ציור קיר... מהנסיון
תחשוב על זה טוב טוב... כי לי אישית היתה אחת האכזבות הגדולות בחיים כשעזבתי (אני הייתי אפילו מנסחת את זה כ"נטשתי") ציור שלי על קיר של בית במעבר לבית חדש... ציור שמצוייר ישר על הקיר זה תמיד בעיה מהבחינה הזו. אם אתה מעוניין במשהו ענק אבל בר הזזה, אתה יכול ללכת על ההמלצה שנתנו לך עם העיתונים, או על בד גדול (ניתן לצייר על בד גבינה בצבע אקרילי, כך זה לא יוצא יקר מדי). טיפים לקראת ציור בגדול בכלל ועל קיר בפרט : דרך מצויינת להגדיל סקיצה היא להקרין אותה (משקף מצולם או שקופית שעושים בחנות צילום) על הקיר ולעבור בעפרון על הקונטור. אם אתה מחליט לעבוד על הקיר, כדאי לסייד אותו מחדש בצבע על בסיס אקרילי (טמבור וכו´, יש סוגי צבעים כאלה, תשאל בחנות) לפני הציור, אחרת יכולים להווצר בקיעים וקילופים וחבל. את הציור עצמו על הקיר גם כדאי לצייר בצבע על בסיס אקרילי, ולעבוד עם כל הצבעים מאותה החברה זו הבטחה לא רעה למניעת בעיות "אינטגרציה"... וגם אם יהיו בעיות, אם תקנה את הצבעים במרוכז יוכלו לייעץ לך בחנות. כמו כן חשוב מאד להקפיד על זמני ייבוש של הצבע, ולא לצבוע בשכבות עבות מדי, כי אז - שוב - יכולות להווצר התקלפויות של הסיוד, ובמקרים קיצוניים - של הטיח. עצה חשובה מתחום הצבעות - לפני התחלת עבודה צפה במסקינג-טייפ (זה הסלוטייפ הזה מנייר שקל לקרוע בידיים) מוחלש (מוחלש - שהדבקת אותו על בד והורדת מהבד) את הקירות הנושקים לקיר, משקופים, חלונות, מנורות, שקעי חשמל וכו´ כדי למנוע צביעה מיותרת. ותכסה טוב טוב את הרצפה בעיתונים / ניילון כי זה הבעסה של החיים אח"כ לזחול על הברכיים עם שפכטל וחומר ניקוי...
בקיצור, הרבה הצלחה במה שלא תבחר לעשות...