ציור לקבלת שבת

ציור לקבלת שבת

שלום לכם, יש לכם אולי רעיון לציור לקבלת שבת? אולי פמוטים או חלה?? תודה רונית נ.ב החלטתי גם להראות עוגה שהכנתי לאחיינית שלי, מקווה שהקובץ יעבור.

nanna1

New member
מקסים רונית! אני מציעה אולי שני פמו

טים ובאמצע לכתוב שבת שלום משהו דומה לכיסוי של החלת שבת

shokko

New member
איזה יופי! ../images/Emo140.gif וביצוע אחר לאותו

הציור (משעשע
)

1הילונת

New member
מקסים + שאלה

האם זה קרם חמאה על הבצק סוכר? האם הוא נשמר? (כלומר - הבצק סוכר לא נהרס???) ואיך עשית את הצדדים יפה כל כך?

תשובות

כן, הזילופים עשויים מקרם חמאה ולא זה לא מקלקל את הבצק סוכר. ומסביב השתמשתי בשקף שוקולד...הרעיון נבע מהערתה של אחותי שהעוגות מבצק סוכר נראות לה לא אכילות, פלסטיקיות מדי, ושאלה אם אפשר לעשות משהו שנראה יותר מגרה לאכול...שוקולד למשל...וזאת התוצאה.

קרןקרן

New member
רונית, עוגות משגעות, שאלה

איך מכינים את קרם החמאה? יש מתכון? האם אפשר במקום חמאה לשים מחמאה כדי שיהיה פרווה? ועוד שאלה: מה זה שקף שוקולד?

קרם חמאה

השם הוא קרם חמאה, כי הוא מתורגם מ-Butter Cream , ולפי ההסבר של יפה האופה, במתכון המקורי היה איזשהו shortning שאין בדיוק בארץ והכי דומה לו במרקם/קושי הוא הבלו-בנד הכחול, כך שאין לך בעיית כשרות. והנה המתכון: החומרים: 150 מרגרינה קרה 640 גר' אבקת סוכר מנופה (אני לא מנפה) כפית תמצית וניל בהירה (אפשר גם רגילה) 2 כפות מים או וודקה ההכנה: מעבדים את המרגרינה בגיטרה, מוסיפים וניל וממשיכים להקציף כ-20 שניות. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה וממשיכים לעבד היטב במהירות בינונית. (לא כתוב מים, אז אני מכניסה את המים איפשהו באמצע). יש להקפיד ולגרד את דפנות הקערה לעיתים קרובות. יש לכסות במטלית רטובה עד לשימוש. כדי להגיע לרמת סמיכות שמתאימה לזילוף שראית מוסיפים לזה 3 כפיות מים. אם רוצים לצפות עוגה מוסיפים 6 כפיות מים. אני מוסיפה צכעים וזהו. מקור המתכון: יפה האופה בקשר לשקף השוקולד: יש שקפים שקונים במיוחד (כמו שקף לצילום) ועליו יש ציורים עם חמאת קקאו שאם מורחים עליו שוקולד מומס, כשהשוקולד מתקשה, הדוגמא נשארת, וככה אפשר גם להכין קישוטי שוקולד. פה מרחתי שוקולד על העוגה ועטפתי עם השקף. אפשר להשתמש גם בשקפי משרד רגילים במקום אם לא צריכים את הדוגמא. זהו. מקווה שהיה מובן. רונית

תותילי

New member
שאלה לרונית כנ

העוגה מדהימה, אבל לא הצלחתי להבין את השלבים בקישוט הצד: האם קודם עטפת בבצק סוכר, ועל מנת להכין את קישוט השוקולד בצד, מרחת שוקולד והנחת את השקף, ולבסוף הזילוף מסביב?

אז ככה:

כיוון שאחותי לא רצתה כל-כך הרבה בצק סוכר, אילתרתי וניסיתי משהו חדש (לפחות לי). עשיתי עיגול מבצק סוכר שמתאים לחלק העליון של העוגה. מרחתי שוקולד, שמתי שקף ואז זילפתי על החיבור. זהו רונית

Daffynes

New member
וואו!! זה מקסים!

אין לי מושג, ואפילו הקלוש ביותר, בכל מה שנוגע לקישוט עוגות.. אשמח לקבל הסבר על איך עשית את זה...

למעלה