ציטוטק / תל השומר

nn0aa

New member
ציטוטק / תל השומר

היום שוב נאלצתי לחזות בטכנאית אולטראסאונד שלא מצאה דופק.. אני חושבת ללכת לתל השומר לקחת ציטוטק. אם למישהי יש ניסיון כזה - אשמח לשמוע ממנה . אם אפשר ללכת הביתה אחרי שנותנים את הכדור? ורשמים כלליים?

מצטערת על האובדן

אין לי ניסיון עם ציטוטק - הרופא שלי אמר שהוא לא ממליץ עליו וחיפוש קצר בגוגל העלה סיפורי זוועות של נשים שסיפרו על כאבים קשים, איבוד דם, התעלפויות, סיבוכים ועוד.
יש גם סיפורים אחרים, יש גם נשים שעברו את זה יותר בקלות (הבנתי שזה קשור גם באופן מתן הציטוטק - מתחת ללשון משפיע קשה יותר מהחדרה ואגינלית), אבל רוב הנשים שחזרו כדי לספר על זה, סיפרו על חוויה מאוד לא נעימה.
קחי בחשבון שציטוטק לא משפיע בכל המקרים. כ-20% מהנשים נזקקות לסבב נוסף, ויש כאלה שנזקקות גם לגרידה כדי להשלים את התהליך.
&nbsp
גרידה אמנם נשמעת מאיימת יותר (ואם היא לא בבי"ח פרטי סביר להניח שתצטרכי גם להמתין מעט לתור), אבל מבחינה פיזית היא עובדת בקלות יחסית.

לגבי הציטוטק

ראשית - משתתפת בצערך. באשר לציטוטק: התנסיתי בשני האופנים, ושניהם היו מלווים בצירים מתישים. ההשפעה במתן דרך הפה היתה מיידית (החלה למעשה לפני שהכדור האחרון נמס...) ובמתן וגינאלי החלה רק כעבור שעות בודדות (כשעתיים-שלוש, איני זוכרת בדיוק). התהליך ארך בשתי הפעמים שעות אחדות של כאב, בסופן למזלי יצא שק ההריון. דימום קל נמשך ימים אחדים ולווה בחולשה פיזית ובתשישות. למזלי הרב לפחות לא נאלצתי לחזור על התהליך (נותרו רק שאריות קטנות ונתבקשתי לחזור ולבדוק אחרי המחזור הראשון). ממליצה מאוד להצטייד במשככי כאבים (בהפלה הראשונה הרופא שכח להזהיר אותי מהצירים, וסבלתי מאוד) ואם יש לך rh שלילי (דם מסוג מינוס) ולאב חיובי - לוודא שתקבלי זריקת אנטי די. אין לי נסיון בגרידות, אבל שירה מנהלת הפורום התנסתה גם וגם (ואינה מחסידות הציטוטק בלשון המעטה). מוזמנת להמשיך ולהתמך כאן אחרי שהחלק הפיזי יעבור, והנפש תעכל את מה שקרה.

לא יודעת על תל השומר ספציפית...
אבל לגבי ציטוטק
לקחתי השבוע ביום ראשון דרך הפה (בספיגה ליד החך), אחרי כמה שעות התחילו כאבים ומעט דימום, אחרי יום לקחתי ציטוטק וגנילי- לא השפיע עליי בכלל...
ביום שלישי כבר חזרתי למיון וקבעו לי תור לגרידה ליום א הקרוב והסבירו לי שעל15% מהנשים זה לא משפיע.
התייעצתי עם 2 רופאים לפני שקיבלתי את ההחלטה... שניהם הסבירו לי שציטוטק יכול לגרום לכאבים עזים אך זה עדיף מגרידה....הבנתי גם שככל שגיל העובר קטן יותר, כך גם יש פחות כאבים והסבל כתוצאה מהציטוטק הוא פחות נוראי.
במנה הראשונה של הציטוטק לקחתי מבעוד מועד אקמול ואופטלגין טיפות כל כמה שעות בלי קשר לרמות הכאב שהיו... העיקר בשביל למנוע....
שיהיה לך בהצלחה במה שתחליטי...

שירהד1

Member
מנהל
אויש, נועה

עצוב היה לי לקרוא.
משתתפת בצערך.

לגבי שאלתך- בסוגיה לגבי ציטוטק לעומת גרידה, אני מהמצדדים בגרידה (עברתי 5 גרידות, פעם אחת ציטוטק ופעם ניצלתי והיה הריון כימי שיצא לבד).
לכל שיטה יתרונות וחסרונות, כאשר אני רואה יותר יתרונות בגרידה מאשר בציטוטק.
אני לקחתי בזמנו את הציטוטק בבית ולא בבית חולים. חוויתי דימומים קשים ובינוניים במשך חודשיים (!!!) עד שהכל יצא. מיליון מעקבים של הרופאה, שני סבבי ציטוטק, ואין סוף תחבושות הגייניות, כאבי תופת של התכווצויות הרחם ודימומים נוראיים לתוך השירותים.
בגרידות- באים, עושים, הולכים. מתאוששים פיזית מהר, ואפשר להמשיך הלאה.
הגרידה היחידה שעברה עליי קשה פיזית היא הגרידה בשבוע 16. כל השאר- פיזית זה ממש היה בסדר גמור.

שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחרי, ושתגמרי עם זה כמה שיותר מהר.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

משתתפת בצערך

באיזה שבוע העובר הפסיק להתפתח? ואיך את - מצליחה לתפקד?

אני שייכת לקבוצת המצדדות בציטוטק. הנסיון שלי היה בשבוע 8+5 עם עובר מתאים לשבוע 7+5. הדופק פסק אחרי כשבוע של דימום קל מאוד.
לאחר שראינו שאין דופק, הרופא החדיר 4 כדורים לנרתיק. נשארתי להשגחה כשעתיים ואז חזרתי הביתה. הכאב הפיזי התעצם מאוד בעקבות מצבי הנפשי, אבל אקמול שיפר את המצב. היה דימום אבל לא היסטרי.
יומיים אח"כ חזרתי לביקורת, השק עדיין היה ברחם. שוב הוחדרו 4 כדורים לנרתיק. למחרת השק יצא ובביקורת שבוע לאחר מכן הרחם היה נקי.
ההסתייגות העיקרית שלי מציטוטק עבורך, היא שיש לך ילד ולא ברור איך הגוף שלך יגיב. אם הכל יעבור בקלות, אין בעיה. אבל אם את אמורה להשגיח על הילד תוך כדי שאת מדממת ומקופלת מכאבים, זה כבר קצת בעייתי. אולי כדאי לשריין מבוגר נוסף לזמנים שבהם את אמורה להיות לבד עם הבן שלך.

ליבי ומחשבותיי איתך. הסיפור שלך מוחץ אותי כל פעם מחדש, ואני כל כך רוצה שתגיעי ללידה טובה סופה בידיים מלאות.

חידוד של ההערה של מרעישה בשקט לגבי טיפול בילד

אני חוויתי צירים ממש. !!!חובה!!! למצוא סידור לילד/ים מחוץ לבית ולהשאיר את הבית ריק ואותך פנויה לכאבך, ממש כמו בלידה.
&nbsp

nn0aa

New member
תודה..

לפעמים זה מרגיש שרק אתן שראיתן אותי במפגש ממש אחרי הלידה יודעות מה יש לי בפנים, כשכל מי שחי איתי חושב לנוחותו שהאובדן כבר לא ממלא את ליבי.. זה המון בשבילי. מקווה בשביל שתינו - שיהיה לנו טוב.. ובקרוב..

Halfwaythere

New member
היי נועה

מצטערת שאת צריכה לעבור את זה. זו החלטה קשה במצב לא הגיוני. אני מאלה שהיתה להן חוויה רעה מאוד עם ציטוטק. איבוד דם מסיבי, המוגלובין ירד תוך יום מ12 ל7, חולשה קשה התעלפויות, אשפוז, הוצאת שק הריון ולבסוף לא הכל יצא ואני צריכה לעבור גם היסטרוסקופיה. בקיצור אני ממש לא ממליצה. חודש אחרי וייקח עוד חודשיים בערך עד שאוכל לנסות שוב. עם גרידה זה 10 דקות והכל מאחורייך. אם בכל זאת את מחליטה על ציטוטק, חשוב לא להיות לבד. שיהיה איתך כל הזמן מישהו. מקווה שיעבור לך בקלות עד כמה שאפשר.

Halfwaythere

New member
בינתיים רק דרך המושלם.

בבילנסון ומאיר עוד לא חזרו אלי. בשיבא הציעו לי תור לאבחון בדצמבר. קבעתי דרך דר רון שיינמן שהמליץ לנסות היסטרוסקופיה טיפולית ללא הרדמה (see and treat) שמעת על משהו כזה? אמר שאם לא יצליח אז נלך לניתוח.

ציפורת80

New member
הנסיון שלי עם הציטוטק

היה לא מוצלח
למרות שכולם מסביב אמרו לי לוותר עליו החלטתי לתת לו צאנס לפני גרידה
באותו ערב הגעתי למיון בגלל דימום מאסיבי
במשך חודשיים דממתי כמעט ללא הפסקה ועדיין נותרו שאריות ברחם
לבסוף סיימתי בהיסטרוסקופיה

"החוויה" שלי עם הציטוטק שנתנו לי 2 כדורים מתחת ללשון

לפני שהכניסו אותי לגרידה. זה גרם לי לדימום קל אבל לצמרמורות שלא מהעולם הזה. לא יכולתי לשלוט על הגוף שלי בכלל.

