צילום ברמזור באור ירוק

צילום ברמזור באור ירוק

שלום,
אשמח אם תוכלו לשתף ולהגיד מה דעתכם על המקרה הבא:
היום נסעתי בכביש 444 ובצומת חגור לכיוון צפון מוצבת מצלמת רמזור אדום. הרמזור התחלף לאור אדום לפני שהגעתי לצומת ועצרתי בצורה תקינה
לפני קו מעבר חציה, ובסמוך אליי עצר רכב וכמובן שגם אחרינו.
כשהרמזור התחלף לאור אדום-צהוב ואז לירוק התחלתי נסיעה איטית יחסית ועד שסיימתי לחצות את הצומת האור כמובן היה ירוק.
קצת אחרי שהתחלתי את הנסיעה בצומת מצלמת הרמזור צילמה (פעמיים)...
הרכב שלידי התחיל בנסיעה גם הוא, וגם הרכבים אחרי.

האם יש לזה הסבר כלשהו? האם ניתן להסיק שהמצלמה צילמה אותי פשוט באור ירוק?
האם ניתן לראות בצילום שזה היה באור ירוק?

אשמח לתגובות ממי שבאמת יודע...

גם לי

גם לי זה היה מאוד מוזר... אבל זה מה שהיה.
האם בתמונה רואים כי הרמזור היה באור ירוק?

creth11

New member
מצלמת צומת/רמזור - הסבר

מצלמות הצומת החדשות הינן מדגם הגאטסו ומבוונות לצלם גם מעבר באור אדום גם מהירות יתר של רכב בצומת.
מצב אור אדום המצלמנ נידרכת כשניה לאחר מופע האדום ומצלמת כב העובר את החיישנים (קצת אחרי קו העצירה) וגם את מהירותו לרוב לפחות 2 תמונות לוודא מעבר והמשך נסיעה.
אותם חיישנים משמשים גם למדידת מהירות בצומת וזאת ללא קשר לאור הקיים ברמזור, המהירות היא מהירות בכביש ועוד תוספת בהתאם לדרישות המישטרה, לרוב לפחות 25 קמ"ש מעל המותר.
לכל נתיב חיישנים משלו במיקרה של ריבוי נתיבים והמצלמה מציינת בתמונה איזה נתיב הוא הנאשם.
לשאלתך
כיוון שהמצלמה מצלמת את כל רוחב הכביש אינך יודעת איזה נתיב הוא זה שעבר באדום, יתכן שהצומת מחולקת לנתיבים למשל נתיב פניה שמאלה עם רמזור ניפרד לאלה הנוסעים ישר ובנתיב זה אחד הנהגים היתבלבל ויצא באדום לשמאל כאשר הופיע ירוק לישר.
אם עברת בירוק פחות מהמהירות המותרת ? הסירי דאגה מליבך והמשיכי לנהוג כחוק ובזהירות.

תודה רבה על ההתייחסות...

אבל עדין לא ממש הבנתי את כוונתך...
אני עמדתי באור אדום בצומת, לא הייתי בנסיעה. כשהאור התחלף לאדום-צהוב התחלתי לאט בנסיעה, עד לסיום החצייה האור כמובן כבר מזמן היה ירוק
ואני לא יודעת בדיוק באיזו שניה זה צילם.
אגב, בכביש הזה היו 2 נתיבים לנסיעה ישר בלבד.

wil

New member
בתמונה רואים בבירור את הרמזור

בשביל דו"ח על רמזור אדום צריך שיהיה... אדום.

אגב התחלת נסיעה באדום+צהוב היא עבירה.
אבל אם התמונה השניה צולמה כבר בירוק אז אין הוכחה לעבירה.

לפי דברייך כאן יש סבירות שזו את

"אני עמדתי באור אדום בצומת, לא הייתי בנסיעה. כשהאור התחלף לאדום-צהוב התחלתי לאט בנסיעה..."
ואז את מתייחסת לסיום החציה, מה שלא רלוונטי, העבירה היא על כניסה לצומת באור אדום. לא ניתן לדעת מדברייך אם זה באמת את היית אבל לפי דבריך כאן עכשיו זה יותר סביר. אם היה רכב לידך אולי הוא זה שביצע, לא ברור. אני חושב שהדוח נשלח תוך זמן קצר יחסית (יבהיר מי שיודע) מאשר בעבר במצלמות הישנות והוא נשלח בדואר רשום לכתובת של בעל הרכב שרשום ברשיון הרכב.

