ציטוטים

Uranium

New member
ציטוטים

רציתי לבקש ממכם עוד משהו, ולא קשור למה שכתבתי מקודם.... רציתי שכל אחד ינסה לתת לי הרבה ציטוטים המאפיינים אתאיזם, אני מחפש הרבה ציטוטים חכמים ובעלי משמעויות..... אהה, ועוד שאלה, האם יש סמל המאפיין את האתאיזם? מהו?

Uranium

New member
מצאתי לעצמי ציטוט, תבקרו לי אותו...

"הנני בחסדי ה', תמיד הייתי בחסדו ותמיד יהיה! אבל הוא אף פעם לא הסביר לי "למה?"..."

Lu Tze

New member
סמל המאפיין את האתאיזם? חח...

בכל מקרה, הנה לך כמה ציטוטים. אצלי המחשב מסרב להראות את העיברית, אבל הקובץ עצמו אמור לפעול. דרך אגב, למישהו אכפת להעתיק את תוכן הקובץ ולשים אותו כאן בתור הודעה כדי שגם אני אוכל לקרוא אותו?

לבקשתך

אלוהים, המזבלה לחלומותינו. (ג'יין רוסטאן) אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו. אם אתאיזם זה דת, אז בריאות זו מחלה. (קלרק אדאמס) ראש זה כמו מצנח - הוא פועל רק כשהוא פתוח. אם כל הידע התנכי היה נמחק מזכרון האנושות, שום דבר בעל ערך היה אובד. האדם היה תמיד עומד ובודה לו אלוהים, למען יחיה בעולם ולא יהרוג את עצמו; בזה כלולה כל התורה האנושית עד היום. (פיודור דוסטוייבסקי) האדם וודאי השתגע, הוא אינו יכול לברוא תולעת והוא בורא אלים לעשרות. (מונטיין) כל ספחי הדת של העולם המודרני הם תוצאה של העדרו של בית חולים לחולי רוח בירושלים. (הווילוק אליס) הדת היא צל שמטיל היקום על פני האינטליגנציה האנושית. (ויקטור הוגו) בני אדם לעולם לא יעשו עוול בשלמות ובעליצות כה רבה כמו בשעה שהם עושים זאת מתוך שכנוע דתי. (בלייז פסקל) הדתות כולן דומות - מבוססות על מעשיות ומיתולוגיות. (תומס ג'פרסון) שיעבוד לדת כובל ומחליש את המחשבה ועושה אותה בלתי כשירה לכל יוזמה נאצלת. (ג'יימס מדיסון) כל הדתות הן מעשה ידי אדם. (נפוליאון בונפרטה) אם לא היה אלוהים, צריך היה להמציאו. (וולטיר) האדם יצר את האלוהים בצלמו. עשינו אותו חסר צדק, קנאי, מפתה, בלתי יציב, מלא הבל, ברברי ממש כמותנו. (וולטיר) על התנך : אני לא מכירה ספר שמחנך יותר ממנו לשיעבוד והשפלה של נשים. (אליזבת קיידי סטנטון) אמונה דתית פירושה להאמין במשהו שאתה יודע שאינו נכון. (מרק טווין) אלו לא הקטעים בתנך שאני לא מבין, שמטרידים אותי, אלו הם הקטעים שאני כן מבין. (מרק טווין) אם יש אלוהים, הוא בריון מרושע (מרק טווין) אדם מלא אמונה הוא אדם שאיבד (או מעולם לא היתה לו) היכולת למחשבה צלולה ומציאותית. הוא לא סתם חמור, למעשה הוא חולה (הנרי לואיס מנקן) הדת מנוגדת ביסודה לכל מה שאני מוקיר ומכבד - אומץ, מחשבה צלולה, כנות, הגינות ומעל הכל, אהבת האמת. (הנרי לואיס מנקן) בראשית ברא האדם את האלוהים. כמה אכזר הוא אלוה זה המאפשר לבריותיו שלא יכירו אותו. סוף סוף האב הלוא תדיר הוא מתוודע לבניו כשאין המחשבה והדיבור ניתנים להם כתיקונם. (פרנץ קפקא) כחסיד קנאי של חרות האדם וכמי שרואה בה את התנאי המוחלט לכל מה שאנו מוקירים ומכבדים במין האנושי, אני הופך את המשפט של וולטיר ואומר שאם היה אלוהים, מישהו היה חייב לחסל אותו. (מיכאל בקונין) העובדה שהמאמין יותר מאושר מהספקן, איננה רלוונטית יותר מהעובדה שהשיכור יותר מאושר מהפיכח. (ג'ורג' ברנרד שואו) דת היא מוצר לוואי של פחד, תגובה ליקום מסתורי ועוין. היסטורית, הדת תיחשב לתופעה של רוע שגרמה לבני אדם לענות ולהרוג האחד את השני. אפילו ידע מועט על האינקוויזיציה למשל, צריך לגרום לנו להתבייש בשייכותינו לגזע האנושי. מעולם לא היה משהו כה אבסורדי, שאין ספור אנשים היו מוכנים לנהל מלחמות בגללו ולא לנטוש את האשליות שלהם. (ארתור סי. קלארק) הדת היא נברוזה קולקטיבית. (זיגמונד פרויד) הדת היא אופיום להמונים. (היינריך היינה) אינני רואה שום אלוהים כאן למעלה. (יורי גגרין) המאושרים לא מאמינים בניסים. (גתה) אם נשפוט את התוצאות סטטיסטית, כוחה של התפילה הוא אפס. (הייס) אלוהים הוא, כביכול, הביוב אליו זורמות כל הסתירות. (הגל) אדם חכם מתאים את מידת אמונתו לעדויות. (יום) אמונה היא לעתים קרובות מקור הגאווה של אנשים עצלנים מכדי לחקור. (קנולס) אחד המאפיינים המובהקים של תמהונות עקרה היא התלהבות-יתר מאנלוגיות. (דוקינס) אני רואה בקיומה של הקהילה האורתודוכסית בישראל אסון וסילוף. (בן גוריון) כשתבין מדוע אינך מאמין בכל האלים האפשריים, תבין גם מדוע אינני מאמין באל שלך. (רוברטס) בכל ארץ ובכל זמן, איש הדת עוין את החרות. (ג'פרסון) הדת היא האליל של ההמון; הוא מעריץ כל מה שאינו מבין. (פרידריך) תיאולוגים יכולים לשכנע את עצמם בכל דבר שהוא. (היינלין) כופר הוא אדם הרואה בעיניו-שלו. (לסינג) אתה חייב להאמין באלוהויות כדי לראות אותן. כל האלים מתו, פרט לאל המלחמה. (קליוור) אין קל יותר מרמייה עצמית : האדם מאמין, שמה שהוא רוצה שיהיה נכון, אכן נכון. (דמוסתנס) קל יותר להאמין מאשר לפקפק. (מרטין) הצרה הגדולה של העולם היא שטיפשים בטוחים, וחכמים מפקפקים. (ראסל) אין חטא גדול יותר מבורות. (קיפלינג) בורותנו היא אלוהים. מה שאנחנו יודעים הוא מדע. (אינגרסול) התנאי הראשון לאושרם של בני האדם הוא ביטול הדת. (מרקס) להסביר את הידוע בעזרת הלא-ידוע הוא טירוף תיאולוגי. (ברוקס) אמונה : לא לרצות לדעת מה נכון באמת. (ניטשה) לא ניתן כלל לדחפים התיאוקרטיים של אנשי הדת שלנו להרים ראש. (הרצל) בורות מולידה יותר ביטחון מאשר ידע. (דארווין) אדם רע הוא הכי גרוע כשהוא מעמיד פני צדיק. (בייקון) רוח התיאולוגיה הדוגמטית מרעילה כל מה שהיא נוגעת בו. (בנתהם) כשהחברה מידרדרת, אנשים פונים בהכרח לאמונה באלים. (צ'ונג) ספקנות היא הצעד הראשון לאמת. (דידרו) לרוב האנשים הדת משמשת כתחליף למוח שחדל לתפקד. (רודנברי) הרעיון של אלוהים פרסונלי הוא מושג אנתרופולוגי שאינני יכול לקחת ברצינות. (איינשטיין) תמצית אופיה של הדת היא תלות ילדותית. (אליס) האלימות היא המפלט האחרון של חסרי היכולת. (אסימוב)

