ציוד סקי

Isaacsbenny

New member
ציוד סקי

היי, אז ב22.01 אני טס לlex arc לקלאב מד (ARC 2000), ויש לי ציוד סקי, אבל לא הכי חם שיש בעולם, כי הייתי פעם ראשונה בסקי בבנסקו, וקניתי ציוד לבנסקו בהתאם. אני חושב שאצטרך לקנות עוד מיקרו פליז ואולי עוד חולצות טרמיות. השאלה שלי היא האם יש שם חנויות ומחירים סבירים יותר מישראל? או שעדיף לי לחכות לאיזה לילה לבן של למטייל ולקנות בארץ כבר?
והייתי רוצה לקבל המלצחה למיקרו פליז (Columbia/North face, חברה אחרת כלשהי)

תודה רבה :)

Cמן רשום

New member
אני דווקא ממליץ על אלה של סלומון, הכי טובים שיש לי.

אבל יש לי גם קולומביה וגם TNF ושתי החברות טובות מאד מבחינת בידוד, נידוף ועמידות לאורך זמן. בחירה בינהן לפי הטעם (עיצוב) ולפי מחיר.

I Gabe

New member
פליס ותרמי הכי משתלם בלילה לבן של למטייל

אם אתה צריך גם מעיל ומכנסיים, את זה כבר לא הייתי קונה בלמטייל. אני קניתי באוף פיסט חולון אצל רובי ואני מרוצה.

אביזרים כמו קסדה וגוגלס רק בחו"ל. קניתי קסדה וגוגלס מעולים באתר (בארק 2000 איפה שאתה הולך להיות) בערך בחצי מהמחיר בארץ של ציוד באיכות דומה. גם כפפות יותר כדאי לקנות שם אם אתה צריך.

Isaacsbenny

New member
מעיל ומכנס קניתי בסקי פס

גוגלס וכפפות טובות גם יש לי. הדברים היחידים זה ביגוד חם. אז אתה אומר שכדאי לקנות את זה בלילה הלבן? על איזו חברות היית ממליץ, ומה אני עוד צריך לקנות לרמת קור הזאת?
&nbsp
תודה :)

תזמין מסין בעלי אקספרס

שבריר מהמחיר. עזוב אותך ממותגים. במעיל שווה להשקיע, באלה לא.

האמת שקיבלתי פעם 4 גופיות דרי פיט שהיו קטנות עלי

אז עברו לבן שלי. עקרונית אפשר להחזיר אבל כשהן עולות $2 למי יש כוח להתעסק עם זה. אגב היו לא רעות בכלל. לא נופלות באיכות מנייקי או ריבוק.

אני לא אגיד שאין סיבוכים עם זה. תוכל להזמין 1 לניסיון ואם זה טוב, תזמין עוד כמה. גם אני צריך להצטייד לעונה הבאה.

alien life form

New member
להזמין מחו"ל, לאו דווקא מסין

מדי פעם קולומביה עושים מבצעים ממש שווים בארץ. 50-70% הנחה אמיתית בחנות היבואן באיירפורט סיטי. הייה אחד בקיץ, לא יודע מתי יהיה עוד. יש לי ניסיון מצויין גם עם קולומביה גם עם טימברלנד וגם עם נאוטיקה. נורת' פייס יש לי ניסיון דווקא עם המעילים שלהם, פחות פליס ומיקרו פליס. הפליס ומיקרו פליס של קולומביה מאד קלים (יש הבדלי משקל משמעותיים) אבל הכי פחות מבודדים. אז הם לא מתאימים לימים קרים באמת. לי יש מעיל מאד חם כך שהרבה פעמים גולש בלי שכבת ביניים בכלל. אם יש לך מעיל יותר דק, אולי תרצה להשקיע בשכבת ביניים יותר חמה לימים קרים מאד או וסט פוך בלי שרוולים.

לגבי שכבת בסיס אני מצאתי את אנדר ארמור (under armor) הכי טובים ממה שניסיתי. גם יותר נעימים למגע מאחרים.

Isaacsbenny

New member
יש לי מעיל דיי חם

בתכלס אני חושב שיש לי. מעיל דיי חם, קניתי של 686 שרשום שבין -18 ל 0 הוא דיי מחמם אבל אני מנסה להבין אם זה מספיק. הרמת בידוד שלו היא 10,000. מה אתה חושב?

alien life form

New member
אתה לא רוצה שיהיה לך חם מדי

הצירוף של הגובה והקור והמגפיים הכבדות ומגושמות יוצרים מצב שאתה עובד קשה לעשות פעולות פשוטות כמו הליכה. הגוף מייצר הרבה חום.

