ציוני גאה

dovev21

New member
ציוני גאה

לכל חברי הכנסת של המפד"ל שלום רב ברצוני להודיע לכם שבתור אדם בעל השקפה דתית ציונית אכזבתם את ציבור לובשי הכיפה הסרוגה שאותם אתם מייצגים. מכמה סיבות: א) הנכם מוכנים לשבת ולתת יד בדבר נסיעות באוטובוסים בשבת. ב) אתם מסכימים להוריד את המועצות הדתיות בכל הארץ כך שזה יפגע בציבור הציוני הדתי לאומי שמשם הוא מקבל את שירותי הדת. אם כך זו היא הדרך שאתם מייצגים אין לי בתור אדם לובש כיפה סרוגה מה לומר חוץ מכך שלא אני ולא חברי נבחר במפד"ל את הקול שלנו אנו ניתן למפלגות אחרות כדוגמת יהדות התורה. נ.ב. כולי תקווה כי תקלטו את מעשיכם בטרם תעשה הטעות שתשפיע על הציבור שלנו ותפריע לנו לחיות את חיינו כראוי ובמיוחד לשמור על קדושת השבת. בכבוד רב ציוני גאה

zoharj

New member
יתכן והח"כים הבינו משהו שאתה לא

איפה פה הפגיעה בדיוק? אם אני אסע בשבת אז יפגע בך? לא רוצה - אל תיסע. הרי היהדות התקיימה 2000 שנה בין ים של גויים. והחזיקה מעמד. למה אתה חושש לחיות בחברה חילונית? (האם אמונתך כ"כ רופפת שאתה חושש שתיגרר לחיי חטא?) אף חילוני לא מכריח דתיים לעשות שום דבר. היחיד שמנסה להכריח מישהו לעשות משהו - זה הדתיים את החילוניים. -------

אליגטור

New member
הפגיעה היא בסטטוס קוו של המדינה

לא פגיעה אישית. אתה כבר עכשיו יכול לנסוע בשבת וזה לא מפריע לאף אחד. הבעייה היא ברגע שהמדינה תאבד את הצביון היהודי שלה ע"י התרה של וביטול של חוקים שונים כמו איסור תחבורה ציבורית בשבת. ולזה שינוי ומפד"ל לא הגיעו לכלל הסכמה כלומר כרגע המצב נשאר כפי שהוא.

zoharj

New member
גם בברוקלין יש צביון יהודי

ובכל זאת אני מעדיף צביון ישראלי. הצביון שאני רואה הוא השפה העברית, המוסיקה הישראלית, השירות בצה"ל, ועוד כאלה דברים. בשביל מקווה או חתונה יהודית לא צריך לחיות בארץ. -----------

אליגטור

New member
זה טוב לך

אבל המדינה הזאת היא מדינה יהודית בארץ ישראל. כך קבעו מקימי המדינה וכך אני סבור שרוצה רוב העם. אני יודע שהעמדה של שינוי היא לא למדינה יהודית אבל שינוי לא יכולה לקבל דבר כזה עד שהיא לא תהיה בשלטון. נכון, בשביל מקווה או חתונה יהודית לא צריך לחיות בארץ אבל גם בשביל להיות פטריוט לא צריך לחיות בארץ. זוהי מדינה יהודית ודמוקרטית והתרבות הישראלית הא קודם כל התרבות היהודית. יש עוד צורך להרחיב בעניין אבל בזמן אחר.

אליגטור

New member
לציוני הגאה:

בבקשה בלי לומר דברים חסרי בסיס, הוכחה, או הבנה. א. שטויות במיץ, המפד"ל התעקשה על הנושא הזה. ב. שטויות במיץ. ביטול משרד הדתות אינו אומר ביטול שירותי הדת אלא העברת הסמכויות עליהם למשרד רוה"מ לסגן השר לענייני דתות שיהיה ח"כ מהמפד"ל. נ.ב. כולי תקווה שבפעם הבאה שאתה הולך לכתוב הודעה חדשה, קודם כל בדוק האם מה שאתה אומר יש לו ביסוס כלשהו או שאלו דברים בעלמא והשמצות ותו לא. עוד נקודה- אל תדבר בשם ציבור חובשי (לא לובשי) הכיפה הסרוגה אלא רק בשם עצמך. אלא אם כן כל הציבור הנ"ל עומד מאחוריך בעת כתיבת ההודעה ואני יכול להוכיח שלא כי אני לא שם.

zoharj

New member
ועוד על הגלות

חיי הדת והקהילה היהודית בתפוצות לא נפגעו מכך שלא ישב ח"כ דתי בפרלמנט או ששלט בתקציבי משרד הדתות של פולין, רומניה, מרוקו או ארה"ב. ואיכשהו הקהילה הסתדרה. ולעניין - המטרה היא פשוט למנוע כפילות תקציבית. לעשות קצת סדר בברדק. ברור שכמה נהנתנים עלולים לאבד כמה טובות הנאה, ועל כך יש רק לברך. -------------------------

למעלה