צילום בונסאי

צילום בונסאי

קרל, חבר בפורם בחו"ל (וחבר אישי) כתב 8 טיפים כיצד לצלם עצי בונסאי. לדעתו (ולדעתי) חשוב מאוד לצלם בונסאי בהקפדה כאילו הצגת את העץ בתצוגה "חיה".

jarnon

New member
צילום + בונסאי

בתור צלם חובב המגדל בונסאי או מגדל בונסאי העוסק בצילום (עוד לא החלטתי מה קודם) אני מקבל כל מה שקרל הציע התמונות שלו יפות מאוד ומעבירות היטב את האלגנטיות של העיצובים. הרקע השחור הופך הכל לנקי וטהור. תוספת אחת הייתי מציע והיא מסגרת. המסגרת חשובה לכל יצירת אמנות ולתמונות בפרט והיא מפרידה בין העולם ליצירה.תוכנות רבות מאפשרות הוספת מסגרת בצורות, צבעים וסגנונות שונים לדוגמה בקובץ המצורף, המסגרת נעשתה ב PhotoCleaner. כאן נעשה גם עיבוד בעזרת PS לקבלת רקע שחור לגמרי למרות שהתנאים לא היו מושלמים. תמשיך לעדכן אותנו בנעשה בעולם. יונתן ארנון

מסגרת - לא לטעמי ../images/Emo163.gif

לדעתי מסגרת לצילום בונסאי גורעת ואינה מוסיפה - ממש לא יודע להסביר למה - זו תחושה סוביקטבית - כנראה שאינני מסתדר עם התיחום של המסגרת, ואולי עם תיחום בכלל...("כמובן שזו דעה אישית שלי"). קשה לטוס סולו ללא תמיכה לפחות מבקרת קרקע. אני מאוד מתקשה למצוא נושאים מהעולם הקשורים לבונסאי - שמי מהפרום הזה, לא יחשוב שכוונו אליו אישית ו/או פגעו בו ו/או עלולים לדעתו לפגוע באחרים ו/או "עוררו רגשות נלהבים", ובתגובה יתיחס אלי אישית ולא רק לנושא. וגם להיות ה"שריף", היחידי שמגיב ל"תגובית" המספרת לקוראים בפורם זה על עצי בונסאי מהונדסים ומוטציות שלהם. מיום ליום אני מבין יותר ויותר את מיני (יוסי). בכל מקרה, המון תודה יהונתן, אני תמיד אופטימי. משה.

minigan

New member
סוגי צילום בונסאי

תודה על הטיפים המחכימים. אני סבור כי מן הראוי להבחין בין 3 סוגי צילום בונסאי עיקריים: 1. למטרות תיעוד אישי - כאן יותר חשוב לדעתי עצם הצילום וחשוב שהוא לא ילווה בטררם וטירחה גדולים מידי כי אחרת פשוט לא נצלם. 2. למטרות לימוד וניתוח - למשל מסוג התצלומים שמציגים בפורום זה. המטרה והדגש לראות את מיבנה הבונסאי באופן הכי ברור שאפשר על מנת לנהל דיון טכני, אסתטי ולימודי. כאן חשוב גם להציג מבטי-על וצד וגם את הצדדים הפחות יפים וייצוגיים. ניתן להוסיף איזו קופסאת גפרורים כקנה-מידה וכו' בצילום מסוג זה הרקע צריך להיות לדעתי בהיר וחלק על מנת להדגיש את כל הפרטים. תאורה חזקה יחסית מכל הכוונים. לא לייפות את הצמח מעבר למה שהוא באמת. 3. למטרות תצוגה - לתערוכה, לתליה על קיר או להצגת יופיו באופן המיטבי. כאן כל האמצעים הטכניים כשרים כשהמטרה אינה בונסאי הכי יפה אלא... תצלום בונסאי הכי יפה. תאורה רכה ורומנטית, רקע קטיפה כהה, לחלוח העלים, מסגרת (גם אני לא בעד), מוסיקת רקע, משחקי פוטושופ וכדומה. יום נעים יוסי (מיני)

