ציונות?

guypele

New member
ציונות?

מה זו ציונות בשבילכם/ן? כיצד תגדירו את המושג? מיהם אלו שאינם ציונים?

EverMan

New member
ציונות מהי

ציוניות לעניות דעתי , היא הרצון לעלות לארץ , וליישבה. ציוניות היא הזיקה לעם הישראלי או/ו ליהודים הפזורים בגלות. ציוניות היא הרצון להפריח את השממה בכל חור נידח בארץ. ציוניות היא ההבנה שהארץ הזו היא היחידה שיש לנו. מי אינו ציוני ? -אדם אשר אין לו את הזיקה לארץ , בעצם זה פטריוטיות+אהבת העם שלך. אז אדם שהוא לא פטריוט ישראלי , הוא אינו ציוני.

guypele

New member
ומה עם מישהו...

שקשור מאוד לשפה העברית, למקורות היהודיים, אך אינו בהכרח קשור לארץ (רבאק, כ"כ חם פה
)?

Vendetta

New member
לפי מה שאני הבנתי יש לך בעיה

בריאותית בקשר לאקלים כאן. ולכן (אלא אם כן תטען אחרת כמובן...) אין לך שנאה מיוחדת לא"י, אלא אתה רק לא יכול לחיות כאן מסיבות בריאותיות. אם אתה אוהב את מורשת ישראל, אתה השפה הערבית, ההיסטוריה, והארץ (לאו דווקא לחיות בה...) אפשר להגדיר אותך כציוני. אך תמיכה במדינת כל אזרחיה זה מעשי אנטי-ציוני בעליל, ולכן אני מערער בקשר לכך.

guypele

New member
תראה,

"יכול לחיות" אני יכול אבל זה לא ממש "כיף" בלשון המעטה - נניח עכשיו אני צריך לצאת לסידורים בעיר מרחק מקסימום 10 דקות הליכה, אז חייבים כובע גדול ומסנן קרינה גועלי וכו´. על ים או טיולים בטבע אין מה לדבר (כשהייתי מדריך בתנועה גם את זה עשיתי איכשהו - ועוד אסור לקטר אלא לנחם חניכים קוטרים במקום זאת). אני אכן קשור מאוד לשפה ולמורשת. סביר להניח שאסע לעיר/ארץ עם קהילה יהודית/ישראלית משמעותית. אע"פ כן אינני סבור שניתו לקיים את היהדות, במובנה המסורתי (חברה למדנית שוחרת שלום) במסגרת מדינת לאום - חייבים לוותר על משהו ופה בא"י לטעמי ויתרו על "הרוח" וה"משמעות" בשביל "הנורמליות". היהודי "החילוני", ה"סתם ישראלי", אינו שונה ממש מסתם פיני או אמריקאי. יש ציבורים יוצאי דופן, אבל תודה שאנשים רבים מאוד בארץ אם לא רובם חיים את חייהם ואינם ממש מחוברים לעבר היהודי או לקהילות מעבר לים. על זה נאמר "הציונות הרגה את היהדות" - אולי יש משהו בדבר. אם כך - מה זה כבר משנה מדינה "יהודית" שיש בה מיעוט ערבי עצום - או "מדינת-כל-אזרחיה" שהחלק היהודי בה מתאמץ לשמר את זהותו ומורשתו התרבותית, דווקא בגלל שאיננה זוכה לדומיננטיות הפורמלית.... בתור מי שאיננו טרנספריסט אני חייב "להתמודד" עם הימצאותו של המיעוט ערבי... אינני חושב שניתן לקיים את המדינה הדימוקרטית המתקדמת שאני מעוניין בה וגם את הקהילה בעלת הציביון התרבותי הייחודי בו בעת ללא מדינת-כל-אזרחיה...

EverMan

New member
זה חלק מהארץ

התרבות , הדת והאנשים הם חלק מהארץ. אין מה לעשות.

guypele

New member
כן, אולם...

נשאלת השאלה האם הארץ (או ליתר דיוק ההימצאות הפיסית בה) היא חלק בלתי נפרד מהדת, המסורת והתרבות - באר"הב הקהילה היהודית גדולה, שוקקת חיים, דינמית...היהודית מטבעה כפי שהתמסד בגלות הננה דת ייחודית, חסרת עבותות של מיקום פיסי מדויק ומקומות פולחן, לטוב ולרע...

EverMan

New member
בתור מישהו שחי בקנדה

אני יכול להגיד לך , שהקהילה היהודית והקהילה הישראלית שונה לחלוטין. ההבדל בין הדת ללאום הוא מדהים במקרה זה.