אביא שוב את הציטוט האהוב עלי.

לָמָּה לִי רֹב-זִבְחֵיכֶם? יֹאמַר ה'; שָׂבַעְתִּי עֹלוֹת אֵילִים וְחֵלֶב מְרִיאִים; וְדַם פָּרִים וּכְבָשִׂים וְעַתּוּדִים לֹא חָפַצְתִּי. כִּי תָבֹאוּ לֵרָאוֹת פָּנָי, מִי-בִקֵּש זֹאת מִיֶּדְכֶם רְמֹס חֲצֵרָי? לֹא תוֹסִיפוּ הָבִיא מִנְחַת-שָׁוְא, קְטֹרֶת תֹעֵבָה הִיא לִי; חֹדֶשׁ וְשַׁבָּת, קְרֹא מִקְרָא - לֹא אוּכַל אָוֶן וַעֲצָרָה. חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי; הָיוּ עָלַי לָטֹרַח; נִלְאֵיתִי נְשׂא. וּבְפָרִשְׂכֶם כַּפֵּיכֶם, אַעְלִים עֵינַי מִכֶּם; גַּם כִּי-תַרְבּוּ תְפִלָה, אֵינֶנִּי שֹׁמֵעַ: יְדֵיכֶם דָּמִים מָלֵאוּ. ישעיהו א' יא-טו.

uuuaaa

New member
אבל

הוצאת דברים מהקשרם. הרמה הדתית בתקופת הנביא היתה ירודה. אנשים חזרו בתשובה כלפי חוץ, אך המשיכו לחטוא בסתר.

