ציוד

ציוד

יש לי 80,000 רשימות של ציוד מומלץ לטיול תרמילאים בדרום אמריקה מריקושט למטייל וכל חנות ציוד אחרת, אבל זה כמו הרשימות גיוס, אני בטוחה שחצי מהדברים לא באמת נחוצים. מישהו יכול לרשום לי מה באמת הוא קנה לפני טיול תרמילאים ואכן השתמש חוץ מהדברים הרגלים שזה תרמיל, נעליים, שק"ש וכדורים לטיהור מים? תודה

כבר היה ועכשיו שוב...

כל מה שאמרת... ואיזה מקום לשים בו כסף...וזה הדברים האחרכיים... אבל תמיד יתכן ששכחתי משהו
ואפשר להוסיף הכל לפי טיב הטיול...

רזמטז

New member
הכל תלוי באופן הטיול למשל אם תשני

רק באכסניות לא תצטרכי אוהל,אותו דבר תקף גם לשקש וערכת בישול בנוגע לשאר אני תמיד דגלתי בשיטה שלקנות בדרך את מה שצריך ושלא יגידו לך איו את הדברים הללו שם(זה פשוט שיטת מכירות בארץ) בארץ קרה יש ביגוד מחמם,וביבשת שמטיילים בה כל כך הרבה יש ציוד קמפינג מכל העולם חדש או משומש וכמעט תמיד ציוד מקומי יעיל יותר וטוב יותר בגלל ההתאמה האישית

ששש

New member
ציוד בחו"ל ? עדיף (מאוד!) שלא.

התאמה אישית? תנסי להסביר למוכר בספרדית מה את צריכה בדיוק ועוד להבין את התשובות שלו . אין בעיה להשלים אי אילו פריטים בחו"ל, אך את הציוד הבסיסי רצוי מאוד לקנות בארץ: גם הסברים בעברית, אחריות, ציוד אמין ולא מזויף, התאמה אישית (אם כבר הוזכר..) התרגלות לציוד ובמידת הצורך החזרה לאחר כמה ימים אם משהו לא מתאים ועוד.

Yo-man

New member
לדעתי אתה לא צודק - ששש

זו הפחדה ידועה שעובדת יופי, אבל זה שטויות. מה לא תצליח להגיד למוכר - שק שינה ל-0 מעלות ? אתה מצביע על שק"ש שיש בחנות, אומר "cold, frio" ועושה עם היד "אפס". זה אם אתה לא מצליח להגיד "זרו"... לא תצליח להראות למוכר שהמעיל קטן עליך ? ואם אתה קונה את הדברים בווארז, שזו עיר ממנה יוצאים לטיולים בהרים, אתה חושב שהם מוכרים שם בגדי ים ולא יבינו שאתה מחפש ציוד חורף ? אולי הציוד בארץ לא מזוייף, אבל ההיצע נמוך. אין את כל הדגמים ולא את כל החברות. מדינה אליה באים במיוחד לטייל בהרים מחזיקה ציוד הרבה יותר רלוונטי, ולפעמים - כך מספרות האגדות - הם גם יודעים אנגלית מרוב מגע עם תיירים. אני יצאתי עם מעיל טוב, תיק טוב ונעליים טובות. אחרי 3 חודשים הצטיידתי בשק"ש (לפלוס 6 מעלות - אני לא ישן איפה שיש 0 מעלות בחוץ...) במזרן ובאוהל, וזה לא שמאותו חייתי באוהל הזה. השתמשנו בו 7-10 לילות, והחיסכון היה שווה את הקניה. זו חברה שאין בארץ כך שאין לי איך להשוות מחירים, אבל הכל החזיק מעמד ונמצא איתי עד היום (3 שנים אחרי). ואם מתקלקל הריץ' רץ' ? משנה לי אם זה קרימור או דוייטה ?בחצי דולר יהיה מי שיתקן לי את זה שם. נעלים תיק ומעיל לדאוג מראש, השאר - בלי הפחדות. כל אחד ומה שגורם לו ליותר ביטחון.

