ציוד רכיבה
מחירים, כמאמר הקולרגול, עדיף שתבדוק באתר, אם כי ברוב החנויות תוכל "להסתדר" עם המוכר על מחיר טוב יותר בקנית כמות/מזומן/התחנפות וכו´. מה הזנחת? מגיני מרפקים וברכיים - חשובים מאוד וזולים יחסית. האביזרים, לפי סדר חשיבות (לטעמי): קסדה (כמובן), בניגוד לדעת רבים, לדעתי אם התקציב לוחץ אפשר להסתפק בקסדה של 400-500 שקל. העיקר שתשב טוב. ההבדל מהקסדות היקרות יותר יהיה במשקל, שם (...), וגימור, אולי גם ברמת פיצ´יפקס שוני (כריות מתפרקות/לא מתפרקות וכו´). אם מוכנים לוותר על השם ניתן למצוא קסדות מעולות בחצי מחיר משל ה"פירמות", אבל אז צריך לדעת מה מחפשים ולא לנהות אחרי דבר המוכרים, שברב המקרים בעיקר מעונינים למכור (אם כי המצב בחנויות האופנועים עדיף פי אלף על המצב בשאר התחומים, בגלל שוק קטן ואהבה של העוסקים בדבר). מגפיים - גם כאן המחיר הוא לא ביחס ישר לחלוטין להגנה. כבר נתקלתי במגפיים זולות שנתנו הגנה מעולה ויקרות שהתפרקו אחרי מספר חודשים. לשים לב למאסיביות של ההגנות, ריפוד פנימי ואיכות האבזמים. מה שנראה שביר - ישבר! המגפיים יגנו עליך מנקעים וחבלות באצבעות. מה שיקרה לך בכל רכיבה בלעדיהן. כפפות - הבסיסיות של SHIBA נראות מגעיל אבל מגינות טוב ועמידות, אני נהנתי מהן. בלי כפפות כל רכיבה תגמר ביבלות, גם אם לא נפלת... צביצב - ככל שהשטח בו אתה רוכב כולל יותר סלעים וענפים מגן הגוף הופך להיות חשוב יותר. שים לב שאין שפות פלסטיק חשופות, בעיקר סביב הצוואר ושיש מיגון לזרועות. חשוב גם חופש התנועה והישיבה על הגוף. אני אישית מעדיף מגן צמוד. מכנסי רכיבה - הפשוטים שבהם (לאו דווקא הזולים) רק נראים טוב ומאפשרים לבישה על מגיני הברכיים, מה שדואג שהמגן ישאר במקום ולא ינדוד בהתאם לכיוון הרוח. הטובים יותר כוללים מיגונים חסיני אש באזור השוק הפנימית (אגזוז...) ןמיגונים חצי קשיחים לירך (יעיל נגד הצלפות ענפים) וריפודים לאגן והישבן. אני לא רואה בפריט זה הכרח, בעיקר לנוכח מחירו הגבוה בד"כ. בהחלט שווה לחפש משומש במצב טוב. חולצת רכיבה - יש הטוענים למגוון פונקציות מעבר למראה המושך - פיזור זעה, הגנה על הציוד מאבק ועוד מגוון שימושים. די מיותרת מהבחינה הפרקטית לדעתי, ולכן היא גם אחרונה. יצא ארוך, אבל מקווה שעזר, ENIGO