ציטוט לדיון

glock X

New member
ציטוט לדיון

הציטוט מובא מהספר דרכו של הקוסם מאת דיפאק צ´ופרה זהו אחד השיעורים מהכי מקסימים בספר : מרלין העדיף להימנע מלראות בני תמותה, אבל בערבי סוף הקייץ, היה אפשר לראותו מידי פעם עומד על רגל אחת בקצה שדה, כפריים סקרנים היו ניגשים אליו אבל מרלין המשיך לעמוד כפסל , מבלי להשמיע קול ומבלי לשים לב לנוכחותם. בהזדמנויות אלה סבר ארתור כי מורו דומה לעגור זקן הממתין לטרפו בביצה, יום אחד לאחר שמרלין התבונן באגם שעות אחדות, לא התאפק הנער ושאל אותו על מה הוא מסתכל. "קשה לומר בדיוק" ענה לו מרלין. "ראיתי שפירית ורציתי להביט בה מקרוב . היא חצתה את דרכי במעופה, כמו חלום חולף, אבל אחרי רגע שכחתי אם אני הוא החולם על השפירית או אם היא החולמת עלי." "האם התשובה לשאלה אינה מובנת מאליה?" שאל ארתור. מרלין חבט בחוזקה על ראשו של הנער. "אתה חושב שהחלומות שלך קיימים כאן, בפנים, אבל אני מוצא את עצמי בכל מקום, לכן מי יודע איזה חלק ממני חולם על חלק אחר?" זהו, אני חושב שזה מקסים, לא פעם ולא פעמיים אנו מתבוננים על חפץ או אדם או חיה או כל דבר אחר ומרגישים שהם מתבוננים עלינו באותם עיניים שאנו רואים בהם אותם, וכשזה קורה עצם חיבור שני הכיביכול ניגודים גורם לנו להרגיש רגש אדיר כמו מערבולת חושים , כאילו כל מה שמסביב שולי ורק אנו ומי שמביט בנו בחזרה קיימים, האם לפי דעתם לזה התכוון מרלין ? מה דעתכם?

GLOCK X שלום

ראשית, מצטערת שפניתי אליך בלשון נקבה - אני מקוה שהנזק לא גדול כל כך. ועכשיו, בהתייחס לסיפור: אתה מתאר מיקוד של מודעות, מיקוד של מודעויות וחיבור מודעויות. על מה שאתה מתאר שאנו מסתכלים על מישהו והוא מסתכל עלינו חזרה וכל שאר הסביבה הינה שולית, כאילו לא קיימת - זה תיאור של ראיה סלקטיבית. כל הזמן אנו מתמקדים בכל מיני דברים ומסננים דברים שאינם קשורים במיקוד שלנו וזה נכון מאוד לחוש הראיה, השמיעה, המישוש,ריח, טעם. כשאנו מתמקדים במישהו/במשהו, אנו נותנים לו "במה" בחיינו. התשומת הלב הממוקדת מחברת אותנו לאותו אובייקט וכשאותו אובייקט מסתכל עלינו חזרה, נוצר חיבור אנרגטי חזק. אפשר לשים לב כי ישנם אנשים שאינם יכולים להסתכל בעיני אחרים כשהם משוחחים איתם, הם משוטטים עם העיניים ולא ממקדים את המבט בעיני איש שיחתם. אותם אנשים, לא נותנים לאחרים להיכנס אליהם. ועכשיו אני רוצה להתייחס גם לרמת הצומח והדומם. כשאנו מביטים בפרח/שיח/עץ וחשים בהתרחבות הלב, חשים כאילו הפרח פורח בשבילנו, מציג את כל צבעיו, מפיץ את כל ריחו - זה חיבור אנרגטי חזק . כשאנו מביטים בחפץ כלשהו, ולא משנה באם החפץ הינו אבן/סלע שנוצר מהטבע או חפץ שנוצר בידי אדם כלשהו וחשים כי החפץ הדומם קיים רק בשבילנו או נוצר בשבילנו ואנו בוחרים להיות בקירבתו ואוספים אותו או רוכשים אותו - זה חיבור אנרגטי. אנו מקשטים את ביתנו בכל מיני דברים וחפצים ועציצים ונדמה לנו כי רק אנו בוחרים את החפצים והעציצים - לא - הם גם בוחרים בנו. זאת אני אומרת לפי נסיון אישי מיוחד שקרה לי לא פעם. אספר את סיפורי: פעם כשהייתי בבית מלון בטאבה - בוקר אחד התעוררתי בשעה 7 וחשתי משיכה חזקה מכיוון חוף הים. ירדתי לחוף וכאילו ידעתי בדיוק לאן אני הולכת, הגעתי למקום מסויים התכופפתי בכדי לקחת את זה שקרא לי. זו היתה אבן עגולה בגודל של אגרוף והאבן מלאה, אבל ממש מלאה במאובנים. כשהתסכלתי על אבן זו, ליבי התרחב לגודל של יותר מכדור הארץ וכמובן, אבן זו שוכנת לה בביתי ושמחה במיוחד - כמוני. בפעם הנוספת שקיבלתי קריאה מאבן מיוחדת, קרה לי דווקא לאחרונה. לפני 3 שבועות הייתי בים המלח עם בעלי וזוג חברים. כל יום טיילנו במקום אחר - בקניון אחר, במדרכה מרוצפת אחרת ואני אמרתי כי אני רוצה שנלך לטייל במקום טבעי יותר כי האבנים מחכות לי. ביום האחרון לשהותנו בים המלח, סוף סוף הלכנו לטייל במקום טבעי יותר וכמובן שציפתה לי אבן עם מאובן בצורת סליל - זו צורה מיוחדת מאוד בעיני ובעלת משמעות מיוחדת לי. כמובן שאבן זו הצטרפה לחיקי ונחה לה בשמחה בביתי - לשמחתי. זו המחשה כי אפילו דברים דוממים בוחרים בנו ולא אנו בהם כפי שרבים חושבים. אפילו אותו מרלין שבסיפור, התחבר לאובייקט מעולם החי ולא התייחס לאדם כמותו. עכשיו יש עוד נקודה מעניינת בסיפור: שמרלין העדיף להימנע מלראות בני תמותה. האם השפירית אינה בת תמותה? היא בת תמותה בעולם הפיזי אך נצחית בעולם הנשמות. מרלין העדיף להתעלם מאנשים שחושבים על הסוף, על התכלות, על חוסר אמונה בהמשכיות והעדיף להתעלם מאותם אנרגיות שהם משדרים - אפילו לא הביט בהם כאילו לא היו קיימים - הוא סגר את עצמו כלפיהם. האנרגיות שלהם אינם תורמים לו לדבר ואפילו יכולים להיות מסוכנים לו שהרי הם יכולים "למשוך" אותו באנרגיות שלהם. זה גם שיעור נפלא לנו - אנו יכולים לבחור ולהתעלם מדברים שלא תורמים לנו דבר זולת כעס, פחד וכדומה . ולהתמקד בדברים שתורמים לנו פתיחות, אהבה, חיבור וכו´... אכן, סיפור נפלא !

