ציורי שמן

טאשת

New member
ציורי שמן

שלום, אני חדשה כאן, ואשמח לקבל את תגובתכם. יש לי מספר שאלות בעניין ציורי שמן, ואני מאוד מעונינת לשמוע את דעתכם, וללמוד מניסיונם של ציירים אחרים. · האם חייבים ליצור שכבת צבע בסיסית בכל התחלת ציור. (האם זה דרוש) ואם כן, ומה הצבע העדיף ?. · איזהו סוג צבע שמן המומלץ ביותר (שם יצרן) · איזה סוג טרפנטין עדיף להשתמש ? · מהי הדרך הטובה ביותר לנקות מכחולים ? · איזה כלי רישום הוא הטוב ביותר לרישום על קנבס ? עפרון רגיל לא נראה מתאים. · באיזה צורה עדיף לחתום על הציור? (לי יש בעיה לצייר את חתימתי- בייחוד לחזור על אותה חתימה, לא מצליחה לשלוט על המכחול) · מה הזמן הבטוח לייבוש סופי של ציור? כיצד שומרים על הציור מפני אבק ולכלוך בזמן הייבוש, ומה הדרך הטובה ביותר לאחסן ציור גמור. · מהו הזמן הבטוח ביותר לבצע ציפוי מגן ( varnish ) על הציור, ואיזה סוג ציפוי ממומלץ ? · מהם הצבעים המועדפים עליכם ? כל הצעה או טיפ הנוגע לציורי שמן אקבל באהבה. :) טאשת.

SC

New member
אני יכול לתת לך טיפים מפה ועד

להוןדעה חדשה, אבל ראשית שאלה לי אלייך ? את בכלל אי פעם ציירת בשמן, יש לך מושג ? כי לפי השאלות ששאלת נראה לי דווקא שכן !

שלום לנואשת וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

איזה יופי שבאת אלינו ואל פורומינו החביבי והסופר סימפטי, אני רואה שכבר פגשת פה אתשולי שלנו שלדעתי הוא אחד האנשים הטובים ביותר לקבל ממנו עצות על צבעישמן...
את מוזמנת לדפדף ולראות את הארועיםשאנחנומקיימים פה מדי פעם, את מאגר המאמרים, את הסקרים שלנו, וכמובן להשתתף בארוע מלך השבת שנערךך אלנו מדי יום שישי. מקווה שתהני אצלנו! אפרת

טאשת

New member
שמחה להיות כאן. ../images/Emo39.gif

ומקווה לקבל תשובות לשאלותי. טאשת

SC

New member
מתוך שוטטות סתמית ברשת

נתקלתי באתר שמראה כיצד צויירו פניו של רוברט דה נירו. בצבעי שמן אפשר לצייר בשני אופנים. 1. בשכבות. 2. במכה, על הפרימה ! התבונני באתר ותראי איך נעשית עבודה בשלבים, בשכבות. הצייר רובנס צייר, על הפרימה (אני לא יודע אם כל התמונות שלו צויירו כך) אבל כדאי לראות דוגמא.

טאשת

New member
קישור מעניין, אשמרנו למסגרת....+

שאלתי שאלות גם בפורום אחר, וקבלתי תשובות נחמדות. הנה התשובות לעיונכם. טאשת....... (tashat)

היי טאשת...

אני שמחה שענו לך גם בפורום האחר...
ולמרות כל זאת - הפורום שלנו הרבה יותר נחמד לדוגמא שאלת בפורום המקביל שאלה על קומפוזיציה וקיבלת הרבה קשקשת אז הנה ההגדרה המילונית: קומפוזיציה : חבור אלמנטים וארגונם או סידורם בחלל היצירה. או איזון בין אוביקטים וצבעים על משטח העבודה.
אפרת

טאשת

New member
תודה

על ההגדרה שלך בעניין הקומפוזיציה, שאלתי "שם" היתה "מהי קומפוזיציה טובה" ונדמה לי שהתשובה די בסדר. (הבחור שם די נחמד, לא ?) אכן הפורום כאן נחמד. ט א ש ת

למעלה