ציוד

ציוד ../images/Emo59.gif

חבר'ה שאלה קשה לי אליכם אבל הגיע הזמן לבדוק לאן נושבת הרוח? ציוד צרפתי או אמריקאי? לי אישית יש ציוד צרפתי שלא הייתי מחליף אותו בעד שום יצרן אחר. מזה זמן מה שאני מנסה למכור את הציוד ואז החלו הרוחות לנשוב. אנשים ברי סמכה בתחום שפעם המליצו אך ורק על ציוד צרפתי החלו לומר שזה ציוד חרא ואין טעם לגעת בו. אז אני שואל אתכם ,את הצנחנים בעלי הציוד הפרטי :"האם הציוד הצרפתי באמת חרא? או האם הכל ענין של רווח והפסד"??? שמיים כחולים אופיר

Ron Miasnikov

New member
well..

i never jumped PDF but i know the company is in lots of trouble (finance) so i wouldnt buy new one from them, just in case there is a problem and then there is no one to talk to . how do i know about those problems? friends that were supposed to get sponsord by them didnt get it. the french free style champion is jumping a Vector.. and you cant have a reserve pack job in USA for PDF (no tso so . i wouldnt say "shit" but i would go on something else (Ron (and the new Talon

oferbar

New member
אוכל שמן../images/Emo35.gif

אני חושב שמספר התשובות שתקבל זהה למספר האנשים שתשאל, אבל בהחלט רון צודקת לגבי אריכות ימי החברה, שלא תשאר כמו שאומרים עם המהשמו ביד. קח לדוגמא RACER שמספר ניכר של צנחנים בארץ מחזיק (או החזיק) אבל בארה"ב היה ממש קשה למצוא מישהו שיודע או מוכן לקפל לו רזרבי, שלא לדבר על בטיחות ב freefly (לפחות עם הדגמים הישנים) (שאל את נועם כאשר הגיע לאמפוריה עם ה RACER שלו) אז גם לציוד אמריקאי יש את הבעיות שלו, למשל התקלות שהיו ביצור של CrossFire ועשו Recall לחלק מהחופות. זה גם לא ברור אם החברה היא אמריקאית, כי במקור היא מניו דילנד, אבל יש לה מפעל יצור גם בספרד... בכל אופן הייתי ממליץ לך ככה: תחליט כמה כסף אתה רוצה לשרוף על הצעצוע. אח"כ דבר עם צנחנים לגבי מה שיש להם, דעות וכולי, ובסוף תחליט בעצמך מה מתאים לך כי אתה צריך לצנוח עם הציוד ולא מי שהמליץ לך. בהצלחה

bennymi

New member
RACER פעם אחת ולתמיד..

מישהו מוכן להסביר לי מה זה ה"עליהום" שיש על ה-RACER? בתור אחד שצנח גם באירופה (עם RACER) , וה-RIG כבר עוד מעט בן 7. אני ,באופן אישי חוץ מב-Paradive ,לא נתקלתי בשום מועדון אחר בארץ או בעולם בדעות שליליות..(וכן ,אני שמעתי בזמנו את הסיפור של נועם) . איך לעזאזל פתאום הוא הפך לבעיתי ב-FREEFLY ? (לי אפילו תקלה הכי קטנטונת הוא לא גרם ,וכמובן שאני גם לא מכיר ולו אחד שה-RIG גרם לו לאיזושהיא תקלה..) ובכל מקום בעולם מילה רעה אחת לא שמעתי על זה.. אז למה לעזאזל פתאום הוא הפך לRIG פחות איכותי??

oferbar

New member
אין שום עליהום

ואין קשר ל Paradive. סבבה שזה לא גרם לך לתקלה ואני מקווה שתמשיך לצנוח עליו עוד הרבה שנים. אבל העובדה שלא שמעת עליו מילה רעה, עדיין לא מבטלת את העובדה שהיה קשה מאד למצוא ריגר ב Quincy שיארוז אותו, ואת העובדה שלא נתנו לנועם לצנוח איתו עד שלא סידרו לו שם משהו עם הוולקרו. אני בטוח שזה ריג מצויין בעיקר אם אתה מחפש Rig For Life
אני גם שמח לשמוע שהיית בכל מקום בעולם כדי לבדוק סוגיה זו, בטח יש לך הרבה Frequent Flyer Miles... בכל אופן ה RACER ניתן רק כדוגמה לשאלה של אופיר, וציינתי שגם בציוד "אמריקאי" כמו CrossFire התגלו תקלות (כמו שהייתה לי).