glock X

New member
שלום חת שפ סות

היו דברים בהודעה שלך שהתחברתי אליהם, והיו כאלה שלא, מרלין העדיף לא לראות בני תמותה, שפירית היא אכן בת תמותה, גם שועל, גם פרח, אך מרלין התכוון לבני אנוש בפרט כי חשב שהם עסוקים מידי בעצמם, אטומים ליקום, הוא אמר שבני האדם מבולגנים מידי בלשמוע לטוב ולרע שבנפשם, הם נקרעים בין מה אסור ומה מותר, ולא מודעים לכך שאפשר לתת לטוב ולרע להלחם ולא להיות מעורבים בתוכם, הוא התכוון לנפש, להיות בתוך בחירה של להשלים בין הטוב לרע, הוא אמר שכל עוד שיש טוב יתקיים גם הרע וזאת מלחמה שלעולם לא תפסק, לכן הוא בתור קוסם ניחן בתבונה להסתכל ולהיות מעבר לטוב ולרע, דרכו מובנת מאליה בעיניו כי הוא חי אחורה בזמן, הוא הביא את העתיד להווה והרחיק אותם עוד פעם וסלל את דרכו לכיוון העתיד שוב, במשל מדהים שאמר לבן טיפוחו ארתור : תחשוב על מטרה מסויימת בעתיד הרחוק שאתה רוצה להגיע אליה, ארתור חשב לרגע וראה בדימיונו את ממלכת קמלוט בעיני רוחו, ועכשיו אמר מרלין תפתח את עינייך ותן לתחושה של המטרה שלך להוביל אותך אליה, האם עכשיו אתה לא חי אחורה בזמן כמוני? . הוא אמר שהעבר הינו רק דימוי מת ולא מוחשי, והעתיד הוא פוטנציאל גדול, לכן לראות את העתיד במחשבה , לחזור אחורה להווה ולהתקדם הלאה הינה יכולת לחיות אחורה בזמן. אני חולק עלייך שהריאה של מרלין היא סלקטיבית, מכיוון שהוא ראה את עצמו בכל דבר וראה וידע שהוא וכל אדם אחר הינו עומד במרכז היקום וכל דבר סובב סביבו , צירופי המקרים שכולם חושבים שהם סתם צירופי מקרים , בתבונה מודעת הם רמזים אישיים שהעולם נותן לנו שתמפרשים על ידי כל אינדיווידואל באופן שונה ואישי, אם הרגשת שאבן קוראת לך, זה אינו צירוף מקרים או סתם תחושה, בתוך תוכך ההרגשה הזאת , המסר שקיבלת מהעולם הינו בעל צופן סודי שלא קל לפענחו, את צריכה באופן אינדיווידואלי להגיד לעצמך, מה העולם מנסה לרמוז לי עם המקרה המיוחד הזה, ורק בתוך תוכך כשתדעי את פיענוח הרמז הרי הינך בדרך להבנה עצמית ויוניברסלית. ופה הנקודה שתראי שכל העולם וכל היקום נולד רק למענך וכל האנשים האחרים והדברים שקורים לך אינם אלה ניצבים ותפאורה בהצגה שנכתבה בעצמך במימד אחר רק למענך במימד הזה וכל גרגר חול קטן בעולם הזה הינו חלק ממך ואת חלק ממנו. אך בני התמותה אינם מבינים זאת מכיוון שיש להם מחסום והמחסום הזה הוא הדימוי העצמי שלהם שעליו הם חושבים רוב הזמן, ומפספסים את ההזדמנויות בלחבר את הבחוץ לבפנים. קטונתי מלהסביר את זה עוד לעומק. אני ממליץ על הספר בחום. זאת הפעם השביעית שאני קורא אותו ואני בטוח שיהיו עוד הרבה פעמים. כי כל פעם מבינים אותו יותר ויותר. ומצליחים להעביר ממנו את המילים ולהמירם לרגש שמוביל ומבהיר את הדרך להסתכל על החיים בדרך שגם החיים עצמם והיקום כולו טבועים בנו,,,בכל אחד ואחד באופן אישי.

למעלה