ציירו לי כבשה

wasaby

New member
ציירו לי כבשה

חשבתי פתאום על הציורים שמתבקשים הרבה פעמים במבחני מיון לעבודה ומבחנים אחרים. בדרך כלל מבקשים לצייר עץ ובן אדם. אולי אני טועה אבל נדמה לי שרוב האנשים מציירים גבר. האם זה נבדק? אם אני אצייר אישה, מה זה יגיד עלי לפסיכולוגים שבודקים את הציורים האלה? ומה קורה כשמבקשים מאנשים לצייר אישה? מה מאפיין אישה? צורה של בקבוק קוקה קולה? חזה מודגש? חצאית?

את מעלה סוגייה מרתקת, ואספר לך

מהניסיון שלי: בעבודתי אני מבקשת מחניכים שיציירו דברים שונים. כשמגיעים ל"בן-אדם" אני תמיד מבקשת "ציירו דמות". כששואלים אותי איזו דמות? התשובה שלי היא שיציירו מה שהם רוצים/ות. התוצאה אצלי שונה לחלוטין ממה שקורה בד"כ, ותואם לתיאור שלך: החניכים שלי מציירים דמות התואמת את מינם. מה שעוד אופייני: יותר נשים מציירות אשה לבושה, כשסימני המין שלה הם השדיים, מצויירים בבירור, אבל לא בולטים. יותר גברים מציירים גבר עירום, כשהפין שלו נראה בבירור, אבל אף פעם לא זקוף. ועוד משהו מרתק: נשים רזות מרבות לצייר דמות אשה לבושה בבגדים רפויים ומלבד השיער הארוך, או שירטוט קל של שדיים, אין סימני מין מובהקים.

Lizz

New member
הציורים האלה...

אמרו גם לי לצייר, וציירתי מין דמות מעורפלת, בגדים רפויים ושיער ארוך, כמו שאמרת... והמאבחנת שאלה אם זה גבר או אישה, ואמרתי "לא יודעת". אחרי שהיא התעקשה כמה זמן, ציירתי מעין חזה קטן והחלטתי שזו אישה. אבל הרעיון המקורי היה, "אין לי מושג". מה זה אומר עליי? מלבד זה שאני רזה :)

ציפי ג

New member
גם אני

מציירת תמיד דמויות ללא מין. האמת היא שקשה לקרוא להן דמויות, הן כל כך מעורפלות. ומה זה משנה באמת אם זה גבר או אשה שציירת? זה כל כך מפריע לי שאני צריכה לצייר משהו, כי אני ממש לא מאמינה ביכולתי בתחום הזה.

florence

New member
אני עוסקת בין השאר באומנות, וישנה

תפיסה שכשאדם מצייר בדר"כ דמות, הוא מצייר בבואה של עצמו. דוגמא מפורסמת: מונה ליזה של לאונרדו דה וינצי´ - ישנם הטוענים כי תווי הפנים שלה הם בדמותו שלו. דוגמא אישית: בציורים שלי, לדמויות ישנם אלמנטים השייכים לי, למרות שזו לא היתה כוונתי המקורית. לפי דעתי נשים שמציירות עצמן מכוסות, ובלי סממני מין מובהקים, אינן מעוניינות להציג לעולם את הצד המיני שלהן, ומנסות להצניע אותו. בהקשר של ראיון עבודה אופן ציור זה נראה לי חיובי, כיוון שהוא מציג דימוי עצמי שכלתני ופחות ריגשי.

נכון, מסכימה לדברייך. המטרה בציור

מודרך, היא לקבל את הפרשנות הפנימית הפרטית שיש לאדם על עצמו ועל חייו. הרעיון הוא שאנו רואים בכל מה שקיים בחיינו, סמל המדבר עבורנו ללא מילים. אם נצייר "דמות" בד"כ נציג שם את עצמנו הפנימי - כפי שאנו רואים את עצמנו. אם, למשל, נצייר "בית", כל מה שיש שם נוגע לדרך בה אנו רואים שייכות, שורשים, פתוח/סגור, ביטחון, המיקום הפרטי שלנו ועוד. בכל שנות עבודתי עם הסמלים המדברים, האמת שבציורים האלה ממשיכה להפליא ולהדהים.

למעלה