Icarus Canopies

New member
הערה

ה crossfire מיוצר כיום בניוזילנד (ומשווק באיזור הפסיפיק) ובספרד (המשווק לאירופה וארה"ב). בזמנו הייתה בעייה עם המצנח. באותה תקופה הוא יוצר ע"י חברת precision בארה"ב. מאז שנתגלו הבעיות איתם, התנתקה icarus מהם וכיום המצנח מיוצר בספרד. אשמח לענות על עוד שאלות אם יש. UV

למעט התגובה....

של רון שלדעתי כל העסק הזה עם הבעיות הכספיות די חדש,אבל די מרצה. לא קיבלתי עדיין תשובה רצינית לגבי הציוד הצרפתי. אני מהיום ה 1 שלי בעולם הצניחה צונח על ציוד צרפתי,ולמעט הבעיה הכלכלית של החברה אני עדיין לא מבין מה הבעיה עם הציוד הזה.?! אופיר

זיידוש

New member
עניין של רפיוטישן

אופיר, ביננו, כל הציוד שרץ היום בשוק הוא טוב מאוד. לא חרא. כל הריגים עובדים, כל החופות וכו... ברור שיש כאלה שנחשבים יותר ויש כאלה שפחות. בסופו של דבר, אם הריגר נותן אישור - השאר נתון לאינספור משתנים. ברור שפה ושם יש recall, אבל אנו רואים את זה בכל ענף ייצור עם טולרנס עצבני או ציוד למצבים עם "נקודות קריטיות". ואול אני אענה לך בכך שאתן את דעתי על הרייסר: יש לי רייסר. בן שלוש. פחות ממאתיים צניחות. מתאים לחופה 170-150. במצב טוב מאוד. עלה לי 950$. הוא "חרא" ריג. ואני ממש לא מדבר על איך שבנו אותו, על הנוחות, על הבטיחות, על העמידות, גם לא על ריגרים סרבנים - אני מתייחס רק לאספקט אחד שהוא מוחלט ולא תלוי בדעות פרטיות - הוא חרא ריג כי הוא לא סחיר! אני מוכן לתת אותו ב100$ למי שיקנה ממני את הסייפרס או את הרזרבי. לא כי הריג לא בסדר - פשוט כי אף אחד לא רוצה לקנות אותו. לא בארץ, לא בארה"ב וקיבלתי גם רושם דומה על השוק האירופאי. מה, לא מגיע לי אפילו 40% מערך ההשקעה שלי? אז לשאלתך - אני לא מאמין שיש היום בשוק ציוד גרוע - רק ציוד שמאבד 50% ומעלה מערכו ביום שהגיע (נפל...) לידך. ןגם זה תלוי איפה אתה חי על הגלובוס (אני בספק אם יש בעיית סחירות לPDF בצרפת) אז עד שאני אקנה את הציוד ה"סופי" שלי (כזה שאתכנן להישאר איתו 10 שנים), אני לא אתקרב לרייסר, tear drop, אייר ספורטס ודומיהם. לפחות כל עוד אני מתגורר בארץ הגודש (לא, לא שגיאת כתיב) היום אני צונח על אמריקאי (הכל חוץ מסייפרס וקסדה). ומכיוון שלא נראה לי שהענף הזה יעביר את המוקד שלו מארה"ב, אני אשאר עם אמריקאי לבינתיים. ואם מישהו מחפש רזרבי או סייפרס שני פינים (זין כפול), תדעו שאצלי אפשר לקבל אחד פלוס אחד (כמעט) חינם

