ציוד לטירונות

ציוד לטירונות

אני מתגייס בנובמבר, עושה טירונות 05. בגלל סיבות כאלה ואחרות אני צריך לעשות את הקניות בשבוע וחצי הקרובים. יש לי כמה שאלות: מה בקשר לחולצות מתחת למדים? חבר שלי אמר לי שמתחת למדי ב' אפשר רק חאקי, ומתחת למדי א' אפשר גם לבן. לקנות גופיות קצרות או שמותר ארוכות? יש לי גופיות געטקס כאלה ארוכות מהמסע לפולין עוד, הן תופסות? כמה צריך בכלל? אני קונה 7 זוגות גרביים (מותר רק אפורות, נכון?). פק"ל כיסים (חבר שלי אמר לי שהפק"ל כיסים שמקבלים מהצבא הוא חרא אז שכדאי להשקיע 30 שקל באחד נורמלי). מראה בלתי שבירה (לגילוח). אסלוניות (עם כל הכבוד, אין לי כוח כל פעם שעה לשים ניירות טואלט). וזהו, את כל השאר אני מניח שיש לי בבית... (תיק וכל אלה). אם למישהו יש הערות/הצעות הוא יותר ממוזמן לרשום אותן.

Adam GTI

New member
אפשר להוסיף פנס קטן ופשוט

גופיות ארוכות ברור שמותר כל עוד הן בצבע ירוק זית מתחת לא' שים חולצה לבנה (מותר גם ירוקה ומותר גם בלי), אפשר גם גופיה ארוכה... חכה עם הגרביים אתה מקבל 9 זוגות, אם הן יהיו סבבה לך אז תישאר איתן או תקנה עוד כמה שתצטרך....אין לך מה לעשות כרגע עם 16 זוגות. אין לך מה לקנות פק"ל כיסים, לפחות לא כרגע מראה בלתי שבירה כנ"ל, בכל בסיס יש מראות, ובשדאות אפשר גם בלי מראה... ואחי, אסלונית זה צעירות נטו הרי ברור לך שאתה לא תחזור הביתה עכשיו כל שבועיים ותלך לקנות אסלונית...ככה במשך 3 שנים שים נייר טואלט...

רגע רגע רגע

מתחת לב' מותר רק חאקי? פנס יש לי (מיני מאגלייט). גרביים- התשע זוגות האלה מספיקות כשסוגרים שבועיים? ושלושה שבועות? יש מראות בבסיסים בשרותים? (צנחנים אם אתה יודע). זה רק לגילוח, אני לא מתכוון להתגנדר שם או משהו. בטח יש שם מלא תור וזה במראה בשרותים. ואסלוניות אני אקנה איזה סטוק פעם בכמה זמן. ותודה דרך אגב.

קודם כל זוגות זה זכר ולא נקבה

אם תגרוב כל זוג יומיים-שלושה(כמוני) הם יספיקו לך ל27 יום. רק חאקי מתחת לב' ככל שאני יודע(אתה רוצה שבשטח יראו לבן? זה תופס את העין כזה צבע). יש בכל בסיס בלי יוצא מן הכלל מראות בשירותים. יש תור בבקרים ובשעת ט"ש, אבל אתה תתרגל(תלמד להתגלח על מים קרים עם המימיה באוהל ואתה תסתדר יופי - תביא איתך את המראה הבלתי שבירה או מראת כיס רגילה).

זה בהתאם לנהלים

לא בכל מקום זה אותו דבר(אצלינו דאז לא הרשו צבע אחר בשדאות פרט לחאקי מתחת לב'(למרות שאני לבשתי גם לבן כי לא ממש שאלתי אותם). אולי עכשיו עם זה שאני עובר לקרבי אז מותר גם שחור, מה אני יודע. אני מצידי(אם חם) לא אלבש כלום מתחת לב', לא צריך למות מחום בגלל חולצה מיותרת.

בתור אחד שעשה כבר טירונות אחת

פשוט קח קצת נייר טואלט ותנגב איתו את המושב ותתיישב. חבל להדביק כל הזמן נייר טואלט על המושב של האסלה. זה לא כאילו כל מי שיושב שם סובל ממחלות מדבקות.

dsxzfsdafdsaf32

New member
נכון, להפך, בטירונות קרבית..

מגייסים אנשים שביסודם צעירים, חסונים, ובריאים. תנגב עם נייר טואלט וזה יעבור

SublimeD

New member
בשביל מה המציאו את ה"אסלוניות"?

ניילון בצורה של הפלסטיק של האסלה, שפשוט מניחים אותו וזהו עד כמה שאני זוכר זה זול , וזה בא בכמות נחמדה, שתספיק לכם לכמה זמן.

Misha345

New member
אסלוניות

כשתקבל 5 דקות לחרבן, אני בטוח שלא תרוץ לתיק שלך לקחת אסלונית אל תהיה מגוחך אחי תוותר

לא! לא יעזור לכם!!!

