ציטוטים מדהימים

ציטוטים מדהימים

אנא, בחרו את הציטוט שהכי מדבר אליכם מהציטוטים הבאים ושרשרו אותו שוב או אמרו מהו או הסבירו אותו במלים שלכם ואולי גם תגידו מה זה עושה לכם ולמה אתם אוהבים את זה או משהו כזה: *** כל תזוזה של נקודת המאסף פירושה תזוזה הרחק מהתעסקות מופרזת באני הפרטי. שָמנים מאמינים כי עמדתה של נקודת המאסף היא ההופכת את האדם המודרני לאגואיסט רצחני, יצור המעורב לחלוטין בדימויו העצמי. מאחר שאיבד כל תקווה לחזור למקורם של כל הדברים, האדם הממוצע מחפש נחמה באנוכיות. *** הכוח המניע את דרכם של הלוחמים הוא להדיח את החשיבות העצמית. וכל מה שלוחמים עושים מכוון אל השגת המטרה הזאת. *** השמָנים הסירו את המסיכה מעל החשיבות העצמית וגילו שאלה הם רחמים עצמיים המוסווים כדבר אחר. *** בעולם של חיי היום-יום, מילותיו או החלטותיו של אדם יכולות להשתנות בקלות רבה. הדבר היחיד שלא ניתן לשנותו בחיי היום-יום הוא המוות. בעולמם של השמָנים, לעומת זאת, מוות נורמלי יכול להיות מופר, אבל לא המילה של השמָנים. בעולמם של השמָנים לא ניתן לשנות או להחליט החלטות מחדש. כשהן נקבעות הן עומדות לעולם. *** אחד הדברים הדרמטיים ביותר בנוגע למצב האנושי הוא הקשר המקברי הקיים בין טיפשות להשתקפות-עצמית. הטיפשות היא המכריחה את האדם הממוצע לסלק כל דבר שאינו עולה בקנה אחד עם ציפיות ההשתקפות-העצמית שלו. למשל, כבני אדם ממוצעים אנו עיוורים לפיסת המידע החשובה מכולן שיש ליצורי אנוש: קיומה של נקודת המאסף והעובדה שהיא יכולה לזוז. *** אצל האדם ההגיוני, היצמדות עיקשת לדימוי העצמי שלו מבטיחה את בורותו התהומית. הוא בור לעובדה ששמניזם אינו כישופים או הוקוס-פוקוס, אלא החופש לראות, לא רק את העולם הנראה כמובן מאליו, אלא גם כל דבר אחר שניתן להשיג בצורה אנושית. הוא רועד נוכח אפשרות החופש. והחופש הוא בקצות אצבעותיו. *** גורלו של אדם שהוא יורש את משאביו הנסתרים, אבל אין הוא מעז להשתמש בהם. לכן הלוחמים אומרים שמארתו של האדם היא נקודת ההיפוך שבין טיפשותו לבורותו. האדם חייב ללמוד עכשיו, יותר מאי-פעם, רעיונות חדשים שעניינם אך ורק עולמו הפנימי - רעיונות של שָמנים, לא רעיונות חברתיים, רעיונות ההולמים אדם העומד מול הלא-נודע, העומד מול דמותו שלו. עכשיו, יותר מכל דבר אחר, הוא צריך ללמוד את סודות נקודת המאסף. (הכל מ"גלגל הזמן" מאת קרלוס קסטנדה, בתרגומה של נעמי גל, הוצאת זמורה ביתן)