זיידוש

New member
אופס, סטירה טכנית

שמתי לב שיצא לי אוקסימורון בנושא "דעות פרטיות" ו "לא סחיר", אז אל תתפסו לקטנות, אני חושב שאתם מבינים את כוונתי

gefekl

New member
RACER

לכל הסובלים מרתמת רייסר זרוקה בבית. הרתמה עדיין פופולרית ברוסיה, אם תרצו אוכל לפרסם את הציוד שלכם בלוח ציוד צניחה ברוסיה, ואם משהו שם ירצה לקנות אפשר יהיה להעביר את הריתמות לרוסיה (השנה די הרבה אנשים יהיו שם). למרות שאני חושב שגם בארץ הצנחנים המתחילים ירצו לרכוש רייסרים במחירים אטרקטיבים. רובים

Ranny1

New member
ציוד צניחה

היי אופיר, דבר ראשון אני במקומך הייתי קונה מטוס. קצת יותר זול ממצנח חדש... אני צונח שנים על ATOM 000. היתה תקופה שצנחתי עם הריג של גלית - ג'וולין. שני הריגים מצויינים. לדעתי אתה צריך להתאים את הריג למבנה הגוף שלך ולסגנון הצניחה. רוב הצנחנים הרציניים בעולם מעדיפים את הרתמה של ג'וולין. היא יותר עמידה יותר קשוחה ומתוכננת נכון יותר. לי היא היתה מאוד נוחה. בגלל שאני די נמוך 1.72 הרתמה ATOM 000 יותר מתאימה לי. האטום מתפרש יותר לצדדים (הקונטיינר נראה יותר שמנמן) בעוד הג'וולין יותר צר ולדעתי מתאים לך יותר. בג'וולין אתה יכול להזמין את האודיסיי. רצועות צד שיוצאות ממרכז גב הרתמה וחובקות את הגוף טוב יותר. במקרה הזה, צריך לשים לב למידות הנכונות שאתה שולח לחברה. במידה והרתמה גדולה עליך, הרצועות יכולות להכאיב לך בצלעות בעת פתיחת המצנח. לדעתי אם אתה מרוצה מהציוד שלך, אל תמכור. חבל לזרוק כסף על ציוד שאתה לא יודע אם הוא מתאים. אם המידות של הרתמה לא מתאימות לחופה אז כדאי באמת להחליף. למיטב זכרוני יש לך ATOM 00 , רתמה מספיקה ביותר לכמות הצניחות שאתה צונח ואפשר להכניס כמעט כל חופה שתרצה (ותשאר בחיים). לדעתי מיותר להחליף. אני צונח שנים על הרתמה שבכלל מתאימה יותר לRW, היא נוחה לי ולא מגבילה אותי בכלל. את הרתמה קניתי משומשת בשנת 1997 והיא משרתת אותי עד היום (בדרך החלפתי 2 חופות). צנחתי גם על מיראז'- היא נהדרת אך לא מצדיקה את המכיר. לגבי הרייסר, מעולם לא צנחתי עליו ולכן אין לי מושג. וולארי רוזוב (אלוף העולם בסקיי סרף) צנח איתה שנים רבות ולא שמעתי ממנו כל תלונה (אולי בגלל שאני לא מבין רוסית). אקיצר, אם תרצה לשמוע עוד עצות תרים טלפון. רני גוט.

gefekl

New member
PDF

אני צונח עם אטום כבר 3 שנים ואני ממש מרוצה מהריתמה, צנחתי עם ריתמות אחרות, אבל אף ריתמה לא היתה נוחה כלכך (יכול להיות שבגלל מבנה הגוף שלי) לגבי חופה ראשית-ELECTRA לדעתי חופה מאוד טובה לצנחן מתחילת אני ממש אהבתי אותה, למרות שבצניחה 10 על החופה שברתי רגל, אבל זאת לא היתה אשמת החופה.TECHNO-אחד ממצנחים הרזרבים הטובים בעולם עד כמה שידוע לי (אישית לא יצא לי עוד לנסות). אני מחליף בקרוב את החופה הראשית, אבל אשתדל להישאר אם הרתמה כל עד הגודל של הראשי לא יהיה קטן מדי (בקצב צניחה שלי זה לפחות עוד כמה שנים). משנכון זה שקשה יותר למכור את הציוד הצרפתי. שמיים כחולים

Yonatan Ran

New member
Gear.

