ציוד לגיוס - דחוף!!

שמש27

New member
נכון... כל השטויות שלכם... ../images/Emo8.gif

עכשיו זה לא ירד... תאמין לי...
שמש

שמש27

New member
כל העולם ענה - חוץ מולאד...

היי, ולאד, קיבלת ? רשמת ? אתה כבר בפזצט"א ??? ואף אחד לא ענה לי על מה זה פזצט"א - לא עשו כאן טירונות ? כולם פטורניקים ? מה נהיה פה , פורום של כוסיות ? ותעשו לי טובה, אני בוכה, אני מתחנן - די עם הסיפור של הטכניון, די. אני כבר בא לי לשרוף את הדיפלומה מהטכניון...לא יודע כבר מה לעשות.
שמש

ramil

New member
תיקונים

רשמית צריך להעביר לכל חייל בכל יחידה בה הוא מוצב ביקורת על כל ציוד ה-א´ שלו. לדעתי, עושים את זה באמת רק בבה"ד 1 (ולא קולטים אותך אם חסר לך ציוד!). בטירונות שלי עשו לי צרות בקשר לזה, אבל הטיעון (האמיתי) "מדור עתודה אמרו לי שלא צריך להביא את כל הציוד" שיכנע גם את הרס"פ הבנזונה שלי לרדת ממני. מצד שני: א. זו היתה טירונות שריון, שבה כולם הגיעו ישר מהבקו"ם חוץ מ-4 עתודאים. ב. זה היה לפני 5 שנים (עד מתי אוגוסט 7? עד אוג´ 7 הבא פחות או יותר...) הכי טוכ לבדוק את הנקודה עם מדור עתודה (שיהיה לכם הטיעון שלי) או מישהו שעשה טירונות לפני שנה. ולעניין הציוד שצריך, ובאמת צריך, כמה תוספות: 1. לא לשכוח מטען לפלאפון. הוא אמנם יהיה כבוי רוב היום, אבל בשעת ת"ש תדברו המון עם אבאמא/חברה. 2. למקרה שנגמרת הבטריה ואין שקע פנוי להטענה - קנו טלכרט למקרי חירום.. 3. מכונת גילוח - לא חובה, אבל כש-50 איש נדחפים להתגלח בבוקר מול כיור אחד, זה נוח מאוד שיש מכונה שלא דורשת מראה וכיור. (מומלץ מאוד גם בלי קשר לצבא...) 4. נייר טואלט - יש רגעים שאתה לא רוצה להיות תלוי בצה"ל. בכל זאת, צרכי המערכת קודמים לכל... 5. אקמול וכו´ - אלא אם כן אתם נהנים לשבת חצי יום במרפאה בשביל כדור מסכן, כשכואב לכם הראש טיפה. 6. כסף קטן - לא תמיד לשקם יש עודף משטר של 100 ש"ח. למכונות שתיה אין אף פעם.

Nomero Uno

New member
הקפצה

ועוד כמה ביטויים של המכ"יות שלנו בטירונות (מזל שאני מסיים עוד ארבעה ימים) "מחלקה 4 תתחילו להתאפס על עצמכם ומהר!" "אני נותנת לכם זמן ארוך מאוד בשביל זה ....... 2 דקות" "זה נראה לך הגיוני?!?!" "וזה מעניין אותי כי..........." "תנפיץ ( ביטוי צבאי ללאלתר" "התחלתם לזרוק מחלקה 4! " "עכשיו תתחילו לפרפר פה"

H20

New member
אפילו בטירונות בנות יש שיעורי ספורט

אז שלכם לא יהיה?!

wiz

New member
פול זחל צפה משהו משהו...

מה ההמשך ? * ראיתם
הקפצה סמוייה...

elikr

New member
עוד כמה תוספות קטנות ...

