ציוד צלילה-המלצות?

תמירי

New member
ציוד צלילה-המלצות?

היום ביקרתי בחנות החדשה של סנפיר ובאמת מאד נחמד ואחלה אוירה וביקשתי הצעה לציוד צלילה ולהלן ההצעה: מאזן-גלייד 1000 -סקובה-פרו 1700 ש"ח וסת-mk25\380 סקובה פרו 2500 ש"ח אוקטופוס-סקובה פרו 380 עלות 850 ש"ח חליפה חלק אחד-סקובה פרו מדגם פסיפיק 5 מ"מ 1600 ש"ח מחשב- aladin-air z nitrox עלות 5900 ש"ח הגדולה של המחשב הזה לפי ההסבר שנתקבלהוא שלמרות שהוא על היד הוא נותן נתוני אויר וכ"ו ע"י חיישן המורכב בוסת וזה הבנתי שאין באף מחשב אחר לגיבוי יש קומבו מיני בעלות נוספת של 850 ש"ח הכל ביחד 13700 ש"ח ועל זה הנחה של 15% ללא ויכוחים מיוחדים. הייתי מבקש לקבל את חוות דעתכם על הציוד הנ"ל ובעיקר על המחשב אם יש למישהוא כזה ויכול לשתף אותנו במידע על האיכות, אמינות ,פרקטיות ועוד אודה מאד להתיחסותכם תודה מראש תמיר

ביקו

New member
אני אתייחס כאן רק..

לגבי המחשב. ה Air-Z הוא המחשב המוביל היום בתחום מחשבי הצלילה (כמובן שלדעתי בלבד). יש לי את הדגם הקודם (Air-X) כבר כ 5 שנים (עם ממוצע של 100 צלילות בשנה), והוא עובד בצורה מושלמת: אפס תקלות וקריאת נתוני אויר מדויקת ואמינה ותצוגה ותפעול נוחים וברורים. כמובן שתוכל לרכוש מחשב זול יותר משמעותית, משולב בקומבו כולל קריאת אויר, אך עם אתה צולל הרבה ומוכן להשקיע בציוד הטוב ביותר, זה המחשב. גם הווסת נהדר (הדרגה הראשונה לפחות, את הדרגה השניה איני מכיר). לגבי שאר הציוד, אני בטוח שתקבל חוות דעת מלומדות משאר החברים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אם יש לך כסף לך על זה

ציוד מעולה מהשורה הראשונה. נושא המחשב משולב האויר הוא פינוק יקר מאד, צללתי עם אחד כזה כמה עשרות צלילות וזה באמת תענוג אבל תוספת המחיר עצומה, אם תחליט לקצץ בהוצאות תוכל ללכת על אותו מחשב בדיוק ללא האופציה של קריאת לחץ האויר, גם אחרי התוספת בקומבו תחסוך כמה אלפי שקלים. כנ"ל לגבי הווסת, יש לסקובה פרו דרגה ראשונה ושניה זולות יותר שעדיין נחשבות למעולות. כאמור אם אין לך בעייה לממן את הרכישה הרי שקיבלת הצעה לציוד מצויין. ו ב ב ח י " נ

Princes Vespa

New member
שמתי לב להודעה קודמת שלך, תמירי

לפני כשבוע פירסמת הודעה בפורום על הצעה של ציוד מדוגית. בהצעה ההיא נזכר ציוד ברמה המאוד בסיסית ( אם כי טובה בהחלט ). ואכן הצעת המחיר היתה נמוכה. בהודעה הנוכחית נזכר ציוד ברמה המאוד גבוהה ולכן גם יקרה. אל תשכח שיש גם רמות ביניים של ציוד מעולה שישרת אותך הרבה שנים בנאמנות במחירים הרבה פחות גבוהים. נראה שאתה עדיין בשלב סקר שוק, ועוד לא סגור לגבי מה אתה רוצה וצריך. אין לי ספק שלא תתחרט אם תקנה את המפרט שהוצע לך בסנפיר, אבל גם שם אתה יכול לקבל ציוד מעולה ברמת מחירים יותר נמוכה. האמת שבעיקר המחשב מקפיץ את המחיר.. בכל אופן תספר לנו מה קנית..

