ציור!!

rusty2223

New member
ציור!!

איש קירח ומכוער #3 אם אפשר תגובות ביקורות ועצות

כמה שאלות וכמה הערות בונות...

אני אתיחס פחות למושא הציור ויותר לצד הטכני שבעיבוד שלו. א. האם נסרק לתוך המחשב בסורק או צולם במצלמה דיגיטלית? אני שואל כי זה קובץ גדול מאוד (בשטח המסך שלו). - אחרי תשובה על זה אוכל להמליץ על דרכים להעבירו לפורמט דיגטלי ביתר קלות ואיכות. ב. אחרי שהוא כבר במחשב, הקטנה שלו לגודל מסך מלא רגיל עשויה להקל על הצופים (אפשר לעשות את זה על ידי הורדת איכות או על ידי בחירת רזולוציה נמוכה יותר שלא כל כך פוגעת באיכות הכללית). אני רק אציין שרזולוציית מסך מחשב ממוצע היא של 72DPI עד 100DPI. DPI=DOTS PER INTCH שזו השיטה המקובלת למדוד גדלים על מסך מבחינת התצוגה הדיגיטלית שלהם. ג. בהנחה שיש לך על המחשב תוכנת עריכה גרפית מתקדמת יותר מצייר של מייקרוסופט (PAINTBRUSH), יש לכל תוכנה כמעט אופציה שנקראת LEVELS ואופציה שנקראת CONTRAST שתיהן מסיעות לחזק את הגוונים השחורים ולהעלים את הגוונים האפורים בתמונה. לגבי הציור ככלל, רצוי היה לעבור עליו בעט שחור לפני כן כדי שהוא יבלוט יותר. קשה לי לתת עוד הצעות לפני שאדע איך הוא הועבר למחשב ואילו תוכנות יש עליו. חוצמזה, ניכר ניסיון בוטלשמור על פרופורציות בציור- זה חשוב. הפרופורציות נעלומות חלקית באזור הלסת התחתונה - שנראית קצת מרובעת מידי. גם האף קצת לא ישר ביחס לשאר הפנים (אבלך יש אנשים עם אף עקום...) לגבי העיצוב הכללי,הייתי ממליץ לעבוד עם דוגמן או מודל, אם אין פשוט פותחים עיתון ומחפשים תמונה של מישהו שדומה בתווי פניו לדמות הרצויה מישהו כמו ארנולד שוורצנגר או סילווסטר סטאלונה (שני אנשים עם תווי פנים מרובעים יחסית). זהו לעכשיו...

rusty2223

New member
טוב אז זה ככה

הציור נסרק בסורק ממש ישן ולא איכותי לא עברתי עליו בעט כי הייתי הורס אותו(אני אינקר ממש גרוע) ואיך אני "מנקה" אותו במחשב ומשפר את הרזולוציה לקראת אינקינג? ודרך אגב תודה על התגובה

זה ארוך ומיגע, לפי מה שאתה מתאר

אני אשלח לך מייל בפרטי עד מחר לגבי זה, אם זה מעניין עוד אנשים, תשרשרו פה הודעה ואני כבר אפרט גם בפורום. פשוט שכבר העברתי את היעוץ הזה בדפי הפורום יותר מפעמיים שלוש, ולרוב האנשים זה כבר ידוע.

rusty2223

New member
ואסף אם אני לא טועה

איש קירח ומכוער#1 ואיש קירח ומכוער#2 היו יצירות שלך ואתה הגית את רעיון האנשים המכוערים והקירחים אז שככה ש....

Supermans girl

New member
אני דווקא אהבתי את הלסת-

אבל תלוי מהסגנון שלך. אתה רוצה שזה יהיה יותר ריאליסטי מקריקטוריסטי? לדעתי זה נחמד מאד, חוץ מהגבות- יאק. חוץ מזה שהלסת לאו דווקא שייכת לאדם מכוער- הייתי משייכת אותה לדוגמנים וכאלו. הלסת הורסת את הכיעור שהשתדלת לבנות. (אם השתדלת)

rusty2223

New member
תודה רבה אבל איך..

את רוצה שאני העשה את הגבות זה חשוב תרשמי ואני אקח לתשומת ליבי

Supermans girl

New member
ממממ...

תהיה יותר משוחרר עם הגבות- שלא יהיו כמיקשה אחת. וגם האוזניים צריכות שיפור קל- נסה להשתמש בקווים פתוחים- זה יתן לציור שלך יותר אופי.

אז ככה, לאור הביקוש...

