ציורים אצל ילד בן 4

ציורים אצל ילד בן 4

הבן שלי בן 4, אתמול הגננת אמרה לי שהוא מצייר מאוד מופשט. כלומר יש קווים טובים וחזקים בציור אבל לא ניתן לזהות דברים ברורים בציור. בתחושה הראשונית שלי חשבתי שמאחר ומדובר בגן שהוא דו גילאי והוא ממש בין הצעירים היא מצפה ממנו לציור כמו של הגדולים. ואחר כך חשבתי שבעצם אין לי מושג מה הוא אמור לדעת לצייר בשלב זה. מישהי יודעת להגיד מה הם אמורים לדעת לצייר בגיל 4??

s h i R 1 2 3

New member
ציור../images/Emo126.gif

בסביבות גיל שלוש וחצי-ארבע נכנס הילד לשלב "טרום סכמה". בשלב הזה הילדים בדרך כלל מתכננים את הציור. בציורים מופיעים תיאורים מוכרים, כגון: בית, עץ, פרח וכו'... יחד עם זאת, אין עדיין התייחסות ליחסים בין העצמים המופיעים בציור. בשלב הזה הילד מנסה לתאר את המציאות כמו שהיא ולכן מתמקד בכל אלמנט בנפרד. לפעמים נוצרים רשמיים שאינם הגיוניים לנו המבוגרים אך הם נחשבים מוצלחים עבור הילד, שכן הם כוללים מאפיינים ופונקציות שקיימים בחפץ המסוים.

למעשה את אומרת שייתכן שהוא כן מצייר משהו

שהוא עצם מבחינתו רק לנו קשה לראות את זה?? הוא מצייר המון בבית ומעולם לא הצביע על משהו שהוא צייר ואמר לי ציירתי עץ,פרח,בית וכו'. מה נחשב לעיכוב מבחינת הציור- איזה גיל??

בוליפלג

New member
ממשיכה בשאלות לגבי בנך

נכון שבגיל 4 הילד אמור להמצא בשלב שבין השרבוט = ציור אקראי של קווים, בכיוונים שונים, לבין הציור התיאורי - אך המעבר הוא בדרגתי. יש ילדים שרק בגיל 5 מציינים בשמות את אשר ציירו לאחר הציור, וחלקם אף במהלך הציור. כמובן, שקיים פער עצום בין מה שהילד צייר לבין המראה של העצם במציאות (כל קשר הור די מקרי, לפחות בהתחלה
). בנך נמצא בראשית שלב המעבר, ובתקופה זו קורה שהילד חוזר לצייר שרבוטים. עלייך לשים לב אם בציורי בנך יש צורות שחוזרות על עצמן, צורות אוניברסליות כגון ריבוע (או צורה המזכירה אותו), כנ"ל לגבי משולש ועיגול. מבחינה נושאית - האובייקטים שנוטים להופיע בציורים בגיל 4 הם, כפי שכבר כתבו לך, בעלי חיים, עצים, אנשים וכד' - כלומר דימויים מוחשיים. (כמובן שלא בהכרח נוכל לזהות את האובייקטים, אך לרוב הילד יוכל לתאר בעבורינו את שצייר). ציור של דמות אדם נראה בתחילה כ: עיגול ושני קווים ישרים המצויירים כלפי מטה. כמובן הוא יכול להכיל פריטים נוספים (חלקי פנים, ידיים - כקווים מאוזנים היוצאים מה'ראש' וכד'.) 'בית' נראה לעיתים כצורת מלבן. צמחים ועצים נראים כצורת עיגול מאורכת, לעיתים עם מלבן כגזע. שימי לב כיצד נראים ציוריו של בנך, האם מופיעות או חוזרות צורות אוניברסליות בציוריו (עיגול, מלבן, ריבוע, משולש וכד'), האם הוא מצייר דמות אדם, שאלי אותו אודות ציוריו, מה צייר - ראי אם יכול להעניק שם ותיאור לאובייקטים.

תאירעות

New member
מנסיון שלנו

רעות מציירת ציורים מובנים(עץ,בית,דמויות-בעיקר אותנו בני המשפחה,פרפר וכו..), אין לי מושג מה הם "אמורים" לצייר בגיל הזה,אולי הכי טוב שתשאלי את הגננת למה היא התכוונה ומה הצפיה מילד בן גילו.

שו לה

New member
מה אומרים בגן שלו?

אנחנו רק בני 3 אז קשה לי לענות לך לגבי הבן שלך.

למעלה