א) בנוגע לסוגיית הסוודר, מעיל וכו´ - רשמית: חייבים להביא את כל הציוד הניתן לכם בבקו"ם ביום החיול! פרקטית: אני לא עשיתי שימוש במעיל ובסוודר. אני עשיתי טירונות לפני שנה, ולא בדקו לנו את ציוד הא´. את שלושת זוגות המדים בכל זאת הייתי מביא. את היומיים הראשונים אני ביליתי בטירונות במדי א´ ודי הזעתי (בדקרון במיוחד - נסו ללבוש את זה בבית, ותראו שישר תתחילו להזיע). נסוף לכך, הצלחתי ללכלך את המכנס, ובכל זאת רציתי לצאת הביתה במדים נקיים. אז לדעתי - כדאי להביא את מדי הא´. אם אתם לוקחים תיק נוסף מלבד הקיטבג - ייתכן ויחייבו אתכם להשאיר את הקיטבג א´ בבסיס (את הקיטבג ב´ אתם בטוח משאירים בבסיס), ולכן אם תביאו את המעיל ביום הראשון - לא תצטרכו לסחוב אותו הביתה ולהחזיר, זה פשוט יישאר בבסיס עד ליום האחרון של הטירונות. ב) עוד פריטים נחוצים פחות או יותר(סליחה אם אני חוזר על מה שכבר אמרו) : -כומתה (כמובן, לא לשכוח!!! אפשר גם לשפצר אותה -סכין גילוח + קצף גילוח -מנעולים !!! (לא להסתפק במנעול הקטנטן שקיבלתם בלשכת הגיוס, תביאו מנעולים גדולים ותנעלו את התיקים שלכם. יהיו לכם שני קיטבגים + תיק אישי מהבית - אם אתם לוקחים). -קפקפים !!! (אחרת יהיו לכם פטריות - לא נעים!) -משחת שיניים ומברשת שיניים!!! -קרם נגד פטריות (אם יש בבית) + קרם להקלת גירוי (פניסטיל ג´ל, קרם חוחובה או משהו דומה) -כסף מזומן (אין כספומט בבסיס - למי ששואל, לכן אם תביאו כרטיס אשראי יכולים לגנוב לכם אותו) -רישיון נהיגה - למי שיש (ייתכן ותצטרכו אותו) -תעודת זהות -למי שמרכיב משקפיים - אם יש לכם משקפיים נוספות - תביאו אותם למקרה חירום. לגבי משקפי שמש - לנו לא הרשו להרכיב (אולי למי שישיג פטור מיוחד - יכולים להרשות) -משחת נעליים + מברשת נעליים -אולר - הייתה פעם שלא היו סכינים שטופות בחדר האוכל, וחץ מזה - אפשר לעשות עם זה הרבה שפצורים -תעשו לכם גומיות למכנסיים - מגומי עבה, לבן כזה שהחייטים משתמשים בו - לפי מידת הרגל שלכם. -תקנו לכם פק"ל כיסים (כ-10 ש"ח) - ארנק כזה בצבע ירוק, פשוט נוח יותר בצבא מהארנק האזרחי. -לורד - לסמן איתו דברים - קיטבג וכו´. -פלנלית - לי לא היה וכאשר הייתי צריך לנקות נשק ולא היה מאיפה להשיג - קרעתי קצת מהחלק הפנימי של האוהל - לא נענשתי, אבל אני לא ממליץ לחזור על זה. -תוכלו לקחת קצת אוכל מהבית - במבה או משהו כזה. כמובן, לא שוקולד - הוא יימס וילכלך לכם את כל התיק. לדעתי, זהו.. נ.ב. - אחרי שארזתם את כל זה - נשארו עוד דברים בבית ?

ולאד

New member
ציוד לגיוס - דחוף!!

האם צריך לקחת את כל הציוד הצבאי לטירונות (כל מה שניתן ביום החיול) או שמספיק לקחת רק את הדברים הנחוצים? הגיוס מחר אז אודה מאוד על תשובה מהירה
תודה.

שמש27

New member
כן, אולטרה ויולט, כן

אז קודם כל אני מקפיץ - לטובת אלה שיוצאים לטירונות מחר-מחרתיים (נכון?) ועוד לא ראו. שנית - אני מודה לכל מי שתרם כאן עצות - הכל נכון במאת האחוזים - תזכו למצוות. שלישית, אולטרה - המכנסיים הצבאיות הרגילות (לא של אנשי הקבע) לא נגמרות במה שקרוי "מכפלת" או "פטנט" - הסיומת התפורה הזאת, כמו בג´ינס. הם נגמרות ב... כלום... לא נגמרות, הקיצר. וגם, ע"פ החוקים, צריך לסדר אותם מעל הנעליים הגבוהות, ושזה לא ייפול - אז משתמשים בגומיות. אפשר להשתמש בגומיות שחורות מוכנות שמוכרים בחנויות לחייל - סתם לצפונבונים מפונקים. ואפשר להשתמש בגומיות עבות של מסמכים - מאד לא נעים ואף מסוכן. והכי טוב - קצת עבודת ידיים ("במקרה הכינותי מראש" בתיה עוזיאל) - מכינים לבד בבית, מגומי של חייטים (פס גומי לבן כזה שיש בתוך התחתונים הישנים) - מודדים על הרגל, גוזרים וקושרים - ושלום על ישראל. כל שנה מכינים חדש (כי זה "מתעייף"...) וזהו. אלה היו שישים שניות כל גומיות למכנסיים... ותודה לבתיה שעזרה בהכנת הפינה...
שמש שמחר לא הולך לעבודה, אלא ל... לא מגלה.