וד"א GL אני מבקש להכניס את ההודעה הזו כמידעון באחד הלינקים תחת הכותר "איך לנקות ולהכין תמונה לצביעה ממוחשבת" - תודה. נתחיל מהבסיס: שיטת המדידה המקובלת בעולמנו היא או ס"מ או אינצ´ים (תלוי באיזה צד של הכביש אתם נוהגים...), ברם גיסא, בעולם הדיגיטלי כולם מאוחדים, שיטת המדידה היא DPI המסמלת DOTS PER INTCH או בעיברית "כמה נקודות של פיקסלים יש בכל אינץ´. אקסיומות כלליות בתחום עיבוד התמונה: כל דבר שהולך להצגה על גבי מסכים (מחשב, טלויזיה סלולר וכ"ו) עובד ברזולוציה של בין 72 ל-100 DPI (או בקיצור, על כל רוחב מסך מחשב אחד יש 100נק´ וירטואליות של פיקסלים בערך). כל דבר שהולך להצגה בדפוס מכיל 300DPI לפחות!!! לפי המדרג הכללי הבא: - הדפסת שלטי חוצות - 300DPI הכי גדולים הכי בעייתיים, תתקרבו מקרוב ותראו את הנקודות) - הדפסת שחור לבן בעיתון (או צבעוני בהארץ) 330DPI . - הדפסה בעיתון רגיל בין 350 ל410. - הדפסה בחוברות ומגזינים (גם חוברות קומיקס שונות)- 450-500. -הדפסת תמונות סטילס בחנויות צילום 600 ומעלה (תלוי בפילם וכ"ו). אקסיומה נוספת: בעבודה דיגיטלית סורקים לפחות פי 2 ברזולוציה מהרזולוציה הסופית הרצויה. ז"א להדפסה בלפחות 600DPI ועבור פורום באינטרנט כ-200DPI. את הגדרת הDPI רצוי לעשות בעת הסריקה עצמה (כל אחד והסורק שלו, ויישום הסריקה שלו). לאחר הסריקה: CROP למינימום ההכרחי (גם ככה כל קובץ שוקל טונה..). העברת התמונה דרך פילטרים לעיבוד לפי החלוקה הבאה: מה שצבעוני: להגיע לאופציית ה LEVELS ולתאם את הסמנים ככה שהצלליות והחלקים המוארים יהיו במצב אופטימלי (איףך שזה נראה הכי טוב). בפוטושופ אפשר גם להעביר את הMODE ל LAB ולטפל בצלליות רק דרך ערוץ ה LIGHTNES ואז לשוב לRGB. באחרות זה משתנה מתוכנה לתוכנה. בשחור לבן: אלא אם אין ברירה, משתדלים לסרוק בשחור לבן מלכתכילה (מקטין את גודל הקובץ ומעלים בעיות של הוספת צבעים בתהליך הסריקה). אם לא, אז מנקים את הצבעים המיותרים ואז עוברים ל GRAYSCALE. אח"כ מתאמים את הLEVEKS ככה שכל השחורים והאפורים יהיו שחורים ומקטינים את האפורים הבהירים ללבן. אח"כ אפשר לעשות אחד משניים לתמונות שצריכות גם צביעה ולא רק ניקוי. אפשר להכפיל את השכבה המתקבלת ולהעביר לBLENDING MODE של SCREEN או OVERLAY בחלון ה LAYERS. או לעשות SELECT COLOR RANGE על הגוונים השחורים\ INVERSE SELECTION לאזורים הלבנים, CONTRACT פיקסלים בערך 2 ואז DELETE על הלבן. בגדול זהו. בכלליות זה המינימום, אפשר להגיע לרמות גבוהות בהרבה... אבל... פה זו לא הבימה.

rusty2223

New member
טוב תודה אני אנשה לשפר את זה!!

ואחזור לביקורת שנייה בעניין

טוב, רואים שיפור.

אבל עדיין, אם היית העושה אינקינג, אפילו עם הפוטושופ זה היה יותר טוב, בעיקר באזור הסנטר. האם ההערות שלי עזרו לעוד אנשים? ד"א, עוד טיפ קטן זה לעבור עם LASO TOOL של פוטושופ ולבחור איזורים בעיתיים ספציפית, ללחוץ CTRL+T או להגיע דרך התפריט ל- FREE TRANSFORM ולצמצם את גודל הקווים המטושטשים בסנטר לכדי קו מוצק אחד. עניין של ניסיון, לי זה יקח כמה דקות, לאדם לא מנוסה אפילו כמה שעות... אבל אחרי אימון כולם יכולים... בהצלחה.

Humus_Chipsalat

New member
בא לך להרחיב בנושא הזה?!

ה... פרי טרנספורם נשמע לי כמו משהו נחוץ... תודה ^_^

למעלה