ציוד יד שנייה

master_n

New member
ציוד יד שנייה

שלום, מישהו יכול להפנות אותי בבקשה למקום\אתר בו ניתן לקנות ציוד יד שנייה? או אם מישהו מעוניין למכור תרמיל ונעליים אאני אשמח ליצור קשר. תודה מראש, ניצן.

jonatanbien

New member
יש את "לכל הרוחות"

תריץ חיפוש על השם שלהם בגוגל ויש להם אתר+טלפון.

master_n

New member
הייתי באתר והבנתי שהם לא מוכרים

יותר ציוד יד שנייה.

sela v

New member
יש אותם גם ברשימת החנויות

בין מאמרי הפורום. אני הקמתי אתר למכירת/קנית ציוד יד שנייה, אבל אני מודה שאין כמעט שם הרבה פריטים. אם תגידו שהבעיה שהוא באנגלית, אני אתרגם אותו לעברית.

לא כדאי!

השאלה היא למה צריך את הציוד? אם אתה מטיילן כדאי להשקיע את הסכום כיוון שציוד טוב אינו חד-פעמי ובלא מעט מקרים הוא ידידו הטוב של הטיילן. כדי לקנות ציוד כדאי לחבור למישהו עם ניסיון ע"מ להתייעץ ובשום פנים ואופן לא להקשיב למוכרים בחנויות (וואלק, החבר'ה האלו מדקלמים יופי את מה שכתוב בחוברת של היצרן אבל בתכל'ס עמידות של נעל כזו או אחרת בתנאים כאלו או אחרים, לחבר'ה האלו ברוב המקרים אין את הניסיון הנדרש).כדאי לשים לב למשקל, נוחות, עמידות, בידוד, והכי חשוב-הנדסת אנוש ופשטות (אבל כן! גם למחיר =לא צריך להיסחף). לא נעים כשמתפרקת הנעל באמצע הסימיאנס (=אתיופיה) שמתפרק תרמיל במולאנג'ה (=מלאווי) או שצריך להתאים מחדש את מערכת הגב ו..איך עושים את זה באמצע הצ'ימנימני (=זימבבואה), מקרים שנתקלתי ותמיד,איך לא- עם ישראלינו. ציוד משומש ברוב המקרים קיבל כבר את צורת הרגל או הגב של המטיילן הקודם, מה עוד שעייפות החומר עובדת על כל דבר (שלא יקשקשו לכם שטויות! =PU קורס הרבה לפני 8 שנים). אז לגבי ציוד כדאי להשקיע, לא לפני שמתייעצים ומקבלים המלצות!

אמרתי מטיילן אבל התכוונתי לטיילאי

אגב אם אפשר, עדיף לא בארץ. האירופים הרבה יותר טובים בזה מאיתנו...

master_n

New member
המון תודה! יש לך המלצות לציוד?

נשמע לי שנסיונך עשיר ורב ושאמח מאד לקבל מאדם כמוך המלצות לפירמות של תרמילים ונעלים. אני מתכנן טיול של חצי שנה במזרח ואולי גם גיחה לני-זילנד וכמובן שאני מתכוון לכלול הרבה צעידה ברגל וטראקים בטיול. ושוב תודה אני מאד מעריך את הדעה שלך, ניצן.

ששש

New member
בחירת ציוד מתאים

ייתכן ועניתי לך את התשובה הזו בפורום אחר (?) אך לטובת כלל הגולשים והפורום אעתיק את התשובה לכאן. רבות מהחברות מייצרות מוצרים ברמות שונות ולייעודים שונים כך לדוגמה חברת נעליים אחת מייצרת נעליים להליכה יומיומית בעיר ועד נעליים המיועדות לעמוד בעומסים גדולים ולהליכה בתנאי שטח קשים. כך גם בחברות שמייצרות תרמילים, אותה חברה תציע מבחר תרמילים המיועדים לטיפוס, לרכיבת אפניים לטיול יום וכן לטיול ממושך עם משקל גבוה על הגב. כך שפירמה מסויימת כזו או אחרת לא תתן לך את התשובה. מה כן? הייעוד. תרמיל: אם אתה מתכנן ללכת עם התרמיל על הגב עם משקל X זה מכוון אותך לסוג מסויים של תרמילים כמו תרמילי שק עם מערכות גב איכותיות. אם כוותך בתרמיל הוא בעיקר לאריזת ציוד בנוחות וישמש אותך למעברים בין אכסניות, נסיעות באוטובוסים וכד` ייתכן ותרמיל פשוט יותר במבנה מיזוודה יתאים יותר ויהיה גם נוח לאופי הטיול. אחרי שקבעת מה הייעוד מה שנותר לבדוק זה נוחות. ולא שום דבר אחר, לא חברה מסויימת ולא צבע. רק נוחות השימוש, במיוחד אם התרמיל נועד לנשיאה על הגב. אותו עקרון לגביי נעליים: השאלה מה אתה מתכנן לעשות בטיול, בהנחה שאתה מתכנן לטרק (ואני מייחס לכך שציינת שאתה נוסע לניו זילנד) ההמלצה המקובלת היא ללכת על נעליים עמידות למים. תכונות נוספות של הנעל ייגזרו מהתנאים אליהם הן יידרשו, כלומר האם את תלך עם משקל על הגב, כמה משקל, תוואי השטח הצפוי וכד`. אחרי שקבעת את הייעוד מה שנותר לבדוק זה... כמובן, הנוחות. וכבר הבנת שלא משנה כלל מה החברה, הצבע או הצורה. נעליים ותרמיל המתאימים מבחינת הייעוד לטיול ונוחות, זה כל העניין! מעבר לכך, תלך לחנות טובה והעזר במוכרים. בניגוד לנאמר מקודם אני חושב שבדר"כ המוכרים יכולים לסייע, כמובן תוך גילוי ביקורתיות מצדך, מה לעשות הם מנסים למכור מה שיותר אך עדיין יש לרובם נסיון וידע שיעזור לקונה המבולבל למצוא את עצמו בסבך השמות ושפע המוצרים. אגב, יש חנויות שמהבחינה הזו יותר טובות מהשאר למשל ממה שאני מכיר, מסלול ת"א למטייל ת"א ורשל"צ ובמידה פחותה יותר "מסעות" פ"ת. בהצלחה.

sela v

New member
ציוד יד שנייה

זה לא אומר שציוד יד שנייה תמיד יקרוס. אני למשל טיילתי באפריקה עם נעלי היי טק, ואחרי חודשיים וחצי הם נקרעו, וקניתי אותן חדשות לפני הטיול, ולא עשיתי שום טרק יוצא דופן לפני החודשיים וחצי האלה. יש אנשים שקנו ציוד והתחרטו, למשל שק"ש שלא מתאים, וכמעט ולא השתמשו בו. אז מה הבעיה לקנות מהם את הציוד? כנ"ל לגבי תרמיל שמישהו טייל איתו חודשיים. לא תמיד עושים שינוים במערכת הגב, והיא בדיוק כמו שקנית אותה, אז מה הבעיה לקנות ציוד משומש כזה?

למעלה