ציוד למרחף המתחיל

yaelgilad

New member
ציוד למרחף המתחיל

עכשיו שכבר יש לי מצנח ו-vario נשאר לי רק לקנות נעליים, מכשיר קשר, סרבל, GPS ועוד כמה דברים שאני לא יודע. דעה של מנוסים ממני: מה יותר חשוב מה פחות, מה לקנות קודם עם מה אפשר לחכות ?

adunsky

New member
מסכים עם אורי !

אצלי הנעליים היו הפריט הראשון שרכשתי - עוד לפני כל דבר אחר, כולל החופה והרתמה. נחיתה אחת קצת קשה וכל מה שבא עם זה, שכנעו אותי מהר מאוד. ואם כבר יש לך את ציוד הרחיפה עצמו, נראה לי שהדבר הבא אחרי הנעליים הוא ה- CamelBak- נאד (
) השתייה.

מדריך לטייס המתחיל

אם הצטרפת זה עתה לאגודה היית אמור לקבל חוברת הדרכה לטייסים בראשית דרכם הכוללת מידע רב, גם בנושא עליו שאלת וגם באחרים. אם לא קיבלת, אנא פנה אלי בדוא"ל ואשלח לך את הקובץ. לילה טוב, שמשון

החוברת נשלחה לכל החדשים ב-2002

רגע שאושר הנוסח הסופי של החוברת, היא הועברה כקובץ אל האגודה. החוברת צולמה על ידי רויטל, מנהלת משרד האגודה, ונשלחה על ידה בדואר לכל מי שנרשם כמצטרף חדש לאגודה מתחילת השנה. שבוע טוב.

וכמובן שניתנת לכל מצטרף חדש

וכמובן שהיא גם נשלחת בדואר לכל מצטרף חדש עם כל החומר הרשמי של האגודה הקשור להצטרפות.

gil granot

New member
ציוד למתחילים

נעליים הם ציוד בטיחות ממדרגה ראשונה - ונמצא באותה דרגה של קסדה שלמה וריתמה עם הגנות מלאות (שחובה לרחף איתן) יש מס´ מאמרים של איתמר בנושא נעליים בפורום הבטיחות. שאר הציוד הוא בגדר "צעצועים" או עזרים נחמדים כשאתה מתחיל וחובה כשאתה מתקדם יותר.(למרות שיש להם חשיבות גבוהה גם למתחילים) ל-GPS יש חשיבות בטיחותית מכיוון שמוצגת מהירות קרקעית (ומיכאן ניתן להסיק מהירות רוח) .ניתן למצו מכשירים מצוינים כמו G12 GERMIN בכ-120$ חבל לשלם יותר ל-ואריו יש חשיבות בטיסות בהרים בשלב הטירמול.אם אתה רק אתמול סימת קורס ואתה לא מטרמל ניתן לחכות מעט. אל תמהר לקנות ואריו (או GPS או כל אביזר אחר שדורש תשומת לב) אם שליטתך במצנח באויר אינה מספיק טובה - המכשירים גוזלים את תשומת הלב באויר ואם אתה מתעסק אתם יותר מדי אתה עלול למצא את עצמך במקום שלא רצית להיות בו. מחיר ואריו כ- 350-400$ בד"כ מכשיר אמין ככה שניתן לרכוש משומש במצב טוב. מכשיר קשר הוא כלי חיוני אך לדעתי (ואני יודע שיחלקו עליה) הוא האחרון שכדאי לקנות מבין הנ"ל.יש היום פלאפונים וניתן להסתדר בלעדיו (לי יש ואני משתמש בקושי משתמש בו - הוא מטרטר באויר ומאוד מפריע לשקט בשמיים). מחיר למכשיר פשוט 140-160$ אם אתה לא חובב רדיו מושבע חבל לקנות משהוא מאוד מתוחכם. קיים גם מד רוח - אם אתה מגיע לעמדות לבד נותן לך אינדיקציה על הגבול העליון של הרוח - אם אתה מתחיל זה לא רלונטי ואפשר לדחות את הקניה. מחיר מד רוח פשוט 50-70$ ללא קמאל בק ניתן להסתדר - בקבוק 1.5 ליטר וצינורית באורך מטר . קאמל בק הרבה יותר נוח ושומר על טמפ´ . של שורש מספיק טובים ולא צריך לשלם יותר מ- 150 ש"ח .ניתן למצא פשוטים גם ב-80. בהצלחה וטיסות בטוחות.

