ציטוט יומי

ציטוט יומי ../images/Emo77.gif

ציטוט מפי חבר בפורם בחו"ל, בתרגום חופשי מאנגלית: " לקרוא חלק מההודעות ממצק מדוע אני רוצה לראות אנשים מעלים את התמונות שלהם (בגלריות שלהם). במיוחד כאשר הם שמחים לבקר אחרים..." "Reading some of these posts solidifies why I like to see people post pictures in their own galleries. Especially when they like to critique others." - John Dixon

shnir

New member
שמחים לבקר אחרים...

אני חושב שבגלל שבונסאי הוא אומנות ישנם אומנים מוצלחים יותר או מוצלחים פחות(כמו בציור, צילום וכו') לכן הצעות לעיצוב יכולות גם להגיע מתוך ידע הנובע מלימוד, קריאה,דימיון וכו' ולאו דווקא מתוך עיצוב ממש(כמו שמבקרי אומנות לא חייבים להיות הציירים והפסלים הטובים ביותר). הנקודה לדעתי היא איך הביקורת או הדעה מועברת כך שתגרום להשראה שתאפשר לאמן לבחור אם לקבל את הביקורת או לא לקבל אותה. ובעיקר שלא תפגע או תגרום למרמור. כמו שנאמר "מכל מלמדי השכלתי".

אכן זו שאלה עתיקת יומין

האם מבקר אומנות חייב להיות אמן בעצמו. אבל כאן הכוונה אינה בעיקר לביקורת אומנותית - הלואי שנגיע לזה - כאן הכוונה לאנשים חסרי ידע ונסיון אשר מגיבים, מיעצים ומלמדים טכניקות, עקרונות עיצוב, גידול וכ'. כפי שאמרתי כבר בדיון דומה בפורום בחו"ל כולנו קראנו את אותם הספרים, כשאני מבקש יעוץ בפורום אני לא מצפה לציטוט מספר, אני מצפה לקבל ידע מאדם עם ניסיון, לדוגמה בנושא אלות - לאדם שמגדל 10 שנים אלות יש ידע שלא ניתן ללמוד בשום ספר...

אולמוס

New member
מסכים בהחלט

את הזית כמו אולמוס ואחרים ניתן לדעתי לעצב לפי מצב העץ ואופציות שיש בחומר הגלם לאו דוקא עפ"י דוגמתו בטבע אם כי בטבע יש גם עיצובים חריגים בנופו של אותו עץ- העשויים לתת לאיש הבונסאי השראה לכוון מסויים. אגב אני משתמש בשמן זית לכבישת סוג מסויים של זיתים...

אולמוס

New member
אופס

תגובתי זו שייכת לדיון אחר על עיצוב עצים לפי הטבע או לא לפי הטבע... בשרשור קודם...

למעלה