../images/Emo59.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

אני מציע לשים את זה במסגרת! בסה"כ הבאתי ציטוט ישיר מהתנ"ך, בלי להוסיף מילת פרשנות אחת! ואדם דתי אומר, שאני "הוצאתי דברים מהקשרם"! לא מדהים? איך הוצאתי? מתי הוצאתי? לאן הוצאתי?

uuuaaa

New member
תשובה

הנבואה נכתבה כאשר הרבה מהעם עבדו ע"ז, וחטאו הרבה, אך המשיכו לדבוק בטקסים הדתיים. אתה מציג את זה כאילו הקטע נאמר על כל היהודים בכל הדורות ועל כל מנהגי היהדות בכל הזמנים, גם כאשר הם נעשים בכוונה טהורה, וללא חטאים צדדיים. והנה למשל עוד "ציטוט": (דברים יא, טז) "וסרתם ועבדתם אלוקים אחרים, והשתחויתם להם" התורה כאן מצווה אותנו לעבוד אלוקים אחרים, לא ?

Uranium

New member
לך תידע...

הרי לא אומרים שבתנ"ך משמעויות רבות, וקודים רבים?, אז מאיפה אתה יודע שהוא התכוון רק לתקופה הזאת?, שמעתי ולמדתי על מספיק משמעויות בתנ"ך שאפילו לא קשורים למה שהם צריכים, אז מי אמר שזה לא לכל התנ"ך והאחרים כן?

../images/Emo151.gif חביבי ../images/Emo151.gif ! ! ! ! |ליצן

אני מבין שאתה מפרש את התנ"ך איך שאתה רוצה, שאלוהים זה לא אלוהים, שישראל זה לא ישראל, וכו'. אבל, ריבונו של עולם! (וסליחה שאני נושא שם אלוהיך לשוא), מה פתאום אתה מפרש אותי? מתי דיברתי על "כל היהודים"? מתי בכלל כתבתי מילת פרשנות אחת על הציטוט שהבאתי?! אבל מה שברור, זה שהציטוט שלי מאוד מאוד מוצלח! אולי דווקא אתה ירדתָ למשמעותו יותר טוב מכל האתאיסטים בפורום, למרות "פרשנותך" המשונה. ולכן ישעיהו הנביא כל כך מרגיז אותך...

בכל אופן, שתדע,

שאם דברי נשמעים לפעמים בצורה בוטה מדי, ברגעא ד'רתחא, זה לגמרי לא מבטא יחס שלילי שלי אליך. אינני יודע אם זו מחמאה עבורך, אולי דווקא להיפך, אבל מכל ברי הפלוגתא הדתיים שהיו כאן, אתה נראה לי הכי, איך לומר זאת... שאפשר ונעים לשוחח אתו, למרות חילוקי הדעות הקשים. נמשיך מחר. אם אתה לא מתנגד, כמובן.

uuuaaa

New member
טוב, המשך

תודה על המחמאה. רציתי לשאול: האם במתכוון הפסקת לצטט את הנביא ישעיה היכן שהפסקת ? הרי ההמשך הוא: "רַחֲצוּ, הִזַּכּוּ--הָסִירוּ רֹעַ מַעַלְלֵיכֶם, מִנֶּגֶד עֵינָי: חִדְלוּ, הָרֵעַ. לִמְדוּ הֵיטֵב דִּרְשׁוּ מִשְׁפָּט, אַשְּׁרוּ חָמוֹץ; שִׁפְטוּ יָתוֹם, רִיבוּ אַלְמָנָה" האם מכאן לא ברור שהסיבה לכך שה' לא אוהב את התפילות מכיוון שהם מלווים במעשים רעים ? ולמה אתה חושב שישעיהו מרגיז אותי ? הוא לא אמר דברים מעצמו. אלה דברי ה' ביד ישעיהו. וחוץ מזה, הוצאת דברים מהקשרם, וציטטת רק חצי מהדברים, אז ק"ו שאין לי סיבה להתרגז על ישעיהו.

ממש אין לי שום דבר נגד ההמשך,

וגם לא נגד הפסוקים הקודמים. מדוע זה משנה את "ההקשר"? כמו שאתה טוען ללא כל ביסוס, שהתכוונתי כביכול "להכפיש" את "כל היהודים בכל הדורות", כך גם אני יכול לשאול אותך: האם כל הדתיים היום כבר רָחֲצוּ, הִזְּדַכּוּ--הֵסִירוּ רֹעַ מַעַלְלֵיהֶם, מִנֶּגֶד עֵינָיו: חָדְלוּ, הָרֵעַ. לָמְדוּ הֵיטֵב דּוֹרְשִׁים מִשְׁפָּט, מְאַשְּׁרִים חָמוֹץ; שׁוֹפְטִים יָתוֹם, רָבִים אַלְמָנָה?

uuuaaa

New member
וכבן

לא טענתי שכל הדתיים רחצו והזדכו וכו' וכו'. אבל ודאי ישנם רבים כאלה שכן. ובכל מקרה, דברי הנביא מדברים על אנשים שלא היתה להם שום שאיפה להתנקות ממעשיהם הרעים. גם אם ישנו דתי שעושה עבירות, עצם העובדה שהוא שואף להפסיק לחטוא - כבר מועילה לתפילתו להתקבל לפני ה'.

למעלה