ציטוט וכמה מילים 
"הנפש ביסודה תאמר לעצמה:איש איננו יכול לבנות את הגשר שעליו יהא עליך לחצות את נהר החיים,שום איש מלבדך.יש כמובן אינסוף דרכים וגשרים וחצאי-אלים המוכנים לשאת אותך מעל הנהר,אבל רק במחיר העצמי שלך.בכל העולם יש רק דרך מיוחדת אחת שאיש מלבדך איננו יכול ללכת בה.לאן היא מוליכה?אל נא תשאלי,אלא לכי בה.ברגע שאדם אומר:"אני רוצה להישאר אני עצמי' מעלה הוא שזו החלטה מבהילה.כעת הוא חייב לרדת אל מעמקי הוויתו" כמובן שיש כאן מילכוד מסוים,איך אדם יורד לחקר מעמקי הוויתו?מהי הדרך שבה אדם מגלה מהי הדרך היחודית לו? המרכולת הרוחנית המוצעת לו בעולם היא ממש עצומה
נראה לי שניטשה הניח שלאדם יש סה"כ אפשרות סבירה לגלות את עצמו,שהציווי "דע את עצמך" איננו עד כדי כך מסובך,שהאדם מסוגל לדעת אך בוחר להדחיק ולהתעלם מרבית חייו מהאפשרות הזאת שניתנה לו (והעולם,באמצעים שונים, יהיה מוכן לתמוך בהתאפשרותה),זאת משום שהאינדיווידואלית האפשרית שלו מבהילה אותו.למה מבהילה?אולי משום שאז האדם מבין שהוא לגמרי לבד,שהוא איננו ילד עוד וכל מה שהוא יכול להיעזר בו זה רק מה "שיש" בו,לטוב ולרע.? כאשר היה ילד ,היה מי שידאג לו ויספק את מחסורו,אולם מי ידאג לו עכשיו,בזה הרגע? הנה,אולי,סיבה טובה,למה דווקא אלא שסבלו ילדות עשוקה עוברים לפעמים טרנספורמציה כל כך מהר.אין להם מה להפסיד, הם כבר יודעים מימלא מה זה להיות "לבד",אז שיהיה...לאחר מכן,הם מגלים,בוודאי,משמעות חדשה לחלוטין ומופלאה של תחושת הלבד,תחושה של חירות,של כוח,של עשייה במסלול של יצירה. מה יכול לקרות בתהליך הזה של הגילוי?כל אחד ילמד להכיר באמת אך ורק את מה שיש,שזאת כשלעצמה מלאכה מפרכת במיוחד,אבל כנראה המלאכה היחידה שמאפשרת לבנות מגדלים שאינם פורחים באוויר,כאלה שדינם תמיד לקרוס בדיוק כאשר אנו בונים עליהם שיחזיקו את כל מה שבנינו "בעמל" מסוג אחר לחלוטין בחיינו.עמל המנוגד לעמל הראשון שבחישוף העצמיות ובנייתה. כנות כנראה תהיה דבר ראשון ההכרה ברגשות הללו שמחבלים בגילוי וחישוף העצמיות באמצעות שורה ארוכה של רציונליזציות. אלו שיצעדו כנגד הרציונליזציות של עצמם,בסופו של דבר ימצאו את דרכם,כאשר הם נעזרים בכל מה שהמציאות סביבם מעניקה להם בכל רגע ורגע.זאת יכולה להיות גם דרך רוחנית.הצעידה הזאת כנגד כל מה שאנו בטוחים בו כל כך היא בעצם הדרך שבה יורדים תהומה לחקר האמת. נדמה לי שזאת גם השיטה של ביירון קייטי "האם אתה בטוח שזאת האמת?"
אחר כך,כמובן,יש לעלות חזרה עם האמת הזאת הפנימית,זאת שמעבר למילים,מבלי להביט לאחור באמונה שהיא תבוא יחד עימך לכל מקום שתלך.להביט לאחור,פירושו להטיל ספק והטלת ספק פירושה שוב חזרה לתהליך החיפוש,שיכול להימשך כך לנצח.ספק הוא היקשרות למשהו,שהאדם לאוו דווקא הביא עימו מהתהום,אלא מעל לפני השטח!,מהשטחיות!
זה נדמה לי המיתוס של אורפיאוס,שהיה קטן אמונה וסבל בשל כך רבות לאחר שאיבד סופית את המוזה שלו,שאליה היה קשור באופן כל כך נרקיסיסטי.יש מורים רוחניים כאלו אפילו היום ואנדרו כהן כתב על כך כתבה ב NRG ,נדמה לי משהו על כך,שהאגו לעולם לא מת לחלוטין וכולי...מעניין מה הוא רוצה לומר בזה..
.
"הנפש ביסודה תאמר לעצמה:איש איננו יכול לבנות את הגשר שעליו יהא עליך לחצות את נהר החיים,שום איש מלבדך.יש כמובן אינסוף דרכים וגשרים וחצאי-אלים המוכנים לשאת אותך מעל הנהר,אבל רק במחיר העצמי שלך.בכל העולם יש רק דרך מיוחדת אחת שאיש מלבדך איננו יכול ללכת בה.לאן היא מוליכה?אל נא תשאלי,אלא לכי בה.ברגע שאדם אומר:"אני רוצה להישאר אני עצמי' מעלה הוא שזו החלטה מבהילה.כעת הוא חייב לרדת אל מעמקי הוויתו" כמובן שיש כאן מילכוד מסוים,איך אדם יורד לחקר מעמקי הוויתו?מהי הדרך שבה אדם מגלה מהי הדרך היחודית לו? המרכולת הרוחנית המוצעת לו בעולם היא ממש עצומה