יש למעיל עוד תכונה חוץ מבידוד וזה נידוף. אם הוא לא מנדף טוב אז העסק בכלל בלתי נסבל. חוץ מזה אל תשכח שיש ימים יותר חמים ויותר קרים. לפעמים תחווה הפרשים של 20-18 מעלות בחופשה אחת מבלי להזכיר אפקט הרוח שלפעמים קיים ולפעמים לא. שכבת הביניים היא זאת שצריכה לתת מענה לתנאים משתנים. גורם אחרון שצריך להכניס למשוואה זאת רמת הגלישה שלך. אם אתה גולש מהר ובמסלולים גבוהים אז תצטרך משהו די חם. אם אתה גולש לאט ובמסלולים נמוכים אז פחות.

אצל רוב האנשים נקודת התורפה היא מעליות הכסא. בד"כ חשופות לרוח ואם אתה גם מזיע, זה לא נעים. לא סתם התחילו לבנות מעליות עם מגן רוח ומושב מחומם. אבל לא כולן כאלה, הן עדיין במיעוט.

Isaacsbenny

New member
אני מבין אבל

אני לא מצליח להבין כמה קר יהיה. האם אני צריך ביגוד חימום טוב בנוסף למעיל שלי? הכוונה לטרמי + מיקרו פליז? או שלדעתך זה סתם מוגזם? וכן אני מסכים שבמעליות כיסא ממש קר..
אגב, למישהו יש מושג פחות או יותר שאקבל מושג כמה הטמפרטורה יכולה להיות ב arc 2000 בסוף ינואר?
תודה!

alien life form

New member
שתהיה לך איתך שכבת ביניים ותחליט עפ"י הנסיבות אם להשתמש ומתי

הייתי מציע אפילו שניים, אחד דק ואחד עבה.

בקיצור אין לך ברירה אלא לקחת איתך. גם תנאי מזג האוויר משתנים ואתה צריך להיות מוכן לכמה תרחישים. אתה תשתמש בפליס הזה גם לחדר האוכל ולהסתובב בקלאב.

אני לא יכול לדעת כמה קר תרגיש. אנשים שונים מגיבים שונה לקור. יש כאלה שחיים איתו בשלום ויש כאלה שיותר רגישים לזה. וזה לא קשור לגברים-נשים או איך אתה אוהב את המזגן בקיץ. אין לך בארץ דרך להתנסות בטמפרטורות כמו 10C- אז בפועל תדע איך אתה מגיב לזה רק שם. ייתכן שתמצא את עצמך רק במעלה או שתיים מתחת לאפס ושמש, שזה מזג אוויר נהדר ובצהריים לפחות תגלוש רק עם טרמי ומעיל והפליס בתיק. אי אפשר לדעת. תזכור שגם הרגישות שלך משתנה. למשל כשעייפים הקור יותר מורגש.

יש מרכז קניות ממש קרוב לקלאב

קניון עם חנויות של כל הרשתות ועוד... לא תמיד זה בהכרח יותר זול, אולי קצת, אבל יש להם מבצעים, ויש לך יותר מבחר, ולדעתי גם דברים יותר יפים. אני ממליץ לך לבוא עם המינימום מהארץ, ואם תצטרך, תשלים שם.

לגבי הקור אני לא יודע. בפעמים הראשונות באתי לבוש כאילו אני בקוטב, ולמדתי שעד מינוס 5-7 זה לא נורא קר, ובטמפרטורות של עד מינוס 2-3 אני בכלל לא טורח ללבוש את המיקרופליז, רק תרמי ומעליו מעיל.

הגרביים למשל יותר חשובות לדעתי, כדי שלא תזיע שם.

בכל מקרה - אין מצב שתגיע לשם ותחשוב שנדפקת. זה בהחלט לא יקר יותר מישראל. לגבי מותגים - אני בדרך כלל סומך על הרשתות האלה שלא יביאו ציוד גרוע ולכן לא אכפת לי המותג.

alien life form

New member
לא חושב שבפליס ומיקרו פליס יש הבדלי איכות

אם לא מותגים אז הייתי קונה הכי זול שיש. אבל זאת דעתי.