אצלי עבר בהצלחה, קיבלתי מרשם ועברתי הכל בבית

הייתי בשבוע 9 עם עובר תואם גיל הריון 7+5 ודימומים. הרופא נתן מרשם, קניתי כדורים בבית המרקחת ולקחתי בערב. היו התכווצויות כמו במחזור חזק מאד באותו לילה שהפסיקו וחזרו שוב באותה שעה בלילה שאחריו, בבדיקה אחרי 3 ימים הרחם היה נקי.
לשמחתי קראתי את הסיפורים הקשים כאן רק אחרי שלקחתי את הכדורים כך שלא ידעתי שיכולות להיות תופעות לוואי קשות.
ההתרשמות שלי מהסיפורים שקראתי כאן, (שלא מבוססת על שום סטטיסטיקה!) שאצל בנות שהתחיל להן תהליך טבעי עם דימומים, הציטוטק נותן לגוף את הדחיפה שהוא צריך וההפלה מתקדמת יותר בקלות.

30 מאי

New member
מצטערת לשמוע

יש לי נסיון טרי עם הציטוטק..
גם אצלי השבוע לא מצאו דופק, הופניתי למיון נשים בתל השומר
קודם כל, עדיף ללכת בבוקר, כי בערב לוקח שעות, הגעתי ב 20:00 ונכנסתי לרופא ב 1 בלילה.
לאחר בדיקה נוספת של הרופאה במיון, היא הסבירה לי על האופציות - כדורים או גרידה
בחרתי בכדורים, היא הכניסה לי וגינלית 4 כדורים והלכתי הבייתה.ח
ב 6 בבוקר התחילו הדימומים, לא נרשמו כאבים היסטריים, זה היה כמו מחזור.
ביום חמישי בבוקר חזרתי לביקורת בתל השומר, ולשמחתי הטיפול הצליח.
צריכה לחזור לביקורת בעוד 5 שבועות
הייתי בשבוע 9 עם עובר שמתאים לשבוע 6
&nbsp
בהצלחה...

מצטערת כ"כ לקרוא

כואב על כל הודעה חדשה שנפתחת פה, אבל כואב פי כמה על מי שחווה אובדנים נוספים... את הסיפור שלך מהמפגש לא אשכח לעולם.
אני זוכרת שאצלי בפעם השניה הגבתי יחסית בשאננות כשהרופא אמר שהדופק פסק בשבוע 10. ניסיתי לעודד אותו ולמזער את המעמד הלא נעים, עודדתי את בן זוגי, עשיתי את כל הסידורים ביעילות ובקור רוח... ואחרי הגרידה זה היכה בי שוב.
לא הוגן, לא מתחיל אפילו לתאר את המצב וההרגשה.

מקווה כ"כ שאת מחזיקה מעמד ושיש לך תמיכה.

אני אישית מהתומכות בגרידה. באובדן השני שלי לא היתה לי אפילו התלבטות - רציתי את ההליך המהיר והקל ביותר ובתקווה שנסיים הכל בטוב מיד לאחריו וכך היה אצלי.
מאחלת בהצלחה בכל דרך שתבחרי.

הי נעה

כמובן שזוכרת אותך. מהמפגש ההוא אני זוכרת את כולן ותוהה הרבה לגבי חלק שנעלמו לגמרי.
ממש ממש מצטערת בשבילך. אין רע מזה.
באיזה שבוע את?
לא עברתי הפלה בציטוטק, הומלץ לי מאוד שלא. הגרידה המוקדמת שעברתי היתה על עובר בשבוע 8 וזה היה מביך כמה שזה היה סבבה. מלבד הפן הרגשי, שעד היום אני נזכרת בהפלה ההיא שאחריה עברתי הפלה יותר גרועה, אבל עדיין נזכרת בכאב בהפלה. אבל פיזית היה בסדר גמור.
בהצלחה!

nutshell67

New member
אוי נועה

מצער אותי כל כך לראות אותך פה שוב עם אובדן חדש...
קראתי את כל ההודעות לפני שהגבתי ולא ראיתי שכתבת באיזה שבוע את, זה רלוונטי למתן ציטוטק. בהפלה השניה הגעתי לתל השומר והם לא הסכימו לתת לי ציטוטק כיוון שלפי הפרוטוקול שלהם מדובר בשבוע מאוחר מדי (אני הייתי בסוף שבוע 10 והעובר התאים לשבוע 8, אבל הם מתייחסים משום מה לשבוע ההריון ולא לשבוע שבו העובר הפסיק להתפתח). ההריון ההוא הסתיים בסוף בהפלה טבעית, כך שאין לי מדד להשוואה לגרידה שעברתי.

מה שכן - אני ממליצה מאוד מאוד להימנע מלהגיע למיון נשים בתל השומר ולנסוע לאיכילוב במקום - אני יכולה לספר לך במסר בפרוטרוט על החוויות המזעזעות שלי מהצוות בתה"ש לעומת הצוות באיכילוב, וגם מבחינת המבנה מיון נשים באיכילוב הרבה יותר נעים מתה"ש.
שולחת חיבוק

תלוי מאוד על מי נופלים

ביקרתי 4 פעמים במיום איכילוב. פעמיים הגעתי לרופאים מקסימים ואמפטיים, פעם אחת לרופאה חסרת סבלנות ופעם אחת לרופא מזעזע שלא הייתי נותנת לו להחליף את השרשרת באופניים, שלא נאמר לטפל באישה שגילתה שהעובר שלה הפסיק להתפתח.

למעלה