bigbang

New member
תשובה

כעקרון, אתה צריך את מדי א´ (ונעליים) כל השאר אתה לא חייב לדעתי (אבל עדיף כן לקחת..מה נשאר שם חוץ ממדים?)

שמש27

New member
../images/Emo26.gifציוד לטירונות-חשוב../images/Emo70.gif|!../images/Emo36.gif

שלום ולאד ולכל החבר´ה שהולכים לטירונות בקרוב !!! איך שכחנו לפרט מה לקחת ?! אז הנה זה בא, להדפיס ולשמור, או למלות את הקיטבג עם המחשב פתוח... ובלי שאלות קיטבג, בבקשה !!! אז כעיקרון, ע"פ הפקודה שניתנה לך בצו, אתה אשכרה צריך לקחת כל פיפס שקיבת ביום שהתחיילת. אבל, אנחנו גרים במדבר סהרה (או ס-חרא) ולכן יהיה קצת מטומטם לקחת מעיל או סוודר. אם, ורק אם, המדים עדיין עולים עולים עליך פיקס (אתה יודע, תקופת בחינות... פיצה וקולה באמצע הלילה... המתכון הבטוח לביקור אתצל האפסנאי...) אז מותר לך לבוא רק עם זוג מדי א´ אחד - זה מה שקיבלת - כי גם ככה תצטרך אותו מעט מאד...חחח...רק ביציאות הביתה. את שאר הזמן (7-24) תעביר על מדי ב´, ג´יפה מכובסת, בד אזבסט בעובי של קיר - אבל עם חורי איוורור בבית - השחי - משהו משהו, ממש מזגן. אני הייתי לוקח גם את כל הגרביים הצבאיות ואת הגופיות (כלומר זורק מהקיטבג רק את המעיל, הסוודר, ושתי זוגות מדי א´ - ומשאיר את כל השאר - לך תדע). כמובן שצריך גם ציוד אישי ובראש ובראשונה, רבותיי (ושמש עשה טירונות קרבית חמישה חודדשים - הוא יודע על מה הוא מדבר): תחתונים - תחתונים - תחתונים - תחתונים - גרביים - גרביים - גרביים נכון שרובאי 02 זאת טירונות וולט-דיסני, ושמקסימום רצים מסביב לעץ, אבל אם חשוב לך איך אתה מרגיש, ואתה לא רוצה שיעטפו אותך בניילון נצמד בטעות וישלחו לאפסנות-בלאי ... אז תחתונים וגרביים וחולצות T לבנות או ירוקות בכמויות - כמה שיותר - יותר טוב. ומה לגבי ציודים אחרים ? תעשו לי טובה, כל בני העשירים המפונקים, שעכשיו גם מקבלים 10,000 ש"ח לשנה - ואל תלכו לרוקן את המדפים של "למטייל" או של "פזצט"א" (מי אומר לי מה זה פזצט"א?), בסדר ? אתם לא צריכים שם כמעט כלום, ונא לא לדאוג, למנכ"ל "למטייל" יש וילה - לא צריך שתבנו לו עוד אחת.... מי שבכל זאת הולך, ואמא ואבא נתנו לו 200 ש"ח לבזבז וזה ממש בוער לו בעצמות (מפונק!) אז זאת הרשימה, ואין,אין-עליה: - טסטר, טסטר, טסטר - המוצר החשוב ביותר בטירונות. זה מדהים. חחים ומוות ביד הטסטר. מי שיש לו אחד טוב שלא מתעקם - הוא מלך הפלוגה. קנה שתיים - באחריות של שמש. - פנס, פנס, פנס - כשאתה צריך לקום בשלוש ועשרים לשמירה המטומטמת במרכז הפלוגה (כושילי-ראבאק! כאילו שמישהו יבוא עכשיו מעזה לגנוב את הדגל המטומטם הזה!) ואתה לא רוצה לצאת להתלבש בחוץ... אז כדאי שיהיה פנס טוב, עדיף מגנה-לייט (אפילו חיקוי טוב - כי בשביל המקורי צריך לשדוד בנק) - ובא