ציטוט יומי

ציטוט יומי ../images/Emo77.gif

ביקורת על בונסאי - " זו המקלעת המסוגננת ביותר שראיתי מאז ימי בית הספר העממי..." קרל – חבר ותיק בפורום הבונסאי בחו"ל. "That's the most stylish slingshot I've seen since grade school" - Carl Bergstrom

אני היית הוגן - מאחר והזכרת -

חייבים להסביר את ההקשר - גם כך אורי כועס על שפת הרמזים שלך... בעבר הקרוב התפרסמה כאן הודעה "נא להכיר - שאול"

minigan

New member
שפת רמזים,תרבות יפנית ודוד המלך

התרבות היפנית שופעת רמיזות. גן הטיול היפני שופע ברמיזות מכוונות הבאות להעצים את החוויה ועל ציורי המים היפנים אין בכלל מה לדבר... וכן הלאה. אנחנו כישראלים אומרים הכל "דוגרי בפנים" ומתגאים בכך. לכל תרבות היתרונות והחסרונות שלה. ואם כבר מדברים על "דוגרי בפנים" אז אני לפחות התכוונתי לרמוז לזית המצ"ב ואם לדייק להתנצחות הסוערת ביני לבינך שבאה בעקבותיו ב-7/10/04 (מעניין מה מתקדם איתו). רוגטקה בלי ידית (Y) זה לא רוגטקה. תשאל את דוד...המלך. לא הבנתי מה הקשר לאורי ואם כעס אני מקווה שעבר לו והוא כבר לא כועס עלי יותר. למה אתה מפדח אותו הוא כבר ילד גדול ויכול להוציא את הכעסים שלו ישירות למטרה. אני מקווה שבעל הבית של הזית המצורף לא כועס עלי. אם תכעסו עלי אני נורא אכעס.

"אנחנו הישראלים..."

לדבר כ"אנחנו הישראלים לא פחות "תרבותי" מה"דוגריות". לפי הבנתי את המחקרים בנדון, כנראה שדוד המלך השתמש במקלעת קלועה מצמר ללא חלק מעץ – דומה למה שהרועים הערבים משתמשים כיום. אני כיליד ירושלים אסמכתא עדיפה ממנו בשימוש במקלעת Y – ככול שהידית קצרה והזרעות ארוכות - הטווח והדיוק משופרים (רוגטקה - זה תל אביבית - בירושלים זה מקלעת). התרבות היפנית בראש ובראשונה שופעת איפוק וכיבוד הזולת. אורי העיר במכתבו המפורסם על סגנון הדיבור בין ה"ותיקים" המרחיק את המצטרפים החדשים – וכדי להיות רגיש גם לזה. אין לי עניין ל"פדח" אף אחד, וגם פחות ופחות עניין בפורם הזה, שכנראה באשמתי הפך במה להתנצחות בסגנון למי יש יותר ארוך... הצלחת לעייף גם אותי, בדיונים ה"עניינים" וחידודי הלשון – כנראה נשברתי. לילה טוב.

minigan

New member
אנחנו ואתם

"אנחנו" כולל כמובן גם אותי. לא אמרתי "אתם" או באופן כללי "הישראלים" במודע כדי לא להוציא עצמי מהכלל. וכדי להסיר כל ספק: אני ישראלי! חילוקי דעות בנושא בונסאי, חריפים ככל שיהיו, אינם מעידים על חוסר כבוד לזולת(חשבתי שהנושא הזה כבר מאחורינו). מאד מעניין המידע על הרוגטקה. לגבי המשפטים האחרונים, נראה לי שנסחפת קצת. מקווה שעד הבוקר יעבור לך. בוקר טוב בכבוד רב ישראלי

shnir

New member
עד הבוקר יעבור

מיני, אולי למשה יעבור ,אבל לי אישית כבר נמאס מכל אוסף השטויות שאתם מתנצחים עליו ביחוד על חשבון אחרים, גם אם זה בהומור. ביחוד שהתמונה של הזית שהצגתה היא לא שלך ומה גם שאותו אדם פנה בבקשה לרעיונות עיצוב. אני מבטיח לך שעץ כזה כפרה-בונסאי עם מעט מעוף יניב בעוד מספר שנים בונסאי מדהים. אז להבא קחו את ההתנצחיות האלו למגרשכם הפרטי. תודה

minigan

New member
מגרש פרטי

את תגובתי המלאה והמפורטת על הודעתך זו שלחתי אליך היום במסר אישי! חבל שאתה לא אימצת את הגישה שאתה מציע לאחרים ולא פנית אלי במסר ישירות "במגרש פרטי". יום טוב.

erezbt

New member
לא נסחפתם קצת ?

קצת חוש הומור ופחות רצינות לא הזיקו לאף אחד (הכל בטעם כמובן). לא נראה לי שצריך לקחת כל דבר כפגיעה ועוד אישית. בסה"כ גם מהויכוחים פה לומדים לא מעט. אז לא כדאי להפוך קצת "ירידות" הדדיות למלחמה....יש לנו מזה מספיק

מסכים איתך לגמרי ליאור.

האמת כקורא מהצד יש לי הרושם שההתכתבות היא בינכם +בדיחות על עצים של חברים שבאמת העלו תמונות כדי לקבל איזו שהיא ביקורת.מה שבטוח אף אחד לא היה מציג עץ אם היה יודע שמתכוונים לעשות מהעץ בדיחה .מה זה לא מתכונים .אתם עושים את זה.אז בבקשה יותר בונסאי פחות שטויות.

bel3

New member
minigan

אני עוקב אחרי הפורום כשנה ומאוד נהנתי לקרא את ההסברים השונים וכן התשובות שניתנות למתענינים לאחרונה נוצר הרושם שהפורום הפך לפורום בדיחות כדי לעלות חזרה לפסים ולךminigan באמת הידע שלך באגרונומיה רחב מאד ולמדתי ממנו אבל בבונסאי נו?????? הרבה מהמשתתפים בקשו ממך שתראה להם לנו מפרי יצירתך תמיד עברת לנושא אחר בקרתי גם במשתלתך ולא ראיתי שם כל בונסאי מעוצב הכל יכול לשמש כחומר גלם אז למה כל ההתרברבות והשחצנות אין לך כל סיבה.

למעלה