ציון לשבח לעיריה

ATAF151

New member
ציון לשבח לעיריה

הבוקר ראיתי ראיון עם ראש עיריית חולון שמתבכיין שלא יהיו לו גנים לטרום טרום חובה לשנה הבאה ושיש לו כסף רק לבניית 7 גנים חדשים, והוא מצטרף לעיריית תל אביב שהודיעה שרק בני 3 וחצי יזכו לגן, ועיריית כפר סבא שגם הודיעה על מגבלות וכך כמעט כל העיריות בארץ.

לעומת זאת עיריית רעננה, לא התבכיינה, בנתה 14 גנים חדשים, והתחייבה לקבל את כל בני השנתיים ותשע ומעלה.

Jab2

New member
שני דברים - מיקום הגנים והכשרת הצוותים

ראשית כל הכבוד לעירייה שהחינוך בהחלט חשוב לה, ולא מתייחסים אליו כלאחר יד כמו מקומות רבים אחרים.

לצערי רוב הגנים שבונים הינם מחוץ למרכז העיר, וילדים צעירים, כפי שכבר כתבתי כאן, כמעט וכבר אינם נמצאים בשכונות שמחוץ למרכז העיר. ב- 2003 נבנה גן שאליו יגיעו ברכב בלבד, אולי מלב הפארק ומשכונות אחרות, אבל זה לא יהיה "גן שכונתי" שכולם נפגשים אחה"צ בגן המשחקים.

עניין נוסף הוא הכשרה והדרכה צמודה של הגננים והגננות: הצוותים בגני הילדים זקוקים ליותר הדרכה, הרבה מהם אינם אחד מ"ל"ו צדיקים", וצריכים הדרכה צמודה תוך כדי התפקיד.
גנן או גננת חדשים - לדעתי צריכים להגיע אליהם להדרכה (להבדיל מפיקוח) לפחות פעם בשבוע ולעזור להם עם הדילמות החינוכיות והפדגוגיות.
אם רוצים להשקיע בחינוך, צריך להתחיל מלמטה (ולא רק "נתוני בגרויות").

ATAF151

New member
מוקמים גנים בכל רחבי העיר

מוקמים גנים גם במרכז העיר (למשל הגליל 61) וגם בלב הפארק, ובהחלט יש ילדים גם לא במרכז.

העניין גננות חדשות, אכן יש בעיה כשמקבלים בבת אחת כ 12 או יותר גננות חדשות, בכל גן בנוסף למפקחת יש צוות שעוזר, וביניהם פסיכולוגית שמוצמדת לכל גן וגן ונפגשת בממוצע יותר מפעם בשבוע עם הגננת.

Jab2

New member
מתוך 14 גנים גן אחד במרכז העיר?

זו בדיחה..?

אני יודעת שחסרים במרכז העיר, בצד הצפוני של אחוזה, גני יול"א לגילאי טרום חובה וחובה.
אני חושבת שקהילתיות היא מושג חשוב מאוד, וילדים בגיל גן במרכז העיר מתניידים והתניידו בעתיד עוד יותר, לשכונות רחוקות.

ATAF151

New member
יש עוד

פשוט את הגליל זכרתי בעל פה. ודווקא ברעננה יש יותר התניידות של השכונות החדשות למרכז מאשר להיפך. במרכז באופן טבעי יש יותר הזדקנות האוכלוסיה ומעט בניה חדשה.

Jab2

New member
במרכז יש דירות "ברות השגה"...

(תלוי את מי שואלים, כן?) בבניינים ישנים ללא מעלית וחניה.
משפחות צעירות לא יכולות לקנות דירה היום באזורים אחרים, לצער כולנו. לא ב- 2005, לא ב- 2003, לא ב- 2004 (ששם יש מגדלי דירות שמשווקים מראש ליהודים מחו"ל).
וממש לא יכולים לקנות בתים... המצחיק הוא שרוב הגנים שנבנים נמצאים בשכונות של צמודי קרקע.

ATAF151

New member
כל הגנים החדשים הם יול"א

עוד נתון שהוא כל וכלל לא מובן מאליו, שכל הגנים החדשים יהיו גני יול"א וזאת פשוט בגלל הביקוש לגנים כאלו.

32103210

New member
מה זה משנה ,גם במרחק של 100 מטרים

מביאים את הילדים ברכב,,,, ולא משנה הסיבה ,בדרך לעבודה ,מהעבודה ,בדרך ל,,,
ללא קשר במרכז העיר קשה יותר למצוא שטחים ציבוריים פנויים,ואם ישנם ,תמיד כדאי לבנות שם את הגנים .
רק עכשיו שהנושה מועלה ,בדקתי מה היה המרחק בין ביתי ,לגנים שילדי היו בהם ,600-1000 מטרים ,ולא,אני לא גר במרכז,,,

ATAF151

New member
שטויות

השרשור הזה הוא בנושא פתיחת גני ילדים, הנושאים שאתה העלת נדונו ברובם בעבר, וחלקם לא רלוונטים. אף אחד למשל לא זוכר שהיתה התנגדות (כמו בכל הערים) לאופק חדש וכיום כמעט כולם מרוצים.

ATAF151

New member
הדעות לא צריכות להיות מאוזנות אלא הגיוניות

זכותו של כל אחד לנטות לטובת או נגד חופרי. אבל אם אדם משבח או מתנגד בצורה מוקצנת מאוד לכל פיפס שחופרי עושה, זה כבר דעה לא סבירה.

גם אני מאוד לא אוהב את ביבי, אבל לא מפתח היסטריות מכל דבר שהוא עושה ולפעמים אפילו תומך בכמה מעשים. וכנל למשל לגבי עזרזר, אני יכול להתנגד להרבה דברים וכמובן שלא אצביע לו, אבל אני יכול גם לתמוך בכמה ממעשיו, וגם את ההתנגדות להביע בצורה סבירה ולא מוקצנת.

gabiskon

New member
זה מפני שאתה אדם מאוזן, אך לעיתים כשאתה

מועד אני כאן בשביל לאזן אותך.

gabiskon

New member
אל תצטנע

אתה אדם מאוזן.

לגבי הגיוני, אין הוכחה לזה.

Jab2

New member
אתה שוקל לגור שם?

ATAF151

New member
זה בעיקר בגלל מוזיאון הילדים שם

אבל יש כבר תוכנית להקמת מוזיאון לילדים ברעננה.

למעלה