בחירת ציוד מתאים
ייתכן ועניתי לך את התשובה הזו בפורום אחר (?) אך לטובת כלל הגולשים והפורום אעתיק את התשובה לכאן. רבות מהחברות מייצרות מוצרים ברמות שונות ולייעודים שונים כך לדוגמה חברת נעליים אחת מייצרת נעליים להליכה יומיומית בעיר ועד נעליים המיועדות לעמוד בעומסים גדולים ולהליכה בתנאי שטח קשים. כך גם בחברות שמייצרות תרמילים, אותה חברה תציע מבחר תרמילים המיועדים לטיפוס, לרכיבת אפניים לטיול יום וכן לטיול ממושך עם משקל גבוה על הגב. כך שפירמה מסויימת כזו או אחרת לא תתן לך את התשובה. מה כן? הייעוד. תרמיל: אם אתה מתכנן ללכת עם התרמיל על הגב עם משקל X זה מכוון אותך לסוג מסויים של תרמילים כמו תרמילי שק עם מערכות גב איכותיות. אם כוותך בתרמיל הוא בעיקר לאריזת ציוד בנוחות וישמש אותך למעברים בין אכסניות, נסיעות באוטובוסים וכד` ייתכן ותרמיל פשוט יותר במבנה מיזוודה יתאים יותר ויהיה גם נוח לאופי הטיול. אחרי שקבעת מה הייעוד מה שנותר לבדוק זה נוחות. ולא שום דבר אחר, לא חברה מסויימת ולא צבע. רק נוחות השימוש, במיוחד אם התרמיל נועד לנשיאה על הגב. אותו עקרון לגביי נעליים: השאלה מה אתה מתכנן לעשות בטיול, בהנחה שאתה מתכנן לטרק (ואני מייחס לכך שציינת שאתה נוסע לניו זילנד) ההמלצה המקובלת היא ללכת על נעליים עמידות למים. תכונות נוספות של הנעל ייגזרו מהתנאים אליהם הן יידרשו, כלומר האם את תלך עם משקל על הגב, כמה משקל, תוואי השטח הצפוי וכד`. אחרי שקבעת את הייעוד מה שנותר לבדוק זה... כמובן, הנוחות. וכבר הבנת שלא משנה כלל מה החברה, הצבע או הצורה. נעליים ותרמיל המתאימים מבחינת הייעוד לטיול ונוחות, זה כל העניין! מעבר לכך, תלך לחנות טובה והעזר במוכרים. בניגוד לנאמר מקודם אני חושב שבדר"כ המוכרים יכולים לסייע, כמובן תוך גילוי ביקורתיות מצדך, מה לעשות הם מנסים למכור מה שיותר אך עדיין יש לרובם נסיון וידע שיעזור לקונה המבולבל למצוא את עצמו בסבך השמות ושפע המוצרים. אגב, יש חנויות שמהבחינה הזו יותר טובות מהשאר למשל ממה שאני מכיר, מסלול ת"א למטייל ת"א ורשל"צ ובמידה פחותה יותר "מסעות" פ"ת. בהצלחה.