pinibs

New member
הציטוט שלי

הי בן, התייחסות לציטוט מתוך "גלגל הזמן" של קסטנדה הציטוט: " הכוח המניע את דרכם של הלוחמים הוא להדיח את החשיבות העצמית, וכל מה שלוחמים עושים מכוון אל השגת המטרה הזאת." הדחת החשיבות העצמית (= הקטנת האגו) היא אחת המשימות בהן אני הכי ממוקד בתקופה זו של חיי (אם כי עצם כתיבת ההודעה הזו יש בה כדי לסתור במשהו את האמירה הזו שלי), ולכן הציטוט הזה מדבר אלי. העשייה הזו (הדחת החשיבות העצמית) חשובה לי משום שהיא עומדת בניגוד למשימה אחרת בה עסקתי שנים כה רבות, והיא: הגדלת החשיבות העצמית. עסקתי במשימה זו כשאני מונחה על ידי אוסף מגוון של נסיבות, ומוליך את עצמי חלק ניכר מחיי בדרך של התבלטות, דרישת תשומת לב, כיבוש מרכז הבמה, וניפוח תמידי של האגו. חשוב לי לציין כי אין בי חרטה על הדרך הזו שעברתי. ההפך הוא הנכון. אני חושב שהגעתי להישגים מרשימים בהגדלת החשיבות העצמית שלי (אני אומר זאת ללא ציניות!). פיתחתי יכולת גבוהה להבליט את עצמי ולמקם את עצמי במרכז. נהניתי מחלקים רבים של הדרך וסבלתי מחלקים אחרים (למשל באותם רגעים בהם לא רציתי להיות במרכז, אבל הסביבה שהתרגלה דרשה את שלה ולא הניחה לי "לצאת לחופש"). הנקודה החשובה היא שהדרך הזו עזרה לי והיתה, אז, נכונה עבורי. באחת ההסתעפויות / פניות של הדרך גיליתי דרך חדשה. הגילוי היה תוצאה של תהליך בו התחלתי להיות צלול יותר. התחלתי להבין את הסיבות למעשי, את המניעים שלי, וההבנה הזו העניקה לי יכולת בחירה. כשהבנתי מדוע אני נוהג באופן מסוים הפסקתי לפעול כאוטומט ועברתי לפעול מתוך בחירה. יכולתי לבחור להמשיך לנהוג באותו אופן או לשנות את הדרך בה אני נוהג, אבל בכל מקרה בחרתי, והבחירה היתה עבורי מקור החופש! החופש שהשגתי הוא בין השאר החופש מהצורך להיות במרכז. התחלתי לגלות שאני יכול להשיג את האושר שלי בקלות גם אם אני לא גורם לכל העולם להתרכז רק בי. זה התבטא (ועדיין מתבטא) כמעט בכל אספקט של החיים – שיוויון במערכות יחסים, ויתור על עמדות כוח, הקטנה (לעיתים עד לאפס) של השיפוט העצמי ושיפוט האחרים, ויתור על תדמיות, ויתור על סיפוקים מידיים ועוד ועוד. היום אני במקום בו אני עובד כל הזמן על הקטנת החשיבות העצמית שלי. לעיתים זה מצליח מאד, לעיתים פחות. אני בודק פעמים רבות את גבולות ביטול או הקטנת האגו, ושואל את עצמי האם באמת ניתן לבטל אותו לגמרי? האם בכלל אני רוצה לבטל אותו לגמרי (סך הכל, לפעמים זה מאד נחמד לי שיש לי אגו חביב שכזה)? אין לי תשובות חד משמעיות וסופיות, אבל לשמחתי אני נמצא בשלב כזה בדרך שבו אני יכול להקטין את האגו עוד ועוד ועדיין לא להגיע לשלב בו אצטרך להשיב לעצמי אם לבטל אותו כליל או לא, ואם זה בכלל ניתן. זה קשה. גם כי ניפוח האגו והחשיבות העצמית הפך להרגל שצרוב עמוק עמוק בבשרי, וגם כי בהרגל הזה יש רווחים עצומים, שלחלקם ניתן ממש להתמכר. טוב אז זה קשה, אז מה? אני מתאמץ ומצליח. וכדי להיות לגמרי הוגן עם עצמי ואתכם, אציין שכאן ממתין לי מלכוד קטן, משום שמצד אחד אני גאה בעצמי על ההצלחות שלי בהקטנת האגו, ומצד שני מהי גאווה עצמית אם לא סוג של חשיבות עצמית? פיני נ. ב. תהיתם פעם לגבי הקרבה בין המילים "אגו" ו"גאווה"?

