צילום במזרח

ט ש ה

New member
צילום במזרח

אהלן! אני נוסעת למזרח ואני מתלבטת אם לצלם בשקופיות או בפילם רגיל, מה אתם אומרים?

Yo-man

New member
איכות מול פרקטיות

אין ספק שצילום בשקופיות יפה ואיכותי יותר. הבעיה היא לשתף את החברים בתמונות האלה אח"כ. כשאת רק חוזרת אז בטח, כולם יבואו ל"ערב שקופיות", אבל אחרי שנה כשתרצי להיזכר, להראות רק 2-3 תמונות ממקום מסויים לחבר שנוסע... או אחרי 3-5 שנים שתרצי להיזכר רגע אחרי שתראי תוכנית טלויזיה על האיים בתאילנד - זה נהפך להפקה. בימינו, עם הסריקות למחשב שאתה עושה כבר בפיתוח, את מקבלת את האפקט של "תמונה מוארת" על צג המחשב שלך, ולא רחוק היום שלכולנו יהיה בבית מקרן מחובר למערכת הבידור הביתית, או לפחות מחשב מחובר לטלויזיה. תהני, ואם בא לך לספר לנו לאן את נוסעת, מתי ואיך - סבבה.

אני מצלמת תמיד בשקופיות

לדעתי הרבה יותר טוב להעביר אוירה של מקום בשקופיות, אנשים גם אוהבים לראות שקופיות יותר מתמונות, לפחות כך נראה לי, זו מזכרת יפה יותר וחוץ מזה אפשר בפיתוח להעביר הכול גם לדיסק ככה שפתרת את הבעיה של התמונה הספציפית... תהני בטיול.

sela v

New member
האם קראת את התשובות

לשאלה שלך על מונגוליה? אפילו שלחתי לך מסר אישי בנושא עם אי מייל של מישהי שהייתה שם. לשאלה הנוכחית-האם צילמת אי פעם בשקופיות? אם התשובה היא לא, אז תקחי פילם רגיל. אני מאמין שמי שיודע את ההבדלים בין שקופיות לפילם רגיל לא היה שואל שאלה כזו, ואני מקווה שאת לא נפגעת מהתשובה הטיפה תוקפנית שלי, כי זו לא הכוונה.

ט ש ה

New member
תודה

קיבלתי את ההודעות הקודמות שלך על מונגוליה - תודה :) צילמתי בשקופיות פעם אחת בלבד ובאמת האיכות הרבה יותר טובה. אבל מצד שני זה יקר יותר, יותר קשה למצוא, ויותר מסובך לראות ולהראות (למרות שאפשר תמיד להעביר לדיסק) השאלה היא אם האיכות שווה את זה?

sela v

New member
איכות מול כמות

סתם.... בכל מקרה, לפי דעתי האיכויות כמעט שוות. כנראה שסרט השקופיות שקנית היה איכותי יותר, וזה גם חשוב איפה מפתחים את הסרט, ומי מדפיס את התמונות. אם זה מאד חשוב לך עדיף במעבדה מקצועית. בד"כ מגזינים מעדיפים לקנות שקופיות מצלמים, פשוט מהסיבה שזה חיובי ולא שלילי, כלומר רואים את התוצאה ללא עיבוד התמונה בהדפסה. בנגטיב שמדפיסים ממנו תמונות רואים את ההיפך, ולכן התוצאה ניתנת לשינוי ע"י איש המעבדה. אני מאמין שלאדם הפשוט עדיף תמונות רגילות במיוחד שאם תרצי להדפיס את התמונות זה הרבה יותר יקר משקופית.

חי בר

New member
לדעתי עדיף רק שקופיות

הצבעים והאיכות לעומת פילם רגיל- חבל"ז. אבל, אפשר לאזן עם איזה פילם רגיל (או ש"ל) מדי פעם, שיהיו גם תמונות למשפוחה וכו'. אני ממליץ גם לקחת פילטר מקטב הוא עושה פלאים בצילומי נוף ובעוד המון מצבים (השקתפויות, פורטרטים וכו').

sela v

New member
אני מציע לך לשאול

את השאלה בפורום צילום או באחד מתתי הפורומים שלו שעוסקים בנושאים אלה ביתר פירוט.

פילם שקופיות

קראתי את התגובות, והנה תגובתי: בעד פילם שקופיות: 1. פילם שקופיות איכותי בצורה מוחלטת על פילם רגיל מבחינת ההפרדה והצבעים. נגד פילם שקופיות: 1. סריקת פילם שקופיות יקרה בצורה משמעותית מסריקת פילם רגיל (למכונה אין אפשרות להבחין במעבר בין פריים לפריים בצורה אוטומטית). 2. פילם שקופיות הרבה פחות סלחני לטעויות צלם. חשיפות יתר/תת חשיפות ניתן לתקן בפילם רגיל בעת הפיתוח. 3. קשה להשיג פילם שקופיות במקומות רבים בעולם. 4. סריקה עצמאית של שקופיות אפשרית רק עם סורק מיוחד, שהוא גם יקר יותר. אז מה המסקנה? מי שמחפש איכות - התשובה היא מוחלטת - פילם שקופיות. הבעיה איתו שהוא דורש מקצוענות מסויימת בצילום, והתעסקות מרובה כשרוצים להשתמש בתמונות. מי שסך הכל רוצה אלבום עם תמונות כדי להראות לחבר'ה, שישאר עם פילמים רגילים. אני, אגב, משתמש בפילם שקופיות בלבד, והדרך שלי לחלוק את התמונות עם חברים היא באמצעות סריקה של השקופיות (לצורך זה קניתי סורק שקופיות). התוצאות? ללא השוואה.

למעלה