קרם חמאה
השם הוא קרם חמאה, כי הוא מתורגם מ-Butter Cream , ולפי ההסבר של יפה האופה, במתכון המקורי היה איזשהו shortning שאין בדיוק בארץ והכי דומה לו במרקם/קושי הוא הבלו-בנד הכחול, כך שאין לך בעיית כשרות. והנה המתכון: החומרים: 150 מרגרינה קרה 640 גר' אבקת סוכר מנופה (אני לא מנפה) כפית תמצית וניל בהירה (אפשר גם רגילה) 2 כפות מים או וודקה ההכנה: מעבדים את המרגרינה בגיטרה, מוסיפים וניל וממשיכים להקציף כ-20 שניות. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה וממשיכים לעבד היטב במהירות בינונית. (לא כתוב מים, אז אני מכניסה את המים איפשהו באמצע). יש להקפיד ולגרד את דפנות הקערה לעיתים קרובות. יש לכסות במטלית רטובה עד לשימוש. כדי להגיע לרמת סמיכות שמתאימה לזילוף שראית מוסיפים לזה 3 כפיות מים. אם רוצים לצפות עוגה מוסיפים 6 כפיות מים. אני מוסיפה צכעים וזהו. מקור המתכון: יפה האופה בקשר לשקף השוקולד: יש שקפים שקונים במיוחד (כמו שקף לצילום) ועליו יש ציורים עם חמאת קקאו שאם מורחים עליו שוקולד מומס, כשהשוקולד מתקשה, הדוגמא נשארת, וככה אפשר גם להכין קישוטי שוקולד. פה מרחתי שוקולד על העוגה ועטפתי עם השקף. אפשר להשתמש גם בשקפי משרד רגילים במקום אם לא צריכים את הדוגמא. זהו. מקווה שהיה מובן. רונית