ציון חוב בצוואה

מצב
הנושא נעול.

דהרמה11

New member
ציון חוב בצוואה

ציון חוב בצוואה
יש לי שאלה: מצווה בקש ממני לכלול בצוואתו סכום מסוים אותו הוא חייב לאחיו. האם צריך לציין בצוואה שהסכום מצווה בגין אותו חוב? (ההתלבטות שלי היא כפולה - אם יש לאחיו מסמך שבו הוא מודה בסכום החוב כלפיו, האח יכול לזכות כביכול פעמיים, פעם לפי הצוואה ופעם לגבות את חובו מהעיזבון. מצד שני - אם מציינים שזה בגין חוב יכול להיות שהאח המלווה ידרוש ריבית על סכום זה? תודה

איני רואה היכן הבעיה

ציון חוב בצוואה
יש לי שאלה: מצווה בקש ממני לכלול בצוואתו סכום מסוים אותו הוא חייב לאחיו. האם צריך לציין בצוואה שהסכום מצווה בגין אותו חוב? (ההתלבטות שלי היא כפולה - אם יש לאחיו מסמך שבו הוא מודה בסכום החוב כלפיו, האח יכול לזכות כביכול פעמיים, פעם לפי הצוואה ופעם לגבות את חובו מהעיזבון. מצד שני - אם מציינים שזה בגין חוב יכול להיות שהאח המלווה ידרוש ריבית על סכום זה? תודה
איני רואה היכן הבעיה
אם קיים חוב, רצוי להתיחס אליו בצוואה שכן התיחסות זו תמנע מן היורשים לגשש באפילה כשהאח יגיש תביעה בגין החוב. ענין המסמך לא צריך להפריע. יש לציין בצוואה שחוב זה הינו החוב היחיד לאח. שאלת הריבית היא שאלה נכבדה וגם לה פתרון קל. אם מדובר בגמ"ח - הלוואה ללא ריבית - יש לציין עובדה זו בצוואה. אם ההלוואה נושאת ריבית או צמודה למט"ח או למדד, גם זאת יש לציין בצוואה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה