוונת-גם חיצוני,בדרך כלל דרך תפריט. התוכניות אותן הזכרת:אחת לצילום אנשים בלילה - בצירוף פלאש והשניה - לנוף - לא צריך פלאש - והמצלמה קובעת חשיפה ארוכה.יש כמובן ווריאציות ושילובים,תלוי במצלמה. התכוונתי לתכנית השניה. לפורום 215 - הנקרא גם 'אמנות הצילום' - עוברים באמצעות הלינק המודגש בראש עמוד זה, לחזור לכאן - יש שם לינק מודגש הפוך - בראש הדף. בהצלחה! תמונות תעלה כמובן לפורום 215 ,אם וכאשר תמצא לנכון.יש לך אחלה מצלמה,ככה אומרים

למעלה