צילום /הוצא תיק רפואי

אלעד2

New member
צילום /הוצא תיק רפואי

שלום. האם בי"ח יכול למנוע ממטופל להוציא או לכל הפחות לצלם את התיק הרפואי שלו כדי להראותו לרופא אחר לצורך קבלת חוות דעת נוספת? (הערה-מן הסתם זו שאלה שכבר נשאלה אבל לא מצאתי אותה בחיפוש).

חוות דעת שניה

אכן, השאלה נשאלה כבר בעבר: בקצרה אומר כי אין בית החולים יכול למנוע ממטופל לקבל לידיו העתק מהרשומה הרפואית שלו, אלא במקרים החריגים הקבועים בחוק. במידה ותספר לי מהן הנסיבות של המקרה שפנית בגינו, אוכל לבחון האם הוא נופל בגדר החריגים. המקרים הללו בדרך כלל נדירים למדי, ולרוב אין קושי לפנות למדור רשומות רפואיות ולקבל העתק מהרשומה הרפואית.

אלעד2

New member
אין שום נסיבות מיוחדות--

זאת היסטוריה של טיפולי פוריות. אני ביקשתי מהרופא המטפל והוא סרב אלא העדיף להעתיק כל מה שחשוב וטען שאין דברים חשובים אחרים בתיק. לא מצליח להבין מה הקנאות הזו שלא להרשות לצלם כמה דפים. אני משוכנע שזו עבירה על החוק. האמנם? ומהיכן זה נובע? אגב, מה זה מדור רשומות??

מחלקת רשומות רפואיות

בכל בית חולים קיים מדור רשומות רפואיות, גם בבתי חולים פרטיים. פונים אל הפקידות שיושבות שם: משלמים כמה שהן מבקשות, ומצלמים את התיק. אני בטוחה שהן לא יגלו "קנאות" כזו.

לא בסדר

לפי חוק זכויות החולה זכאי מטופל לעיין ברשומה הרפואית שלו ולקבל העתקה (לעיתים זה כרוך בתשלום) אלא אם מתקיימים אחד החריגים הבודדים שקבועים בחוק. לכן סירובו של הרופא לאפשר לך צילום התיק, מהסיבה שהוא נתן, אינו חוקי.

שם יצרן החיסונים

החיסונים בבית היולדות ובבתי הספר נעשים מבלי שאפשר לדעת מיהם היצרנים של החיסון ומהם הסיכונים שהיצרן מציין בדף ההסבר. האם אין כאן פגיעה בעקרון ההסכמה המודעת? במקרה של רצון לתבוע את היצרן זה הופך את התביעה לבלתי אפשרית? האם אפשר לתבוע את משרד הבריאות שיאמר לי מיהו היצרן? איך לעשות זאת - במסגרת של עתירה של חופש מידע? (2500 שקל?) או בתביעות קטנות אולי, מה דעתך. - בדרך הרגילה לא הצלחתי - לאחר שבני נפגע מחיסון שחוסן בבית הספר - שתי טיפות בפה (שני מיליון וירוסים חיים) (עכשיו את מבינה איך נהייתי פרנואידית?

למעלה