צילום בתנועה

ssh11

New member
צילום בתנועה

שלום לכולם בשעה טובה הפכתי לבעלים של מצלמה דיגיטלית מסוג סוני dsc-v1 אך לאחר שאני מצלם אובייקטים בתנועה, נוצר טשטוש בתמונה. אם מישהו יכול לעזור לי, אשמח. שחר.

תתחדש!בצילום תנועה או שמכוונים

מהירות סגר גבוהה מספיק להקפאת התנועה או שבוחרים דווקא במהירות איטית,כדי להדגיש את התנועה - יוצא מרוח, אפשר בפעולת עקיבה של המצלמה על הנושא - פאנינג (יש דוגמאות ושירשורים כאן בפורום ובפורום 215,127) ואם הנושא קרוב - אז גם הקפאה בעזרת הפלאש (רצוי חיצוני לא הבנוי הפיצפון) אולי גם להעביר במצלמה לפוקוס רציף - של כמה תמונות מהירות ברצף. בקיצור-לא פשוט - ובכל מקרה מתאימים את הטכניקה.

ssh11

New member
אוקי... מסובך לי ../images/Emo13.gif

הסתבכתי קצת, אבל הבנתי את הכוונה. באמת כאשר הפכתי את הסגר למהיר יותר, אז התמונה יצאה טוב יותר. עדיין עם קצת טשטוש... אם יש לך עוד טיפ.. אשמח
אגב.. דעתך על המצלמה?? תודה תודה מראש!!! שחר

מצלמת סוני

תתחדש ותהנה ממצלמה מעולה ואכותית. כדאי לך לפנות למרכז סוני בהרצליה להדרכה נוספת על המצלמה שמאפשרת אפשרויות רבות מאוד ואכות תמונות מדהימה - כאשר מתפעלים אותה נכון. תבקש מנוסע לח"ל את הנרתיק היעודי שלה ותהנה מאוד. רכשתי אותו בסוני סנטר בברלין.

ssh11

New member
אממממ...

זאת אומרת שאתה יכול לענות לי על שאלה קטנה ופעוטה.. אם אפשר? אז...צילום בתנועה.. כיצד עושים זאת, מבלי שיראה טשטוש? -אשמח גם לטיפים...לשימוש יעיל יותר- תודה! שחר

פלטרון

New member
עוד עיצה ..

פרט ל-"פאנינג" שעליו הסבירה לך ג'אז-פוטו , יש אפשרות אחרת - אם אתה מצלם משהו שבזמן התנועה שלו משנה את המרחק שלו ממך יכול להיות שמהזמן שהמצלמה מחשבת פוקוס ועד הזמן שהיא ממש לוקחת תמונה עובר מספיק זמן, והאובייקט המצולם יוצא ממה שקרוי "עומק שדה" . זהו טווח המרחקים בהם דברים נראים בפוקוס. הקיצור - תשתמש בצמצם סגור יותר ( במידה ויש לך האפשרות לשלוט על כך ) שים לב שצמצם סגור יכריח אותך להשתמש במהירויות קטנות יותר .. אחרת מאיפה המצלמה תקבל אור ... ?! תחפש איזון בין שניהם . פלטרון

danezeq

Member
האם סגר= צמצם?

איך אני יכול לקבוע לכמה זמן יפתח הצמצם במצלמה שלי? האם בכל מצלמה אפשר לעשות זאת? (מינולטגה דאיימג' S304 או קאנון פאוורשוט S100) אפשרי?

סגר זה לא צמצם ומדובר בד"כ בשני מנגנונים (מכניים) נפרדים. סגר שולט על זמן החשיפה של הפילם / חיישן לאור. ברגע שהסגר נפתח, הצמצם קובע כמה אור ייפול על החיישן. מכאן ברור שיש יחסי גומלין בין שני ההתקנים הללו ואתה עשוי להחליט אם לצלם עם צמצם פתוח ומהירות סגר גבוהה או להפך בהתאם לאפקטים הצילומיים שאתה רוצה לקבל. אני לא מכיר ספציפית את דגמי המצלמות שהזכרת, אבל אם יש להם מוד Manual, אז אתה יכול לשלוט בשני הפרמטרים באופן בלתי תלוי. אם יש לך Aparture priority ו/או Shutter Priority אז אתה יכול לשלוט באחד מהם, והמצלמה תקבע באופן אוטומטי את השני כך שהתמונה תקבל את כמות האור המתאימה.

למעלה