אילוניק

New member
תמירי ציוד צלילה

נתחיל מזה שחברת סקובפרו היא מבין הטובות הקיימות בשוק לדעתי ואני משוחד מאוד כמעט כל הציוד שלי כולל 7 מתוך 8 המיכלים שלי הם סקובפרו המחשב עליו אתה מדבר אני צולל איתו כבר כמעט 3 שנים אולי יותר ואין לי טענות רק תשבחות ואוסיף כי הוא חוסך מהצולל את הקומבו אבל דבר אחד חסר מה רמת הצלילה שלך בכוכבים כמובן וכמה וצלילות יש לך כי מחשב כזה לצולל חדש קצת יקשה על הצלילה היות והוא מתריע בציפצוף על נשמת וכמו כן על עליות מהירות בהנחה שאתה צולל חדש אני מציע כי תקנה מחשב יותר קל להפעלה ותעשה עם עמית הסכם שתוך כך וכך זמן יעשה איתך טרייד איין מבקש לציין כי יש להקפיד ולשמור על וסת עם משדר היות והוא די רגיש ובמידה ואין לך מיכל משלך לרוב יש נטייה להרים את המיכל מהדרגה הראשונה כי למיכלי מועדון בדרך כלל אין ידית למיכל כך שהרמה לא נכונה הלך משדר הלכה צלילה ............ אילוניק היפה i.h.b

אילוניק

New member
כן יקירתי 8 מיכלים

3 שצוללים רק באילת ובצלילות רגילות בים תיכון ולמרות שלא אוהבים את מה שאני אכתוב יש שני דבל 18 2 דבל 15 ועוד מיכל קטן לצלילות דייג אילוניק היפה i.h.b

ניב ד

New member
ציוד מן השורה הראשונה

אם יש לך את הכסף - הלוואי על כולנו... לגבי המחשב - זהו מחשב מן המובילים בשוק ללא ספק. אם אתה כן רוצה לחסוך לא הייתי הולך על מחשב כל כך יקר אלא על מחשב רגיל ולא משולב אויר.

ilia

New member
ebay../images/Emo35.gif

כמו שרוב האנשים כאן יודעים אני רחוק מאוד מלהבין הרבה דברים בצלילה אבל עוד דבר שאני לא מבין זה למה אף פעם לא מזכרים כאן בפורום את EBAY . נכנסתי לשם ולאחר טיול קטן ברחבי האתר ראיתי כמה מחירים מאוד טובים לציוד צלילה. יש איזו סיבה למה לא כדי לקנות שם (חוץ מהסיבות הרגילות כמו לדוגמה שאתה אף פעם לא בטוח מה אתה קונה) ? הרי כולם יסכימו איתי שציוד משומש לא תמיד יותר גרוע מחדש ובמחיר של ציוד מסוים חדש אתה יכול לקנות יוד יותר מתקדם אבל קצת משומש.

worried diver

New member
13700?! אתה נורמלי?!

הסכום מופרך ולא סביר. לדעתי, צולל שאינו מקצועי יכול להסתפק בציוד שערכו נע בין 4000 ל- 6000 ש"ח וגם בסכום "זעום" שכזה הציוד יהיה מצויין. אני מודה שאינני מכיר את כל המפרט שהצגת אך בהחלט יכול להמליץ על ציוד זול יותר אך איכותי ביותר, כגון, ווסת מאוזן (MR12-MARES ) או לדוגמא, מחשב מסוג "SUUNTO VYPER" (מעולה, תומך בנייטרוקס). את הכסף שנשאר לך הוצא על אתרי צלילה מעניינים(בארץ או בעולם).

למעלה