ציוד למרחף המתחיל.

גיל ערב טוב, נעליים הן אכן ציוד בטיחות, אך GPS הוא ממש לא ציוד בטיחות למרחף המתחיל. מרחף מתחיל יזדקק למכשיר GPS בעיקר בטיסות מרחק, ובשביל לבצע טיסות מרחק יש צורך בואריו (ואריומטר/מד נסיקה). כל שישבת ניתן לראות במבוא חמה אין ספור דוגמאות, עד כמה ואריומטר הוא כלי חשוב. ישנם לא מעט טייסים אשר אינם מזהים קצב שקיעה גבוה מהרגיל ולא מגיעים לשדה נחיתה מסודר. לעומת זאת מעט מאוד אנשים (אם בכלל) נסחפים לאחור בזמן טיסה בגלל רוח חזקה. הדרך הטובה ביותר ללמוד את המצנח היא צבירת נסיון/שעות אוויר ולשם כך צריך ואריו. מד רוח עולה 270 ש"ח וגם הוא חשוב מאוד ובעיקר למרחף המתחיל (מרחף עם ניסיון יכול לזהות עוצמת רוח גם בלי), CAMELBAK אמיתי (לא חיקוי ישראלי) עולה 200 ש"ח. מניסיוני בקבוקים עם צינורית ו/או נאד שתיה של שורש נגמרים ברתמה + רזרבי רטובים (עוגמת נפש ששווה להשקיע כמה שקלים נוספים כדי להמנע ממנה). איתי לנואל, שמיים מצנחי רחיפה.

fanman

New member
נעליים ומים

דעתי על כלי המשחית האלקטרוניים ידועה למשתמשי משוטטי וגולשי האתר. למען הסר ספק, בתור מתחיל מה שצריך ללמוד (לא בסדר מחייב): הנפות,שליטה קרקעית,המראות ונחיתות. לצורך אלה אפילו "נאד מים" משוכלל מאד מיותר. אמר גיל ואמר נכון, ואריו gps, מצלמה מכשב נישא ומערכת קולנוע ביתית מסיטים את תשומת הלב מהעיקר (ר´ שורה 2-3). נעליים יחסכו כאבים,זמן בי"ח,הוצאות מיותרות (קרסול מפלסטיק) והליכת ברווז מצחיקה. לסחוב מים "קאמל-בק" למניהם,מצויינים אבל תגלה שעדיין כדאי להוסיף בקבוק 2 ליטר קפוא בתוך "מידנית"(ששומרת בקבוק קפוא לאורך יום קיצי לוהט). אם יש לך את האמצעים הדרושים, קריא-כסף, קנה הכל עכשיו,המחירים נמוכים בזכות המיתון. יובל דרורי,מד-ריך.

fanman

New member
באיזה בי"ס למדת?-דביל

מכשב? מכשב?? מכשב??? מה קרה יצא איזה מכשיר חדש ולא סיפרו לעולם? אין בושה? מ-כ-שב? צ"ל מחשב . יובל דרורי- מדריך THE BILL

מה שנכון - נכון. ומה שלא ?

לא כל המשכיל, חסין שגיאות הוא. קרי - לפעמים יש טעויות שגם The Bill לא עולה עליהן. ואם כבר ב Bill עסקינן (?), תהיתי לגבי מערכת קולנוע הביתית המעופפת המוזכרת לעיל - האם זה כולל סאב-וופר ? ויפה שעה אחת קודם.

למעלה