ציטוטק שלא משפיע

flower137

New member
ציטוטק שלא משפיע

בוקר טוב,
לפני כשבועיים באתי לאלוטרסאונד ראשון (שבוע שמונה +0) והרופא ראה כי קיים שק הריון ריק. התחיל דימום, שהוביל להפלה עצמאית, שארך כשבוע ולאחריו נבדקתי שוב.
הרופא ראה כי נותר משהו ברחם והבטא ירדה ל-56. החלטתי לפני גרידה, לנסות ציטוטק ואגינאלי.
שמתי שני כדורים בשישי בערב ולא הרגשתי כלום, לא התכווצויות ולא דימום. בהנחיית הרופא שמתי שוב שני כדורים בשבת ושוב, לא היו שום תופעות. סליחה על התיאור, אבל לאחר מאמץ בשירותים, ארבעת הכדורים יצאו שלמים ולא נמסו כלל.
הרופא אומר שאולי יש לי PH נמוך וייעץ לי לקחת אותם דרך הפה.
האם קרה למישהי כאן שהציטוטק לא נמס? נשמע לי מוזר מאוד...
אשמח לשמוע כאן ממי שלקחת ציטוטק דרך הפה ואיך זה עבר עליה.
תודה לעונות

אליסקה

New member
תשובה

היי לך. מצטערת לשמוע על מה שאת עוברת.
אני לקחתי ציטוטק דרך הפה (בבליעה, לא מתחת ללשון) עקב הפלה נדחית (אין דופק לעובר). זה לא עבד אצלי, למרות שהיו לי התכווצויות וכאבים ודימום לא רב, ובסוף עברתי גרידה.
אני לא רופאה, אך מעלה תהייה: כתבת שהבטא כבר 56. זה די נמוך. היא עשויה להתאפס בקרוב, ואז תבייצי ותקבלי וסת. האם אין סיכוי שהשארית תישטף מאליה בוסת הבאה?

אני לקחתי דרך הפה

מתחת ללשון, הכדורים אמורים להתמוסס ... זה לוקח די הרבה זמן, והם עושים הרגשה גירית ויבשה מאד בפה. לא נורא , אבל כדאי לדעת איך זה יהיה ולהיות מוכנה .
אצלי זה היה בשבוע 20 וניתן למעשה כזרוז ללידה שקטה.
לקח הרבה זמן (מעל 48 שעות) והרבה חזרות של שני כדורים בכל פעם (6 או 7 פעמים) עד שזה עבד.
בכל פעם זה עשה לי צמרמורות ורעידות לכמה דקות ואז זה עבר וכמובן שזה פיתח צירים שהתחזקו עם הזמן.

מסכימה עם אליסקה - שווה לבדוק האם לא מדובר בשארית קטנה (ואולי הבטא ממשיכה עוד לרדת) שיתכן שתצא לבד עם המחזור לכשיגיע.

לא הייתי לוקחת דרך הפה שלא בהשגחה רפואית

בהחדרה וגינאלית ע"י רופא, נפלו לי 2 כדורים בפעם הראשונה וכדור אחד בפעם השנייה.
אני חושבת שהחדרה עצמית פחות טובה, כי את לא בהכרח מצליחה למקם אותם נכון ולהצמיד אותם לקירות הנרתיק.
תופעות הלוואי היו מינוריות (ביחס ללקיחה דרך הפה): התכווצויות של הרחם, דימום. לקחתי אקמול והתגברתי.

לגבי לקיחה דרך הפה, אני קיבלתי למציצה תחת הלשון, כמו ויקטור החתול על מנת להוביל ללידה שקטה ואח"כ גם לצורך הרחבת צוואר הרחם לפני גרידה.
במקרה של הלידה השקטה קיבלתי 6 מנות של 2 כדורים בכל פעם.
תופעות הלוואי מאוד חזקות בעיניי (רעידות לא נשלטות, כאבים בכל הגוף, עליית חום, התכווצויות קשות בבטן) ולא הייתי רוצה לחוות אותן שלא בהשגחה רפואית.

משתתפת בצערך על התהליך שאת עוברת ומאחלת לך שיסתיים במהרה ובשלום.

אחר8

New member
קרה לי..

אחרי 3 מנות ציטוטק (4 כדורים כל פעם, מתחת ללשון) ראו שהרירית עדיין עבה מידי ויש שאריות ונתנו לי שני כדורים דרך הנרתיק (הרופא שם אותם) נשארתי בבית חולים כי אמרו לי לשכב שעה או שעתיים (כבר לא זוכרת) כדי שימסו.. כדור אחד יצא קצת אחרי שהגעתי הביתה מבית החולים והכדור השני יצא גם הוא בשלמותו בערך 24 שעות אחר כך...
מאז לא לקחתי יותר ציטוטק, למזלי הכל התרוקן כשהגיעה הווסת (אחריה ראו רחם נקי לגמרי)..
לי היו חוויות מאד לא נעימות עם הציטוטק דרך הפה, שווה לראות אם באמת יש צורך או שיכול להיות שבמחזור הבא תתנקי בצורה טבעית..

מצטערת מאד עבורך על ההפלה
חיבוק גדול

flower137

New member
מעדכנת

אז ככה, אחרי שהציטוטק הואגינאלי לא עזר (אפילו לא התמוסס אלא יצא בשלמותו) לקחתי אתמול בתשע וחצי בערב, שני כדורים דרך הפה (בבליעה). עד עכשיו אני לא מרגישה שום תופעות... היום אני אמורה לקחת שוב שני כדורים ולראות מה קורה.
נקווה לטוב

שירהד1

Member
מנהל
קודם כל- צר לי על האובדן-

שנית- הניסיון שלי עם ציטוטק רע מאוד, למרות שהצליח להוציא הכל, אבל לקח חודשיים (!!!) עד שהתנקה הכל. בזמנו הייתי בשבוע 6+ ולקחתי ואגינלית. הייתי צריכה שני סבבי ציטוטק, והמון המון סבלנות ועצבים, עם הרבה מעקבים ותסכולים.
אני ממליצה לך להיות בקשר רציף עם הרופא/ה שלך וליידע אותו/ה בכל התקדמות או אי התקדמות.
תמשיכי לעדכן.

אליסקה

New member
משהו מעודד בכל זאת לגבי ציטוטק שלא עושה את העבודה

כפי שכתבתי, כשלקחתי ציטוטק הוא לא גרם להפלה. עם זאת, כשהגעתי לגרידה כעבור יומיים, הרופאה סיפרה לי בדיעבד, שבגלל שלקחתי ציטוטק צוואר הרחם שלי היה מורחב, והיא לא הייתה צריכה להרחיב אותו בגרידה באמצעים מכניים, ואפילו ציינה מיוזמתה שזה פחות מסכן את ההריון הבא. אז מבחינתי זה אמנם לא עשה את העבודה, אבל בכל זאת תרם תרומה חיובית לעתיד. חזקי ואמצי.

מקוםבלב

New member
היי,

צר לי על ההריון שלא שהפסיק
יש כאלו שהציטוטק לא משפיע עליהן.
האם מעבר לזה שהבטא 56 ראו גם באולטראסאונד שאריות?
הבטא כבר די נמוכה ויש סיכוי שהכל ייצא בווסת.
אבל בואי נקווה שלקיחת הכדורים דרך הפה תעשה את שלה וכן יהיה דימום ופליטה של השק.
חיבוק גדול. תעדכני מה קורה

למעלה