EverMan

New member
יהודי לא מוגדר בחול כישראלי

יש הבדל גדול במנטליות באופן כללי , בדר"כ הם פשוט אנשים מקומיים שהם במקרה גם יהודיים AKA גרמנים בני דת משה למיניהם. אין שם את הקהילות היהודיות כמו שיש בארץ את האשכנזים ואת הספרדים וכו´ , זה פשוט שם , יש את הקהילה של הבית כנסת , שמדברים אולי באיזו פגישה אחה"צ ואולי הם חיים באותה שכונה (זה בדר"כ האורתודוקסים). לחלקם יש זיקה לישראל ולחלקם אין, אבל את המנטליות ממש ממש אין. (לפעמים הם אף יותר גרועים) (ועזוב את זה שהם קוראים לחנוכיה ´מנורה´). הם פחות או יותר כמו כל שאר האזרחים שם

EverMan

New member
זה לא אותו דבר יהודי וישראלי

יש הבדל גדול במנטליות באופן כללי , בדר"כ הם פשוט אנשים מקומיים שהם במקרה גם יהודיים AKA גרמנים בני דת משה למיניהם. אין שם את הקהילות היהודיות כמו שיש בארץ את האשכנזים ואת הספרדים וכו´ , זה פשוט שם , יש את הקהילה של הבית כנסת , שמדברים אולי באיזו פגישה אחה"צ ואולי הם חיים באותה שכונה (זה בדר"כ האורתודוקסים). לחלקם יש זיקה לישראל ולחלקם אין, אבל את המנטליות ממש ממש אין. (לפעמים הם אף יותר גרועים) (ועזוב את זה שהם קוראים לחנוכיה ´מנורה´). הם פחות או יותר כמו כל שאר האזרחים שם

אריאל1

New member
קודם כל גיא

את הדעה שלך שלחיות כלאום זה טעות העלו לפניך, הסטוריון בשם שמעון דובדנוב. הוא די לא מקובל כיום. שנית, הדת היהודית חסרת עבותות? היא כולה עבותות. עבותות אהבה לקב"ה עבותות לתורה. לא חסר. שלישית ישנו מקום פולחן הוא נקרא בית כנסת. אבל אתה יודע מהו בית כנסת? בית כנסת נקרא בלשון ההלכה, מקדש מעט. מכיוון שזהו התחליף היחיד האפשרי למקדש. כלומר חוסר מקום הפולחן נובע בעיקרו בגלל חוסר אפשרות להגיע אליו, וחוסר היתר (לדעות מסוימות לפחות) לבנות אותו. זה לא שאני אומר שאין יהדות ללא מקדש, גם בתקופה שהיה קים היו מקומות תפילה אבל כיקרון זה המקום העיקרי. רבעית אני מסכים חלקית עם ענבר. הקרטריון שלי ללאום היהודי הוא הקרטריון ההלכתי כלומר מי שנולד לזה.

Vendetta

New member
למען האמת, הציונות כמושג המקורי

מתה בה´ באייר תש"ח. כעת הציונות קיבלה מובן קצת שונה, במקום שיבת ציון - הישארות בציון. בעצם ניתן לומר שציונות שווה לפטריוטיזם ישראלי.

anael

New member
ציונות בשבילי

זה פטריות אבל רק לציון כלומר: מי שגר בארץ לא סתם כי הוא נולד פה אלא בגלל שזו ארצו שלו ורק שלו מי שלא ציוני בשבילי זה אדם שחולם לגור בארץ אחרת כמו אמריקה אגב גם אדם שגר בחו"ל וחולם כל הימים לגור בארץ בשבילי נחשב גם ציוני!

CANDY MAN

New member
מספיק להסתכל על אמריקה...

כדי לראות מה זה פטריוטיות! לאחר הפיגוע בתאומים ראו בברור איך כל העם האמריקאי בשיתוף התקשורת ובשיתוף כל העדות, הדתות הגזעים והמינים התאחדו למען מטרה אחת - להיות חזקים כמה שאפשר! ואני לא אומר שבארץ שלנו אין פטריוטיזם! מספיק רק להסתכל על המאה ומשהו אחוז של הגיוס מילואים ועל התמיכה הגורפת והמוחצת של מבצע חומת מגן כדי לראות איך העם שלנו מתאחד חוץ מכמה מזיקים קטנים ולא משמעותיים. לפי דעתי רק כך אפשר לבדוק את הפטריוטיות של אנשים. רק לאחר אסון או כל דבר שלילי שקורה אפשר לראות למי באמת איכפת מהמדינה והוא דואג לה (למשל: המילואימניקים) או למי ממש לא איכפת מהמקום שבו הוא נולד (למשל: סרבני המצפון אוכלי החינם וחסרי האחריות וסרבני המילואים שבגדו במדינתם והפקירו את דם אזרחי ישראל ברגע החשוב ביותר ) נ.ב אני לא מזכיר פה את המתנחלים מפני שלמרות שלכולנו או לרובנו קשה להבין זאת הם כנראה באמת באמת מאמינים בארץ ישראל השלמה ובמה שהם עושים... אני בכל אופן לא מתכוון לברך אותם על כך.

למעלה