סהר דוד

New member
הדוח נשלח תוך 96 שעות

הצילום משודר בזמן אמיתי (סלולרי) למרכז הבקרה בירושלים. הדוח מופק באופן אוטומטי - המחשב מזהה את מספר הרכב.
הדוח מודפס , כולל תמונת העבירה בצבע מלא .

סהר דוד

New member
צולמת, כי נסעת באדום!!

התחלת הנסיעה מותרת רק כאשר דולק אור ירוק ברמזור. כל עוד האור האדום דולק- בין בנפרד ובים ביחד עם צהוב. זה נקרא עדיין "אור אדום". המחשב שמפעיל את המצלמה נדרך לצילום עבירות אור אדום 2 שניות אחרי שהתחיל לפעול האור האדום ועד לרגע שבו האור כבה. כל רכב שעובר את קו הצומת בתוך מסגרת הזמן ה"אדום" - יצולם ויקבל דוח.
המצלמה בצומת חגור אינה חדשה - היא מסבב ההתקנה הראשון, ועובדת יפה מאד כל הזמן.
מה שאת בצעת הוא בפירוש עבירת תנועה חמורה ומסכנת חיים. הנהגים הישראלים יודעים בחיבתם "לגנוב" רמזור, וממשיכים להכנס לצומת גם כשהירוק מהבהב או שהצהוב כבר נדלק. נהג שממתין בכוון שבו יש אור אדום לא יתחיל בנסיעה לפני שקיבל אור ירוק.
העבירה שביצעת היא אחת מהגורמים העקריים לתאונות קטלניות בצמתים. תגידי תודה שיצאת בחיים ,ואל תעשי יותר "גניבות" רמזור שכאלה.

kompy

New member
סליחה?! ירוק מהבהב הנו ירוק לכל דבר!!!

כניסה לצמת בירוק מהבהב אינו "גניבת רמזור". ע"פ ת"ת מותר גם מותר לעשות כן.
כל העוצר בירוק מהבהב הוא העברין ויכול לגרום לתאונת חזית-אחור.

סהר דוד

New member
למה אתה הכועס??

לא טענתי שכניסה לצומת בירוק מהבהב היא עבירה. הזהרתי מפני רכבים שנכנסים לצומת במצב כזה ומצד שני כבר התחילו לנסוע באדום-צהוב...

kompy

New member
כניסה בירוק מהבהב אינה מהווה סכנה

ואין כל סיבה להתריע מפניה.
ירוק מהבהב(=3 שנ') + אור כתום/צהוב(=3 שנ') - ביחד הם 6 שנ', שהנן די והותר בכדי להכנס בכל צמת ולצאת ממנה בלי כל חשש או כל סכנה שהיא.
אין כל צרך להתריע בפני מצב כזה, במיוחד כשאין זה מהווה "גניבת רמזור"(כהגדרתך) וזהו מהלך חוקי ע"פ כל דין.
(לא יוריד מכבודך להודות בטעות).

סהר דוד

New member
הרשה לי לחלוק על דעתך

אני מבסס את הערותי על נסיון של 47 שנים כנהג "ישראלי" ו- 12 שנים כשוטר תנועה "ישראלי".
זמני ה"קצה" ברמזור הינם שניות של סכנת חיים. כל כניסה לצומת היא מצב מסוכן וצריך להסתכל לכל הכיוונים לפני שנכנסים לתוכו. אור ירוק ברמזור בכון נסיעתך אינו ערובה לחציה בטוחה.איני רוצה לספר כאן על עשרות התאונות שטפלתי בהן, כאשר היה רכב אחד שנסע בירוק חוקי לחלוטין ובכל זאת לא הצליח לחצות את הצומת.
לעניות דעתי, עד כמה שיש לה משקל, עדיף תמיד להאט לפני צומת, "להפסיד" מחזור של אור ירוק ולחצות בבטחה.
נכון שבתקנות אין התייחסות למצב הכניסה לצומת, אבל התקנות יוצאות מתוך הנחה שכל הנהגים בכל הכיוונים מצייתים לחוקים, לתמרורים ולרמזורים.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
סבלנות

ראית הבזק - אינך יודעת מה ואם צולם, במידה ואת צולמת מבצעת עבירה לכאורה ומי שבודק את הצילומים יחשוב שאכן ביצעת עבירה התמונה תישלח אלייך לבקשתך - מקבלים 3 תמונות שני צילומים בהפרש שניה זה מזה ובהם נראה גם איזה אור דולק ברמזור ותצלום שלישי עם הגדלה של מספר רכבך.
במידה וישלח לך דו"ח - בקשי את הצילומים ובדקי אותם, אם לאחר הבדיקה יוברר לך שלא ביצעת עבירה - בקשי במפנ"א ביטול הדו"ח.

למעלה