להפחתת עוצמת האור תוכל להשתמש בפילטרי ND (שבאים בכמה דרגות) וגם בפילטר מקטב. עצה בנושא אחר, תהיה להמנע מהחלפת עדשות בשטח. המדבר משופע באבק והחיישן במצלמה הינו "מגנט" לאבק. אז, החלפת עדשות - רק במקום סגור ונטול אבק ככל שניתן.
היי ארנון צילמתי עם ה10D בסיני.. השמש הייתה חזקה אך לא נתקלתי בבעיות מיוחדות את רוב הצילומים עשיתי עם 28-135 מגן השמש היה כמעט תמיד על העדשה בנוסף לUV וכשהשתמשתי ב PL כמובן הורדתי את מגן השמש.. ברוב המקרים כשבאמת ראיתי שיש לי יותר מידי אור סגרתי צמצם או במצבים ממש קיצוניים הברגתי פילטר ND במספר תמונות כשצילמתי אנשים ובאמת השמש הייתי חזקה מידי השתמשתי בחבר שהחזיק מאחורי לכיוון המצולם חתיחת קרטון כדי להצל ולתת אור אחיד על המצולם.. בעייה אחרת שנתקלתי בה במדבר היא אבק.. המצלמה "אכלה" הרבה אבק ודרשה ניקוי רציני אחרי הטיול... אני לא יודע לכמה זמן אתה יוצא ואיפה בדיוק תהיה אבל אני לקראת סוף הטיול כמעט ונתקעתי בלי סוללות למצלמה.. שלא לדבר על זכרון.. כמעט כמעט.. בהצלחה וצילומים מהנים ניר
שהייתי בסיני המצלמה הייתה דיי חדשה ולכן ההגדרות היו עדיין על ברירת מחדל.. כי עדיין למדתי את המצלמה ואופי החשיפה שלה (שונה מאד מהפילם כידוע) היום אני קצת חכם יותר ומצלם לרוב ב SET1 עם פלוס אחד למעלה על חדות, ניגודיות ועומק צבע (משתנה) בנוסף במצבים של תאורה בעייתית אני מגדיר WB ידני ע"י צילום קיר או דף לבן בתאורה הקיימת והגדרתו למצלמה כ WB לשימוש. ברוב המיקרים התוצאות הרבה יותר טובות מהמצב האוטומתי. אל תשכח לקחת את ערכת הניקוי למצלמה...
יש לי נייר אורז ונוזל ניקוי לעדשות ישנו גם מפוח קטן עם מברשת בקצה לניקוי העדשה מלכלוכים לפני שמנגבים אותה כדי למנוע שריטות. לאחר הטיול כשהעלתי את התמונות למחשב הבחנתי במספר נקודות/כתמים בצילומים שנעשו בצמצם סגור. לאחר בדיקה ראיתי מספר נקודות אבק על הסנסור. לאחר התייעצות עם בית הצילום ניקיתי את הסנסור בעצמי ע"י בקבוק לחץ אויר. חשוב לציין שאת ניקוי הסנסור יש לעשות מאד בעדינות עם לחץ האויר ולא לתת לחיצה חזקה של אויר אלה מאד מאד בעדינות. למזלי שתי לחיצות קלות ניקו את הסנסור. כלומר זה לא היה לכלוך שנדבק - דבר שהיה לדעתי גורם לי להגיע למעבדה לניקוי רציני יותר. את כל הציוד כמובן ניתן להשיג בכל חנות צילום.