I think the problem isnt with the gear...I think the problem is that Mark Iluz sells french gear, and he doesnt work in or with Paradive any more....any thing that he sells is gear that paradive wont sell and thats a loss of money.... mark on the other hand is trying to sell gear...frech gear and he has to do it with out having a drop zone... I'm a rigger and i think that the french gear is as good as any other... The old gear is old...the new gear is new and that is true about all gear that exists....french or american. people have personal prefrences so make up your own mind...its all good...the problem is political.... All this is just my opinion so take it with a grain of salt... Yonatan Ran

FalxOri

New member
יש מעט ריגים

שנסגרים יפה כמו ה PdF החדשים כולל כמה מהאמריקאים היקרים. לי יש WINGS ואני מאוד מרוצה ממנו אבל הצרפתים גם יודעים את העבודה. O

Kobi Israeli

New member
בינגו !

לדעתי יונתן נגע בנקודה הנכונה. לי היה ציוד צרפתי מצוין (אטום לג'נד + אלקטרה) בנוסף קיבלתי שרות מצוין וגיבוי ממרק בשעות הקשות (עיין ערך שלומי פרל), עם זאת רכשתי לאחרונה ציוד אמריקאי חדש דרך פרדייב (וקטור מיקרון + סטילטו) משתי סיבות: 1. אשמח לבדוק ציוד אמריקאי על מנת שאוכל להשוות. 2. לא מתבייש להודות, על מנת שיהיה לי קל יותר להתמודד בפרדייב עם בעיות שצצות פה ושם עם הציוד (מיתרים דביקים ברזרבי, שריטות על טבעת הסליידר של הרזרבי, שריטה קלה מאוד על רצועת ירך וכו'). ממש בימים אלו יש שני צנחנים שתקועים באמצע בין שלומי למרק עם ציוד צרפתי שנפסל. אין לי כל טענה לשלומי נהפוך הוא, בעיני שומר על חיינו נקודה. אך מה לעשות שמה ש PDF מאשרים כציוד תקין נפסל אצל שלומי בבדיקה ???? ציוד אמריקאי כנראה פותר לפחות את הבעייה הזו....