ששש

New member
דעתך מקובלת עליי

אין שום מניעה שכל מטייל יעשה כטוב בעינו, לכן הפורום קיים על מנת לתת לכל גולש דיעות מדיעות שונות. יחד עם זאת אני מחזיק בדעתי שציוד בסיסי לא רצוי לקנות חו"ל אלא אם אתה יודע מה אתה צריך ויותר מכך יש לך הבנה בסיסית בציוד. שק"ש לאפס מע' או כל טמ"פ אחרת אפילו בארץ זה מדד מאוד נזיל שיכול להיות לך איתו קר גם בחמש מע' ואם תרצה הרחבה בנושא ארחיב. חבל שמטייל יקנה שק"ש לטמפ" מסויימת ובסוף ירעד מקור בהרים או אפילו גרוע מכך. צריך להכיר חברות, אמינות של חומרים וכד' או לפחות ללכת לחנות טובה עם מוכר שמבין עניין שייעץ לך מה לקחת. אותו מוכר בדא"מ או במזרח או בכל מקום ייתן לך מה שאתה רוצה רק תשלם. בנפאל למשל יש אלפי מעילי גורטקס של כל מיני חברות מעולות, רובם המוחלט של המעילים כמו הרבה ציוד אחר מזוייף להפליא והמעילים בטח לא נושמים ואני מקווה שאכשהו מגנים מגשם. זה לא שאי אפשר למצוא משהו טוב ואפילו מעולה רק צריך זמן הבנה בסיסית וגם טיפת מזל. אני קניתי בצ'ילה אוהל שעמד בתנאים קשים ומשמש אותי עד היום. ונקודה נוספת כל החיפוש אחרי ציוד מתאים יכול לקחת הרבה מאוד זמן. אתה בטיול, לא חבל על הזמן הזה ?

sela v

New member
מאמרי הפורום

אני מציע לך להסתכל במאמרי הפורום. יש שם אפילו רשימת ציוד מומלץ.

רזמטז

New member
תודה yo-man על התמיכה כמעט הספקתי

להעלב גם אני קניתי אוהל-בתאילנד(אוהל בצבע שרק תאילנדים יכולים לאהוב סגול+טורקיז האוהל גם נראה כמו פגודה אבל זה אוהל שעדיין משרת אותי ובגלל גודלו וחמשת כיווני האויר הוא אוהל מאוד אהוב פה בארץ ובכלל) שקש,כוהלייה-באוסטרליה(מזל שלא בארץ עם מחירי כוהליות שם), נעליים-בניו זילנד(דגם של היי-טק שלא קיים בארץ) ועוד דברים רבים שקניתי בארהב במחירים מצחיקים מה עוד שלדעתי כל ציוד לא מתכלה זה כמו מזכרת קטנה ושימושית שתמיד תזכיר לכם את הטיול שהיה ואת המקומות שעברתם בהם

sela v

New member
ציוד בחו"ל

אם כבר נכנסים לויכוחים על ציוד בחו"ל. אתם שמתם לב שלארץ לא מביאים את הציוד המאד יקר, מהסיבה הפשוטה שלא יהיו הרבה שיקנו אותו. למשל את הציוד של החברה הניו זילנדית macpac לא מייבאים, ואמרו לי כמה שכמו שאמרתי זה בגלל המחיר. באנגליה למשל יש כמה חנויות שמחזיקות את הציוד היקר ביותר למשל הציוד של המק פק, ובאמת הציוד באנגליה מאד יקר, וגם בגלל שאנגליה יקרה בכלל. בד"כ אם מטיילים לא טיול בתנאים קיצונים הציוד הפחות יקר אמור להחזיק מעמד, והכי נורא קונים חדש או מתקנים בדרך.

natyh

New member
ציוד

לא יודע אם תמצאי איזה שהוא מוסר השכל בסיפור הבא , אישית קניתי בארץ את כל העולם ואשתו הציוד הטוב ביותר שכסף יכל לקנות או לפחות כך האמנתי אז . הציוד ואולי בכוח האמונה שימש אותי הכי טוב שאפשר או אולי הוא באמת היה מאד טוב . בשלב מסוים בטיול איתרע מזלי וכל הציוד כולל נעליים טבע . שכרתי בהוארז בפרו בהרים שוב את הציוד הטוב ביותר שניתן היה לשכור כולל נעליים וקניתי את חלקו . הציוד שימש אותי בצורה יוצאת מן הכלל בתנאים מאד קשים ספטמבר אוקטובר הרבה אחרי העונה בטרקים בהרים . יכלתי לרכוש את הציוד הזה כמשומש במחירי מציאה , ועד היום אני מצטער שלא רכשתי את האוהל שהיה הטוב ביותר שאי פעם השתמשץי בו מאז ומעולם. ומוסר ההשכל , כל השיטות עובדות . נתי

ששש

New member
|4u"כל השיטות עובדות "! (תודה נתי)

