ציוד טכני בדוגית

ניב ד

New member
ציוד טכני בדוגית

למי שמתעניין, ראיתי שבדוגית החלו למכור ציוד צלילה טכנית של חברת OMS (ידועה בתחום). סתם לידע כללי למי שמעניין אותו עוד סוג של ציוד כזה.

תאמין לי אתה לא רוצא ציוד של OMS

מה שמשגע אותי זה שדוגית מיבאים את הזבל הזה אבל לא חושבים לייבא לנו מיכלי 6 ליטר לדקו´ , אני יודע שאתה רוצא אחד , שמשון רוצא עוד שניים ( בנוסף למיכל 5 ליטר שלו ) ואני אשמח לעוד אחד בעצמי ,כמובן שעם ברזי DIN. ראיתי את החברה החייפאים של ול טל שייבאו בעצמם 2 מיכלים מארה"ב , אריק ופליקס קנו גם הם כל אחד מיכל , כנראה שיש ביקוש חבל שאין היצע . שלומי

ניב ד

New member
לא שאני רוצה, אבל מה רע בו?

בסיני למשל אם אני לא טועה ראיתי אותו הרבה. לגבי המיכלי דקו´ - זה לא שלא רוצים לייבא!! להפך. דיברתי עם רני ונתתי לו את המפרט של המיכלים והכל. הוא אמר שיעשה מאמץ להביא. כידוע יש בעיית תקנים מסויימת עם המיכלים ולכן קשה מאד להביא אותם לארץ. אבל גם רני וגם במדוזה אמרו לי שיעשו מאמץ להביא עוד. פליקס קנה את האחרון שהיה במדוזה ואין לו ברז דין למיטב זכרוני, אלא אם כן החליף ברז.

כמו שאמר קותי

מסתבר שכל מה שנחשב ציוד צלילה DIR מייצרים הפוך ב OMS . דוגמא בסיסית , רוב ארגוני הצלילה ( הטכנית ) מלמדים שלא משתמשים בקליפסים שמכונים suicide clips ( צירפתי תמונה ) וראה איזה פלא , מכל הקליפסים בעולם ב OMS בחרו להישתמש דווקא בזה לגלגלות , לפנסים שלהם ולכל השאר . יש עוד כל כך הרבה דוגמאות ,בעצם כל פריט שלהם מעליב את ההיגיון הבריא וגרוע מזה מסכן את חיי הצולל .

קותי

New member
זה דוקא מעניין

האם אתה מוכן להסביר מה לא בסדר בקליפס העליון מבין השנים?

granot

New member
גם אני שואל את עצמי אותה שאלה...

מה רע בקליפס העליון?

גם בעליון וגם בתחתון

בשל הפתח שלהם מגע של חוט עם הפתח הקפיצי של הקליפס פשוט מכניס את החוט פנימה , וככה מסתבכים בקלות . צירפתי תמונה מתוך הספר DEEP DESCENT "הרפקאות ומוות בצלילות לאנדראה דוריה , התמונות מהפרק הראשון בספר שם נהרג אומסבי , גרי ג´נטייל ( עליו בטח שמעת ) צולל לחלץ את הגופה ומוצא aאורמסבי נלכד בחוט חשמל שירד מהתקרה ונתפס לו suicide clips .

קותי

New member
בינתיים גם הצצתי באתר של GUE

ובכן, כן, אם אתה מחבר את הקליפ בחיבור בלתי נתיק לעצמך (כדי לתלות עליו ציוד) הוא בהחלט יכול להרוג אותך. אבל אני מאד נהנה להשתמש בקליפ הזה על פריטי ציוד אותם אני מחבר ל- D-RING מפלסטיק. את הקליפ אני מחבר לפריט הציוד באזיקון פלסטיק. ככה יש לי שתי נקודות חיתוך מהיר להיפטר ממשהו שנתפס עליו. צריך להבין באיזה סוג של שימוש הקליפסים האלה מסוכנים, וצריך להימנע מזה. לא צריך להימנע משימוש בקליפסים האלה בצורה מושכלת כי הם נוחים מאד. העובדה ש OMS מייצרים קליפסים כאלה לא היתה פוסלת אותם בעיני. כמובן שאני לא מכיר את הציוד שלהם ואני מניח שיתכן שחלק מהציוד שלהם מסוכן (כפי שקראתי ברשת). באופן עקרוני אני נוהג לבדוק כל פריט ציוד בפני עצמו ולהחליט אם הוא עומד בתקני הבטיחות שלי

ניב ד

New member
אגב לא רק בדיר

גם בספרות של TDI למשל הקליפסים הללו מכונים suicide clips ומוסברת הסכנה בשימוש בהם בצלילה טכנית.

