ציור

roni yoffe

New member
ברוכה הבאה :)

אחלה עבודות :)
נראה שאת אוהבת ציור והייתי ממליצה להמשיך ולפתח את זה!

יNOT

New member
זה הכי תפס אותי...

הצורות מעניינות, ועל אך שיש בו מעט הצללה, ורוב הציור הוא רק בשפה של הקו בהסתמך על צבע הרקע שיוצר את תחושת האווירה למקום, אני מצאתי שהוא הכי מעניין.
הטיפול שלך בהצללות בהרים הוא מרומז, אך נותן להרים מראה רך, ומנגד העשן שנמשך לצד שמאל יוצר תחושה מנוגדת (באופן בו בחרת לייצג את האובייקט), והכל ביחד פשוט עובד, לטעמי.

האמת שאני במבט ראשון ראיתי בזה משהו יותר דו-משמעותי (חשבתי שרצית להתחכם
), אני ראיתי את הדרך כייצוג לגוף האדם.
(לא מבחינה מטפאורית, אלא מבחינת דמיון צורתי)

ובכל מקרה, בהצלחה.

גרםרמ

New member
תודה על התגובה

הציור שאתה מדבר עליו הוא מ 1982 תקופה קצרה שבה ציירתי והפסקתי למשך 30 שנה בערך
הציור בהשפעת מלחמת של"ג (לבנון ה 1), לא חיפשתי רמזים לגוף האדם.
מוסיף עוד תמונה באותו סגנון הפעם קשר ישיר לגוף האדם.
תודה על תגובתך

יNOT

New member
אני חושב שזה מדגיש את משמעות חשיבות ההקשר...

אני חושב שיש נטייה בקרב הציבור להאמין שיצירת אמנות צריכה להיחשב "ליצירת אמנות" רק עפ"י הרושם הראשוני שהצופה חווה, אם זה "פשוט ציור יפה" או שהצבעוניות/צורות "גורם לתגובה רגשית", אמנם אלה נקודות חשובות בהערכה אישית של הצופה יצירת אמנות, אבל זה לא הכלים היחידים. היכולת לדעת איזה שם העניק האמן ליצירתו, מה ההסטוריה של האמן (לא בהכרח מבחינה מקצועית אלא מבחינה חברתית, מה השפיע עליו כאדם), כל אלה הם מרכיבים שמגולמים ביצירה של אמן.

"לשפוט" יצירה בלי לדעת את כל המרכיבים האלה או אפילו רק אחד מהמרכיבים האלה, קרוב לוודאי עושה עוול גם לאמן, וגם לנו הצופים.

זו דעתי, בכל מקרה.

בהצלחה.

*לא התכוונתי להישמע ביקורתי, רק רציתי להדגיש למה זה חשוב לתת "רקע" ליצירה, ולא רק להדביק תמונות בפורום.

roni yoffe

New member
מסכימה

כאשר מעלים כמות נכבדת של יצירות, זה גורם אפילו ליותר עניין אצל הגולשים לגבי - מי עומד מאחורי הדברים.
או שכדאי להוסיף איזו התייחסות היית רוצה לקבל על העבודות.
וכאשר מעלים כמות של יצירות, זה ישר נראה כאילו שהן סדרה ויוצר רצון למצוא קישר בינהן.

כדי לקבל התייחסויות רציניות, בעיניי, כדאי להוסיף מידע - מה מטרת הציור/למה התכוונת בציור/באילו חומרים השתמשת/האם למדת טכניקה מסויימת/מקורות השראה וכו'...
או שאלות ספיציפיות שיש לך שהיית רוצה עליהן תשובות - איך לשפר/איך כדאי לעשות כדי שלהבא התוצאה תהייה שונה ממה שיצא לך/איך אחרים היו עושים או מגיעים לדבר שאליו הגעת וכו'..
יש כמובן עוד אלפי דוגמאות.

גרםרמ

New member
תודה על תגובותיכם

כאשר העליתי את התמונות ציפיתי להתייחסות כלשהי שתביע את התרשמותם של האנשים, לא בהכרח
לטכניקה אלא להרגשה הכללית, האם יש לציורים ערך בעל השפעה רגשית כלשהי או כל השפעה אחרת
אני באופן אישי אוהב לצייר אבל צריך לקבל פידבק , אין לי מספיק אמון ברמת הציור שלי ולא נראה לי
שאמשיך אם לא אשתכנע באמת שיש לי איזה כשרון לנושא...בכל מקרה אין לי בכלל בעיה לקבל כל
בקורת על הציורים נהפוך הוא כל בקורת תתקבל בברכה, תודה.

roni yoffe

New member
כישרון זה להלחם על מה שחשוב לך

לא מומלץ לחכות לאישור מאחרים לכך שאתה "שווה" משהו.
מומלץ מאוד להמשיך ולעשות את מה שאתה אוהב,
ואם אתה לא מרוצה מהרמה - אז למצוא את הדרך לשפר אותה לכיוון שאתה רוצה.

אני מכירה הרבה מאוד אנשים שאף אחד לא היה רואה בהם "ניצוץ" או "כישרון" או "פוטנציאל"
והיום הם ציירים מקצוענים המתפרנסים ממה שהם אוהבים פשוט כי הם נלחמו על להתמקצע בזה.

ואם לא נראה לך שתמשיך לצייר אם לא תקבל איזה פידבק שאותו אתה מצפה לקבל.. אז זה חבל מאוד.

גרםרמ

New member
מסכים באופן כללי

עם דברייך אבל באופן אישי עדיין לא החלטתי אם להמשיך באופן אומנותי, יוצא לי גם לצייר
ציוריי סקיצות והמחשה כך שלא אפרד לגמרי מהציור , הציור סוחף מבחינה רגשית ועל כן נראה לי שהוא
גם צריך להביע עומק...
הנה למשל ציור להמחשת מראה של גינה

roni yoffe

New member
הבחירה בסופו של דבר היא שלך

לפי מה שאתה מרגיש ורוצה.

אבל אל תצפה מאחרים לתת לך איזה פידבק שיגרום לך להבין ש"יש לך את זה".

לכל אחד יש את זה, בתנאי שהוא מתאמץ ולא מוותר.

פיתוח כישרון הציור

היי.
כל הכבוד על העשייה,
הציור הוא כמו שירה, אם לא מפתחים הוא נשאר או באותו המקום או מתנוון.
הייתי ממליצה לפתח את היכולות הקיימים.
אם תירצי הכוונה מקצועית מעולה תפני לג'ורג' רוט. גם אני קיבלתי ממנו הכוונה וידע אדיר.
יש לו דף "מאסטרו ג'ורג'" בפייס והוא עוזר שם לאנשים עם הכוונה מקצועית ואיכותית.
https://www.facebook.com/groups/138135846372426/
בהצלחה.
יאנה

גרםרמ

New member
שלום ותודה על התגובות(מתקן אתכן אני ממין זכר)

תודה על התגובות אני באמת אוהב לצייר, לעת עתה מצייר בצבעיי גיר פשוטים אין מקום בבית לצייר בשמן
הנה עוד כמה ציורים...

למעלה