לא אמרתי שלא ניתן כלל לקנות ציוד בחו"ל וגם ציינתי שגם אני קניתי אוהל בצ'ילה וגם ציוד שכרתי בנפאל (מעילי גשם משולבים עם פליז לטרק בנפאל ולכניסה לטיבט מעילים למינוס 20 מע', אגב ניראה לכם שאלה היו מעילים באמת למינוס 20 מע' אז היה רשום עליהם כך, אז מה?) ומילה לגביי המבחר, לעניות דעתי יש בארץ מבחר מספיק מגוון ועשיר שכל מטייל יכול למצוא כאן מה שהוא רוצה. דווקא צריך לחפש איזו חברה ספציפית שקיימת רק בחו"ל? חוץ מזה מה עם קצת ציונות ולקנות בארץ?
ועל איזה פער מחירים מדברים כאן? על 100 200 ש"ח? בשביל זה להתחיל להתרוצץ בין חנויות ציוד בחו"ל? "רזמטז" אוסטרליה ניו זילנד וארה"ב זה לא דרא"מ או המזרח במקומות שאתה קנית ציוד באמת יש ציוד מעולה עם אחריות והכל אבל דברנו על קניה בדרא"מ לא ארה"ב. וחוץ מזה אל תעלב
סופשבוע נעים ושבת שלום

natyh

New member
ואני מעדיף

לקנות בקוריאה את המדבקות בלבד : של המינוס 20 או ה לקוסט ים למיניהם. ולתפור לבד על המעיל שקניתי, ככה זה מחמם יותר טוב ... . אפרופו המדבקה לנרובר על הטנדר טויוטה שלי ... מאד עוזרת לי בנסיעות בשטח קשה ... מדבקה עולה דולר או חצי דולר , ואני מקוה שאני לא נותן לאף אחד רעיונות . תתפלאו כמה ציונים טובים עובדים עם המדבקות הללו במתפרות במזרח ... נתי

natyh

New member
לנדרובר כמובן

ואז אני מתישב בטנדר עוצם את העיניים לרגע והנה אני בקאמל טרופי חוצה את גדת הוולגה עובר במיים ולא נרטב ... אך איזה אוטו מושלם הלנדרובר הזה אפילו אם הוא מזויף סה"כ טנדר טויוטה אבל איזו מדבקה .... טנדר מדבקה שלא להתבלבל עם אופני מדבקה . שלא ,זה לא אותו הדבר . נתי

RacerX

New member
התשובה היא פרדוקס

צריך לקנות ציוד לפי אופי הטיול, אבל עד שלא תתחילי לא תדעי מה את אוהבת. אם את מתחילה בברזיל את יכולה לצאת מהארץ עם כלום פחות או יותר. נעליים ושק"ש אין צורך לקנות בהתחלה כי כמעט ולא משתמשים בנעליים בברזיל, ואין ממש שימוש לשק"ש. לקראת המעבר למדינה אחרת, קונים נעליים. הבונוס בעניין הוא שסלומון מאוד חזקים בברזיל, ויותר זולים מאשר בארץ. אם לא תיקני אותם ברחוב אלא בקניון אז גם אין מה לפחד מזיופים. בקשר לשק"ש, שוב מגיע הפרדוקס. אם אין כוונה לטרק כל הזמן ולצאת רק לטרקים הסטנדרטיים, אז עדיף לקנות שמיכת פליז וסדין, ולשכור שק"ש לפני כל טרק. אין מה לפחד מבחינת שפה, כי המוכר ידע אנגלית או עברית, ואם לא, יהייה מישהו שמדבר ספרדית ועברית שיוכל לעזור. היתרון הבולט של שק"ש שכור הוא שאפשר לשכור שק"ש הרבה הרבה יותר טוב ממה שהיית קונה. החסרון הוא כמובן הגמישות. גם במקרה זה, כששוכרים מהחנויות ציוד שמכבדות את עצמן, שק"ש 15- הוא באמת 15-. אפשר למלא אותך בעצות, אבל זה לא ממש יעזור לפני שתתחילי לטייל. הכי חשוב לזכור, כמו שנאמר פה קודם, ציוד לטיולים יש בכל מקום בדרום אמריקה, מקורי, ומהחברות הכי טובות בעולם. לא רק ישראלים יוצאים לטייל, והרצאות סטייל "למטייל" הן לא דבר נפוץ בעולם.

וואו, המון תודות!

המון תודות לכולם, נתתם לי הרבה עצות טיפים וחומר למחשבה. שוב, תודה.

כפי שכבר נאמר פה....

עם הציוד הבסיסי את חייבת לצאת מישראל (תרמיל, שק"ש ונעליים). ההמלצה שלי היא לא לקנות בישראל בכלל בגלל המחירים. אולם, אם אין לך אף אחד שטס לארה"ב וחוזר לפני שאת יוצאת לטיול אין לך, בדיוק ברירה. את כל שאר הדברים תוכלי לקנות, ע"פ הצורך, במקום שאליו את נוסעת. משהו שמאווווווד שמש אותי: אולר מאיכות גבוהה (שלא יחליד או ישבר ושגם לא יהיה קטן מדי)

למעלה