לציון גואל. - תיק כלי רחצה. לא תאמינו כמה אנשים שוכחים את זה, וביום הראשון פשוט רצים כמו דחלילים למקלחת ששום דבר לא יפול להם, ובמקלחת - איכס !!! לשים שם משהו על הרצפה זה להצהיר: אני רוצה לבקר אצל רופא עור למשך כל שארים ימיי... - אז חבר´ה: תיק רחצה עם תליה - וחוזרים בריאים הביתה. - סבוניה. סבון נוזלי (7 דקות למקלחת, שכחת?). קרם לרגליים. טאלק - כן, טאלק של הכוסיות - חשוב מאד. ובבקשה לא לפתוח כאן תמרוקיה - זה לא ז´נס קוסמטיק - ואף אחת לא תבוא אליך בלילה... (ועם הבנות הסליחה - אותו כנ"ל אליכם - למרות שבטירונות בנות, הקטע הקוסמטי תופס תאוצה - ועוד באישור הסגל - זה עולם אחר לגמרי, עזבו...) - (אם אין לך) גרביים צבאיות של "דלתא" או חברה אחרת. זה פשוט "עושה" לך את הטירונות. חמש זוגות מינימום. זהו. אין צורך ביותר. צה"ל השתפר מאד בשנים האחרונות, וחוץ מזה שהוא נותן יותר ביום הגיוס, גם בבסיסים, לסמלים (סמל זו לא רק דרגה - סמל זה מי שאחראי על ציודים במחלקה - וגם על תיזוזים - ראה הודעתי מהלילה...) יש יותר ציוד משלים לחלק ולעזור. וחוץ מזה - אל תהיה לי כאן מפונק - תלך, תראה מה חסר לך, וכשתחזור הביתה - תשלים. אם תחזור הביתה... חחח... סתם - תהיה לך איזה יציאה אחת...חחח... עכשיו לגבי אלה שהמדים לא עולים עליהם - הם צריכים לקחת הכל - כי יחליפו להם את זה ביום הגיוס !!! לא לשכוח !!! ועכשיו, כולם משננים, מה אסור בשום פנים ואופן לשכוח, להביא לגיוס: חוגר - יענו תעודת דח"ש ! (לא לצחוק - יש מעופפים בעולם) דיסקית ! (עם החלק המלבני - לא רק שרשרת - אתה לא בהארלם) דיסקיות לנעליים ! (זה באותה שקיונת חומה עם הנ"ל. לא לעשות סמטוחה) פנקס שבי ! (הדבר הלבן הזה שרשום בו את החיסונים - למקרה שתיפול לידי התנזים) תחבושת אישית ! (הדבר הירוק שבואקום - נראה כמו סנדוויץ´ לא מוצלח) חגורה ! (וגם אם היא לא עולה/פגומה - להביא אותה !) ו... מצב-רוח !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זהו, עד כאן, בינתיים. בטח מהתגובות שלכם אני אזכר בעוד דברים. תשתדלו להקפיץ את ההודעה הרבה - שכולם יראו. בהצלחה לכולם !!!
שמש

wiz

New member
../images/Emo45.gif פשוט ../images/Emo47.gif

כל הכבוד על ההשקעה

שמש27

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo9.gif ומקפיץ... כי זה מחר ../images/Emo70.gif

eitan007

New member
../images/Emo45.gif , פשששש, שמש, שיחקת אותה

פיצוץ של הודעה/מאמר/המלצות ! אני מקווה שאני אזכור עוד שנה איפה שמרתי אותה במחשב...

שמש27

New member
ד"ר קפיץ-קפוץ...

מעלה-מטה מעלה-מטה מעלה-מטה מעלה-מטה טוב, אני סיימתי כאן.... אם יש השגות/טענות/מענות/ת"ש/מין/כלכלה - תקראו לי... אני בטריוויה... ביי
שמש

למעלה