אני לא מוותר על האסלוניות שלי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חחחחח סתם, אתה יודע מה, אני אקנה חבילה אחת (זה בטח לא יותר מידי יקר), ונראה איך אני מסתדר עם זה. מקסימום אני אכנע לנייר טואלט...

factor

New member
עצה ממני

תקנה כזה ברווז מתנפח, כמו לבריכה, ותשים אותו על המושב, הוא בול כמו הגודל של המושב, וזה גם סטרילי וגם נעים. וכמובן, שאני לא עושה את זה, כן?

benofir

New member
במקרה במקרה..

דוד שלי הוא היצרן של האסלונית..חחח ככה שלי לא תיהיה בעיה!

מה? יא מניאק!

אני מבין לפי החתימה שלך שאתה מתגייס לצנחנים מאותר דובדבן, נכון? יופי, גם אני. שנינו עוברים את הגיבוש, וצפה לפשיטה על התיק שלך בטירונות כשנהיה באותה מחלקה.

תשובות!

דבר ראשון, לא תהיו באותה המחלקה, תהיו באותו הצוות.. אולי :) ובקשר לציוד (ציוד שמאוכוון לטירוני דובדבן בעיקר): - אסלניות תקנה אם בא לך לחטוף כאפות. לא צריך את השטויות האלו. - מראה בלתי שבירה= גם לא צריך, יש בבא"ח מראות אחלה בשירותים ובשטח לא משתמשים במראות. - גרביים= לא צריך לקנות, אתה לא מחליף כל יום זוג, וגם לא כל יומיים. אתה טירון ומותר לך להסריח. - חולצות= אתה עושה טירונות חורף (כל הזין!) אז תקבל חולצות ירוקות ארוכות מהבא"ח, אז אם כבר תקנה חולצות פליז ארוכות בצבע חאקי. זה טוב גם לשינה וגם לשים מתחת ל-ב'. חולצות לבנות ארוכות לא שווה לקנות כי בכל מקרה לא תוריד שרוולים ב-א'. - פק"ל כיסים= אחד הפריטים הצבאיים שבאמת שווה לקנות. הפק"ל שמקבלים בבקום מעפן וזה דבר שמשתמשים בו בטירונות ובתחילת המסלול (עד שנמאס ושורפים אותו). תקנה אחד עם תא שקוף בשביל מצ"לים ומקום לשפצר קליפס כי כל עט\טסטר\יפנית בפנים צריכים להיות משופצרים עם לולאה לפק"ל עצמו (והפק"ל מאובטח אליך). - שעון נורמלי= אם אין לך, תקנה. הכי טוב g-shock כמובן, ולא צריך את הדגם עם הטמפרטורה והשטויות, העיקר שיהיה בו סטופר ואור. - אל תקנה בשום פנים ואופן שום סוג של ציוד שפצור, מיתרים, קליפסים, איזו חבלה או כל חרא אחר שינסו למכור לך בריקושט. זה סוג הדברים שמשיגים. - רצועה לנשק= אין לך מה לקנות, מקבלים ירוקה בבקום וזה הדבר היחיד שמותר ללכת איתו בטירונות ובמסלול. - טוש עבה לסימון (פנטל)= אתה תצטרך לסמן כל פריט ציוד בראשי תיבות באנגלית, אז שווה להביא פנטל עבה. - עוד קצת ציוד חורף= כובע פליז שחור בלי שום דבר כתוב עליו (טוב לשמירות), כפפות אסור אז כל הזין, שאר השטויות שיציעו לך - אל תקנה. - עוד דברים שלא צריך לקנות= מנעולים, שפצורי מחסנית למיניהם (אתה תלך עם צולבת הרבה זמן), תיק גדול מדי (אל תקנה יותר מ-75 ליטר, וגם זה יותר מדי. אפשר להסתדר עם 45 ליטר לשבועיים בקלות) תיק גדול זה צעירות, נעלי ספורט (מקבלים תלושים וקונים בשלושים שקל אחרי כמה שבועות בטירונות), סכין יפנית (מקבלים), פנס (מקבלים). זהו נראה לי... בהצלחה!

אתה יכול להסביר לי בבקשה מה הכוונה

ב"חולצות לבנות ארוכות לא שווה לקנות כי בכל מקרה לא תוריד שרוולים ב-א'." מה זה "להוריד שרוולים", מותר ל"הוריד שרוולים" רק על ב'? הצעירות חוגגת

הסבר

אצל קרביים לא מקובל להוריד את השרוולים ב-א' גם כשקר ויורד שלג. זה קטע די טיפשי אבל בטירונות נדבקים לזה. והכוונה ב"להוריד את השרוולים" היא ההפך מלקפל אותם מעל למרפק.

למעלה