deep ocean

New member
ציטוטים שכרגע עולים לי בראש

שאין לי מושג אם חלקם יהיו מובנים למישהו חוץ ממני... אבל בעולם שלי הם מאד משמעותיים :) חלקם מצחיקים אותי עד דמעות! חלקם מביאים לי השראה! וכו´ וכו´.... "ציפיות מוצאים רק בכריות" "הלך לו אחד, עייגל שמגייגל.." "בצרפתית אומרים: ´שרשה´ לה-קשר" "המובן מאליו הוא האויב הכי גדול" "את יוצרת סופות חול שמפריעות לך לראות את המציאות" "קודם כל-לחייך!" "let get soaking wet" "it´s a celebration" "you are my brave heart" we are fooling around, getting a little passionate and she start with the dirty talking all right all right!!! time out!! wooo woooo what did she say? mother fucker-it´s one of these days "האישה לא נולדת אישה, אלא נהפית לאשה" "אין כזה דבר שאפשר לקרוא לו גבריות או נשיות. אלו הם תכונות שהחברה מעניקה לנו, ואנו מקבלים אותן" (סימון דה בבואר). thank you for breaking my heart cancer is killing the whole world gone to hell but how are you? i am super thank for asking :) no! blame canada!!! blame canada!!! ohhhhh shut your fuckin face uncle fucker היא לא דומה, לאף אחת אחרת. לאף אחת שעוברת ברחוב. בואו נצעד לחלום, בלי גזע ולאום. בואו ננסה. עד שיהיה טוב, עד שיהיה! פחדים-אני זורקת אותם לים! חלונות ראווה יפים, זה הכל למכירה גם אנחנו תלויים עם פתקי החלפה כולנו עבדים אפילו שיש לנו כזה כאילו הדרך ארוכה ומפותלת-אני נופל וקם, נופל וקם, נופל וקם נופל וקם יחד לב אל לב-נפתח ונראה ´תאור שבשמיים יחד לב אל לב נפתח בתקווה לאהבה הילולה הלילה!!! הילולה!!! יש עוד מלא ציטוטים שאני לא זוכרת כרגע אבל שמאד אהבתי-של אפלטון, ניטשה ועוד....בהזדמנות.