העיצות של קארל מצויינות, תודה שהבאת

אותן לכאן. באשר לחלוקת סוגי הצילום של עצי הבונסאי, כפי שציין יוסי, ארצה להסתייג מעט: גם כשמצלמים למטרות של תיעוד אישי, או מעקב אחר גדילה, וסתם בשביל הכיף, עדיף לדאוג , עד כמה שאפשר, לעקרונות מסויימים: -למשל לא נראה לי כל כך מורכב, לדאוג שהרקע יהייה אחיד ובצבע שונה. אפשר קיר לבן. או למשקיעים אפשר לרכוש בפרוטות גליון מפל (זה "בריסטול" מפלסטיק דק), שיהווה רקע קבוע (ניתן לשמירה ולנקיון בסמרטוט לח). (למשקיעים ממש, הכי מומלץ זה רקע מבד קטיפה.) רקע אחיד ובצבע נוגד ולו במעט, מאפשר הבחנה טובה יותר בפרטי הצילום. -לעניין זוית הצילום (גובה המצלמה ביחס לעץ המצולם), נדרשת פשוט עירנות. -באשר לחצובה עליה מדובר: לא לכל אחד יש חצובה. אבל כן אפשר להשעין את המצלמה על חפץ יציב כלשהו: או לייצב היטב את הידיים האוחזות במצלמה. ליציבות המצלמה חשיבות רבה לחדות התמונה. יתירה מזאת, אם רוצים שחלק גדול מתמונת העץ יהייה חד, ולמטרה זו מקטינים את מפתח הצמצם (תשומת הלב, שככל שמפתח הצמצם קטן, מספרו עולה!!), המצלמה מפצה את עצמה על הקטנת מפתח האור בהארכת משך הצילום. קשה עד בלתי אפשרי, להחזיק את היד יציבה כל כך הרבה זמן. -מומלץ להקפיד על זוית המצלמה שתקביל לפני השטח. לא קשה אך מהותי לאיכות התמונה. חוסך בעבודת הטיפול בתמונה אחר כך. -בבונסאי יש חשיבות לכלי. רצוי לכלול את כל הכלי בתמונה. וגם את העץ כולו. לטעמי יש להשאיר קצת מקום למעין מסגרת של הרקע, שהיא חלק מהתמונה. דהיינו ריווח בין העצם המצולם לשוליים. (זו גם סיבה לעדיפות הרקע האחיד). מקווה שההנחייות מובנות, מיכל (צלמת)

סן תאי

New member
מאמר מעולה

הוא כמובן מתייחס לצילום למטרות תצוגה. טיפים מצויינים לצלם לא מיקצועי כמוני. אכניס אותו לקישורי הפורום. תודה.

אהלן מיני ../images/Emo9.gif

לקנה מידה של העץ אני מעדיף פחית קולה - מידה בין לאומית. האוסטרלים מעדיפים בירה - אבל אני שותה מקופסאות גדולות...

סן תאי

New member
צר לי אך איני מסכים

לא בעניין המסגרת, דווקא פה גם אני מעדיף בלי. אבל בורות איננה פשע ולכן אין מקום ל'שריף', אף אחד לא חושד במביאת התגובית שכוונתה הייתה לפגוע בציפור נפשם של אוהבי הבונסאי. מהמקום בו היא נמצאת ובמידת הבנתה הבסיסית או אי הבנתה את אמנות הבונסאי- זהו סוג של הינדוס או מוטציה...so what ??? היא אורחת לרגע בפורום, ולא מקומנו לחנך כל עובר אורח, בודאי לא ב'שוטים ובעקרבים'. לו הייתה מעוניינת להשכיל,הייתה נשארת איתנו, קוראת את מאמרי הפורום ומרחיבה את היריעה. בואו נהיה יותר נעימים לקהל מזדמן על מנת שיבקשו לטעום עוד מיופיה של אמנות הבונסאי ובל נבריח אותם. תודה.

לא הייתי מגיב בכלל, אלה על מנת

למנוע הטעיה (והפחדה) של קוראים מזדמנים ותמימים, מה עוד שגם אחד מחובבי הבונסאי המתחילים התלהב מאוד מהסיפור (אז "נשברתי"). אין מקומנו לחנך אף אחד,אבל לעניות דעתי, בהחלט מקומנו לשמור על והדיוק והרמה המקצועית של העובדות המתפרסמות בפרום זה הקשורת בתחביב הבונסאי. כותבת ה"תגובית" אינה עוברת אורך תמימה היא מנהלת פורם בתפוז - וכפי שאמרתי אז, וכן גם היום, על בעלי תפקידים ברשת חלה אחריות וחובת בדיקה כפולה ומכופלת.

אולמוס

New member
מכל מלמדי השכלתי

המאמר והתגובות תרמו לי לא מעט. לאחר כמעט שנה של צילומים ונסיונות צילום שעשיתי שרובם אינם מוצלחים לטעמי - יש ממה וממי ללמוד. זו אחת הכתבות המענינות בנושא מאלה שראיתי ברשת.

ועוד טיפ לרקע לצילום

בהמשך לנושא היה דיון באתר בחו"ל על רקע לצילום,הומלץ אתר המוכר רקעים מקצועיים. אז הגיב מאט, הבעלים של האתר, וגם צלם מעולה בטיפ, הבד המשמש לרקעים מקצועיים הוא אותו הבד המשמש לשמיכות, Vellux brand blankets. חיפשתי ולהפתעתי ניתן להשיג אותן בארץ – המחיר לא זול אבל אפשר להשתמש בהן גם כשמיכה... הצבעים המתאימים לדעתי כרקע לצילום הם "כחול צי" ו"לבן שמנת" – כנראה שאין שחור אולי בחנות המפעל?

למעלה