e mordi

New member
קצת סדר בבלגן

בעולם קיימים יצרנים רבים של ציוד צניחה, חלקם טובים חלקם טובים יותר. הציוד הצרפתי החדש (אטום לג'נד +אלקטרה+טכנו)הוא ציוד טוב אפילו טוב מאוד, הדור הקודם של האטום(מילניום) היה לא מוצלח ויצורו הופסק. קובי קובי אך מה לעשות שמה ש PDF מאשרים כציוד תקין נפסל אצל שלומי בבדיקה ???? PDF שלחו מכתב לשלומי שמאשר לו להמשיך ולארוז את המצנחים הרזרבים עם המיתרים הדביקים כפי שהיה אצלך, באותה נקודת זמן חשבתי לעצמי שאם המפעל אומר אז זה בסדר ואפשר להמשיך, אבל שלומי חשב אחרת, היום אני יודע שטעיתי ושלומי צדק כי כחודש אחרי הבלגן ההוא PDF שינו את סוג המיתרים ברזרבים שלהם. לגבי השריטות על טבעות הסליידר כידוע נכון להיום אין ל PDF טבעות רכות(SLINKS) לרזרבי (מה שבוודאות היה מונע את השריטות)והחיבור בין המיתרים לרצועות הוא ע"י טבעות מתכת. עד לפני כשנתיים שלומי היה שם מגינים מבד על טבעות אלו בכדי למנוע נזקים לסליידר, אבל PDF/מארק אסרו על שלומי להרכיב את המגנים ואף אמרו לו שהם יודעים שזה דבר טוב אבל אם יקרה משהו הם יגידו שזה לא היה צריך להיות שם.המעניין במקרה זה שבאותה תקופה נשלח מצנחו של סרגיי למפעל בגלל בעיית המייתרים הדביקים ובמפעל נארז המצנח ע"י הריגר שלהם עם המגנים של שלומי. קובי אם אתה באמת מאמין ששלומי מבדיל בין ציוד אמריקאי לצרפתי כשהוא בודק אותו אז יש לך טעות גסה, ואם אתה לא מאמין אז תשאל את סיגל ביטון, אביהו ברקן, עדי פרייד, שימי קונסטנזה,יעל עצמון, דודו שמואלוב, שניאור חשין, גיא עיני, אותי(ולא מעט)ואם שכחתי מישהו אז אני מתנצל. המשותף לכולנו ציוד אמריקאי.קובי תקווה שכשיגיע המצנח החדש שלך אל שלומי תשבר לו הזכוכית מגדלת
שלומי הוא איש מקצוע מהטובים בעולם בתחום הריגינג ב א ח ר י ו ת. היו מקרים בהם שלומי פסל מצנחים שרגרים אחרים לא היו פוסלים אבל זה שלומי וצריך לדעת לקבל אותו לטוב ולפחות טוב. חוץ מזה שיש היום אלטרנטיבות כך שאם מישהו חושב ששלומי מפלה או עושה דברים ממניעים לא כשרים שיפנה לאלטרנטיבה. מורדי

noamk

New member
משהו שאני רוצה להבין.....

זה שהמפעל החליף את סוג המיתרים חודש אחרי, לא שייך לעובדה שהמפעל יכול לאשר לריגרים לקפל את הרזרבים שנמצאים כבר בשוק, כי אין בהם שום סכנה לצנחן. לפי מה שהבנתי מהמקרה של PdF, ואם אני לא טועה - הם לא עשו Recall לכל הרזרבים שהיו כבר בשוק..... (אם זה אכן ככה - אז יש פה בעייתיות יותר גדולה - כי מצד אחד שלומי אומר "אני לא מקפל, זה לא בטיחותי", ומצד שני סרגיי יכול לצנוח על הרזרבי הלא-בטוח לכאורה, אם הוא לא קופל בארץ)

Kobi Israeli

New member
מורדי מורדי

כל מה שכתבת מוסכם עלי לחלוטין. אך כל מה שכתבת אינו סותר את אשר אמרתי: לעיתים אנחנו הצנחנים נשארים "תלויים באויר". מילה אחרונה לחלוטין בעניין שלומי: גם אם כעסתי הלכתי איתו עד הסוף, כך גם אעשה בעתיד. דווקא הסגנון המחמיר ונטול האינטרס המסחרי ראוי בעיני להמון הערכה ! גם ששלומי פסל לי ציוד הוא תמיד דאג באופן הכי אישי לתיקון שלו וגם לציוד חלופי. בסוף אמרתי תודה. נקודה. קושי בדחיית סיפוקים, אינטרסים מתחרים, פופוליזם, ניסיון לחסוך כסף, עיגול פינות ועצלנות הם מנת חלקנו כולנו פה ושם, אך הם גם האוייב המובהק של הבטיחות. ומי ששומר עליה חייב להיות חף מהנ"ל. אז מי צודק עדנה ארבל או מני מזוז ? שני אנשי מקצוע מהשורה הראשונה...זה הכל בסוף עניין של תפיסה וזוית ראיה. כל אחד יבחר ויחליט. במקרה שלנו ההחלטה עלולה להיות גורלית... יאללה שיגיע כבר הציוד שלי.

למעלה