deep ocean

New member
הסברים על הציטוטים

"ציפיות מוצאים רק בכריות" משפט של חבר טוב שלי. משפט ענק. מה זה ציפיות? זאת שטות. ציפיות מוצאים רק בכריות!. השאיפה היא לא לצפות, אלא לפעול, לעשות. "הלך לו אחד, עייגל שמגייגל.." משפט של מרצה שלי, שמאד מצחיק אותי. עייגל שמגייגל בא לתאר בן אדם X. אז במקום להגיד יוסי/שני/X, הוא אומר הלך לו אחד עייגל שמגייגל ורוצה לקנות אופנוע, ואז הוא מספר פה סיפור ארוך וכו´. המשפט הזה פשוט קורע אותי מצחוק, יש דברים שקשה להסביר למה! :) "בצרפתית אומרים: ´שרשה´ לה-קשר" משפט של אותו המרצה. המשפט אומר- "מהו הקשר?" והוא בא לתאר משהו סוציולוגי, אין לי כח להיכנס לזה עכשיו. "המובן מאליו הוא האויב הכי גדול" משפט אדיר של מרצה שלי-כל כך נכון!!! "את יוצרת סופות חול שמפריעות לך לראות את המציאות" משפט שקראתי בפורום להרגיש טוב, שכתב אותו מישהו למישהי אחרת. אבל הוא היה כל כך נכון לגבי! "קודם כל-לחייך!" משפט שאומר המורה שלי ל(צ´י קונג ולטאי צ´י צ´ואן). הוא מדגיש שנחייך! ויש לזה אפקט אדיר על ההרגשה. הוא מדהים בכל אופן! המורה! וגם המשפט! "let get soaking wet" משפט שנמצא בשיר הפתיחה של הסדרה "הכי גאים שיש". חוץ מזה שאני מאד אוהבת את הסידרה, יש לי את השיר פתיחה של הסידרה, והשיר מדהים, והמשפט שם שהיא אומרת, עושה לי ממש הרגשה טובה! "it´s a celebration" משפט מהשיר של עדן-יום הולדת. הטון בו המשפט נאמר, עושה לי משמ טוב. "you are my brave heart" משפט משיר שאני מאד אוהבת, והמילים מדברות בעד עצמן... we are fooling around, getting a little passionate and she start with the dirty talking all right all right!!! time out!! wooo woooo what did she say? קטע ענק מהסידרה סנייפלד, בו ג´ורג´ מתחקר את ג´רי על בחורה שהתחילה לדבר איתו במיטה מילים גסות! mother fucker-it´s one of these days קטע משיר של להקת limp bizkit. "האישה לא נולדת אישה, אלא נהפית לאשה" "אין כזה דבר שאפשר לקרוא לו גבריות או נשיות. אלו הם תכונות שהחברה מעניקה לנו, ואנו מקבלים אותן" (סימון דה בבואר). קטעים מספר מדהים שנקרא המין השני. thank you for breaking my heart קטע משיר מדהים של שיניד אוקונור. בעצם היא אומרת משהו שאני מזדהה איתו, תודה ששברת לי את הלב-דבר שקרה לי עם החבר הראשון-ושינה לי את החיים. אני אפילו ארחיק ואומר שהפרידה ממנו הוא האירוע הראשון שעזר לסרטן להתפתח! cancer is killing the whole world gone to hell but how are you? i am super thank for asking :) קטע ענק משיר בסידרה SOUTH PARK no! blame canada!!! blame canada!!! ohhhhh קטע ענק 2 משיר בסידרה SOUTH PARK shut your fuckin face uncle fucker קטע ענק 3 משיר בסידרה SOUTH PARK היא לא דומה, לאף אחת אחרת. לאף אחת שעוברת ברחוב. שיר מקסים של ארקדי דוכין בואו נצעד לחלום, בלי גזע ולאום. בואו ננסה. עד שיהיה טוב, עד שיהיה! שיר מקסים של אביב דפן. אומר לי הרבה בפנים. פחדים-אני זורקת אותם לים! משפט שלי. חלונות ראווה יפים, זה הכל למכירה גם אנחנו תלויים עם פתקי החלפה כולנו עבדים אפילו שיש לנו כזה כאילו ברי סחרוף-מילים מדהימות. הדרך ארוכה ומפותלת-אני נופל וקם, נופל וקם, נופל וקם נופל וקם שבק ס´-יפיפה ונכון! יחד לב אל לב-נפתח ונראה ´תאור שבשמיים יחד לב אל לב נפתח בתקווה לאהבה גאיה-מדהיםםםםםםם הילולה הלילה!!! הילולה!!! גאיה-מדהים באותה מידה!

הציטוט שלי

הוא ציטוט מספר 3 מתוך שבעת הציטוטים הנ"ל. אני אחזור עליו כאן: השמָנים הסירו את המסיכה מעל החשיבות העצמית וגילו שאלה הם רחמים עצמיים המוסווים כדבר אחר. אגב, מיכלוש, לא ענית על השאלה... אבל תודה על התשובה. עדיין מרתקת...

deep ocean

New member
אההההה רגע עכשיו אני קוראת

שהייתי צריכה להסביר למה כל ציטוט משמעותי לי.... אופס

למעלה