השאלה למה אתה קורא לבוא עם המינימום מהארץ. אני לא בטוח אם זה רעיון כל כך טוב להגיע בלי ציוד ליום הראשון. עד כמה שזכור לי ההגעה לקלאב מאוחר בערב אחרי שכל החנויות כבר סגרו והמבחנים לקבוצות נערכים למחרת מוקדם בבוקר. אז אם הוא צריך בבוקר שלמחרת להתחיל להשלים ציוד, הוא יפסיד את המבחנים ואולי גם חלק מההדרכה, החלק החשוב כשעושים חימום והסרת החלודה מאז העונה הקודמת. אם זאת הייתה חופשה רגילה אז לא הייתה בעייה עם זה אבל בקלאב אני לא יודע עד כמה שזה רעיון טוב.

אני מסכים, כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב

כשאני אומר להגיע עם מינימום, כלומר - מינימום מלא שמספיק לגלישה.
&nbsp
התכוונתי שאם יש לו את הבייסיק, לא צריך לעשות "מסע קניות" בארץ כדי לקנות עוד סווטשירט, או תרמי, או לא חשוב מה. ואם יש גוגלס סבירים, אפשר לקחת ולקנות חדשים שם. לא התכוונתי שיגיע עם ציוד לא מלא, כי זה מלחיץ ומבאס בעיקר ביום הראשון, ברור לגמרי...

אם זה לא דחוף אז עדיף לרדת לבורג-מה-שמו עם הפוניקולר מ1600

יש שם חנויות טובות עם יותר מבחר באזור של תחנת הרכבת וחנויות גדולות בסגנון outlet אם לוקחים מהפוניקולר ימינה לכיוון היציאה מהכפר.

I Gabe

New member
תוספת על Arc 2000

יש שתי חנויות ציוד יותר גדולות בקומה השנייה של המרכז המסחרי. מי שבא מהקלאב לא רואה אותן. צריך לעלות במעלית או ללכת מסביב לכיוון הרכבל של 1950. יש חנות אחת של אינטרספורט, השנייה לא זוכר.

אני קניתי כמה אביזרים בחנות סקימיום שליד ESF. קסדה, גוגלס וכו'. תמורה למחיר מצויינת. צוות אדיב ומקצועי. יש שם גם הרבה ביגוד אבל לא זול אלא אם יהיה מבצע.

לגבי השכרה, נהניתי מאד לעבוד עם החנות הקטנה של אינטרספורט בקומת הרחבה. הייתה שם מוכר נחמה בצורה נדירה. ממש יצאה מגידרה להתאים לי נעליים. גם היו קצת יותר זולים והציוד היה טוב. יש לשים לב שיש שתי חנויות של אינטרספורט למטה. אחת בתחילת השורה (כשבאים מכיוון קלאב מד) שהיא יותר גדולה ופחות מוצלחת והשנייה לקראת סוף השורה, הרבה יותר קטנה. רק חדרום צר וארוך. השנייה היא הטובה.

נ.ב. - ממתין עדיין לתשובה על מדריך בשרשור אחר

Isaacsbenny

New member
מה לגבי תרמי?

בתכלס אני מרגיש שיש לי את כל הציוד כבר, קניתי עוד מיקרו פליז של קולומביה במבצע אז יצא ממש אחלה.
בסה"כ מבחינת ביגוד יש לי 2 מיקרו פליזים, 2 טרמיות, 4 גרביים, מעיל+מכנס טובים.
מה לדעתם אני עוד צריך? יש לי חולצה טרמית של CRAFT, וראיתי היום בקולומביה שיש להם טרמיות שניראות ממש רציניות, יש סיבה לקנות? או שלדעתם אין צורך?
ממש תודה!

alien life form

New member
הטרמיות (או טכניות) באות בשלוש רמות דחיסות

והבידוד מקור הוא בהתאם. light, medium, heavy. מפתה מאד לקנות heavy אבל זה לא אידיאלי לפעילות ספורטיבית.בעקרון 2 סטים זה מספיק אם אתה הולך לכבס בערב. אם אתה כמוני, לא מסתבך עם כביסה, אז תצטרך סט עבור כל יום גלישה.כנ"ל גרביים.

אגב, איפה נערך הסייל של קומלומביה?

למעלה