אין בו רע כל עוד הוא מאלומניום

כיוון שאני לא מכיר מיכל 7 ליטר אלומניום אז אני כמובן לא ממליץ . למה אלומניום , בגלל תכונות הציפה שלו שהם טובות יותר . שלומי

אילוניק

New member
שלומי הסבר נמק ובאר

מה הקשר לתכונות ציפה טובות יותר אני חושב שאם הוא מפלדה יורדות כמות המשקולות במאזן או בחגורה יורדות אנא תן תשובה יותר מפורטת ונוסיף את היתרון הזעום של 200 ליטר אויר נוספים

arik k

New member
מיכל דקו´ 7 ליטר אלומיניום - יש !!

פלניצקי מחמדי איש הצלילה הטכנולוגית שאינו מכיר 7 ליטר אלומיניום?! בוש והיכלם, כשתגיע בפעם הבאה למרינה דייברס אעשה לך היכרות עם מיכל הדקו´ החדש שלי שמאפייניו הם: 7.5 ליטר 250 BAR ברז DIN ניטרוקס אלומיניום. אם תהיה ילד טוב תקבל רשות להשתמש בו, יש עליו טבעת D למטה וDOG על הברז למעלה כך שהוא מוכן לתלייה. הוא קצת יותר גבוה משמשון
יש מצב לטרימיקס בקרוב

7.5 ליטר אלו´ !!! - אריק אתה המלך

כידוע לך עניין הטרימיקס כולו תלוי באופרציה של החבר´ה שלך , חוץ מזה שלא ביקשת רשות ( אתה יודע ממי ) ואני לא מוכן לשלם את המחיר כשותף לעבירה
. שלומי

mto

New member
יש לך מושג אולי

בקשר למאזנים שלהם ? אני זוכר שלפני כמה זמן התעניינתי במאזנים בחנות ואמרו לי שאם אני רוצה אני יכול לחכות כי אמורים להגיע מאזנים של חברת OMS . המלצות ? הערות..הכל יתקבל בברכה

כן יש לי

מדובר בעצם על "שיכלול" של בקפלייט ( מנשא גב קשיח ) עם פרפר . במקור זה אמור להיות מאוד פשוט וכנראה המאזן הכי אמין שיש , מקפלייט עם רתמה מרצועה מחלק אחד ושק הצפה מאחור . הם החליטו לשכלל את זה ולבנות רתמה מכמה חלקים כולל אבזמי שיחרור מהיר מפלסטיק שיכול להישבר . ולפרפר הם הוסיפו בנג´י ( רצועות גומי ) מה שקוראים בעגה מקצועית bungi wings , לדיבריהם מקטין את הגרר במיים ומונע מהאוויר להילכד בשק הצפה . בפועל מוסיף לגרר ( כאשר נעים עם מאזן פרפר בלי בנג´י הוא עוטף את המיכלים ולא מהווה גרר ), בנוסף עם הבנג´י כאשר מוציאים אוויר הוא יוצא במהירות מלחץ הבנג´י ולא בצורה מבוקרת וגם כאשר רוצים לנפח את המאזן עם הפה ( במצב חירום ) אז יש את ההיתנגדות של הבנג´י , הא כן וגם צינור האינפליטור שלהם ארוך מידי . חוץ מיזה למה "לשכלל" משהו מושלם . שלומי

קותי

New member
אכן, הבנג´י ווינגס כבר הרגו

יותר מצולל אחד. הבעיה העיקרית היתה שהם מנעו ניפוח וניצול מלא של כושר ההצפה של הפרפר. כאשר זה קורה אצל צולל עם דאבלים בעומק, זה יכול להיות פאטאלי - כמו שזה באמת היה בכמה מקרים.

למעלה