ציוד חיוני נדרש

MAN48

New member
ציוד חיוני נדרש

ערב טוב.
אשמח לדעת מהו הציוד ההכרחי הנדרש לרכיבת כביש.
תודה.
שנה טובה!

יעקב 471

New member
ציוד חיוני זו הגדרה גמישה

אני יכול להעיד רק על עצמי , אני רוכב עם קסדה כמובן, נעלי רכיבה עם קליטים , לוקח איתי משאבה, פנימית או שתיים לדרך ומים כמובן .

MAN48

New member
ומה לגבי:

א. אמרו לי בחנות שחובה בלון CO2. כי בניפוח ידני אני לא אצליח....???
מה שנראה לי קצת חרטה. חוויתי פנצ'ר ראשון באופני הכביש שלי, וניפחתי ידנית.
לא הרגשתי בעייה כל שהיא.
ב. האם צריך איזה MULTI TOOL - או כמה מפתחות אלן?
תודה.

זכיר

New member
לא חיוני

לדעתי הסיכוי הגדול יחסית להתרחשות פנצר מחייב היערכות מתאימה. משאבת CO2 היא לא חובה. כפות להסרת צמיג לפעמים כן חובה. מעבר לפנצר יכולים להתממש בהסתברויות נמוכות יותר כל מיני תרחישי תקלות שאפשר לפתור על הדרך בהערכות מראש. תחליט מה נראה לך שווה השקעה מבחינת כסף ומשקל\נפח על האופניים.
&nbsp
אני סוחב את מה שכתוב ברשומה הבאה (דלג לפרק ציוד):
http://www.tapuz.co.il//blogs/viewentry/5144849

יעקב 471

New member
שכחתי כמובן כפות להורדת צמיג כמו שזכיר ציין

בנוגע לבלון co2 אומר לך שבאופן עקרוני אני לא אשלם כסף על אויר ,
ולכן אני משתמש במשאבת שילדה ,משאבה של topeak road . לגבי שאלתך בנושא כלי עבודה נוספים , מעולם לא נזקקתי להם על האופניים, אני תמיד בודק אם הכל בסדר לפני שאני יוצא לרכוב ועד היום לא הייתה לי בעיה .

ItsikH

Member
עם בלון CO2 תצליח... להתקע
דווקא נכון שיש בעיה מסוימת במשאבה הידנית להגיע ללחץ המירבי הנדרש - אבל זה כתלות בטיב המשאבה עצמה, ובמידת ההשקעה. הבעיה בבלון, שהוא מספיק לפנצ'ר אחד לכל היותר - אפילו בפנצ'ר בודד, תתכן תקלה בשימוש בו, ואבוד. הבלון שימושי כשאתה בלחץ זמן. יש מהדרים שמחזיקים גם וגם, אבל היי, הגרמים העודפים!
  • כפות - תאורטית אפשר להסתדר בלי, אבל למה.
  • מולטי - למהדרים מן המהדרים, הגרמים וכו'. מה שלדעתי צריך זה סט אלן, מפתח שרשרת, מפתח שפיצים - רוב המולטי מגיעים עם כל הנדרש.
  • כבל הילוכים ספייר.
  • אוזן - לא יזיק, אבל באופני כביש שבירת אוזן די נדירה.
  • פנימיות - אני לוקח 2 + סט מדבקות ודבק - זה די מכסה לדעתי.

MAN48

New member
CO2

ערב טוב.
אכן, הספקתי להתנסות בתקרים באופני הכביש [החדשות שלי
],
ולא היה לי צורך בבלון.
לגבי תיקון תקרים. אמרו לי שתיקון תקרים באופני כביש,
לא רלבנטי עקב הלחץ הגבוהה.
אני מבין שזה לא נכון.
יש ערכה או דבק מיוחד לאופני כביש?
או שזה הדבק הישן והחביב?
תודה!

יעקב 471

New member
דבק מגע רגיל לא מחזיק מעמד , ניסיתי כמה פעמים ולא אהבתי

אני משתמש בערכה של חברת Rema tip top , מדבקות ודבק שהכי מתאימים לתיקון תקרים

MAN48

New member
תודה למשיבים

ובכן, "תיקון פנימיות YES !!!"
CO2 - לסודה.....
&nbsp
שבת שלום!

זכיר

New member
תפסיק להקשיב לאנשים שאומרים לך

אמרו לך שאתה חייב משאבת co2 וזה לא נכון. ואמרו לך שאי אפשר לתקן פנימיות בלחצים של כביש וגם זה לא נכון. מתקנים כמו שמתקנים כל פנימית, עם טלאים ודבקים מתאימים לתיקון פנימיות.

ItsikH

Member
אותו דבק ואותן מדבקות, אלא רק שחשוב לשים לב לגודל
מדבקות לפנימיות כביש הן הקטנות ביותר, כרוחב הפנימית, כל מה שגדול מזה - ההדבקה מסתבכת.
קרו לי אכן מקרים - נדירים - שהמדבקה התפרקה, אבל המשותף לכולם הוא - חום גבוה מאוד, הלחץ לבדו לא שיחק כאן [אם ההדבקה לקויה, כבר בניפוח זה לא יחזיק].

ועוד הערה לקרעים בצמיג עצמו - יש מצבים קיצוניים בהם הצמיג נחתך, זה כבר יותר מפנצ'ר סתם, כשהקרע עובר את כל שכבות הצמיג, והפנימית המנופחת מבצבצת מהקרע - במצב כזה, פנצ'ר חוזר הוא ענין לדקות לכל היותר. במצב כזה יש אלתורים לחרום שעובדים, שלושה לדוגמא:
  • מדבקה גדולה ממש - הפחות מוצלח מכולם, לא שווה בשביל זה להחזיק מדבקה מיוחדת ולהוציא דבק.
  • שטר - בקיפול אחד לאורכו, מתאים לרוחב הצמיג.
  • ג'ל - מנסיוני הכי מוצלח, עטיפה משומשת נכנסת בדיוק לרוחב הצמיג ויושבת שם היטב. המתכת הדקה של העטיפה עובדת.

odedbc

New member
כמו בביטוח. אם אתה בטוח ״לי זה לא יקרה״

אל תיקח כלום.
אם אתה מינימליסט, קח רק ערכה לתיקון פנצ׳ר ומשאבת מיני.
אם אתה חושב שאולי הרוכבים המנוסים שהתבטאו כאן, יודעים קצת יותר על עובדות החיים, לך בעצתם וקח ערכה מלאה לתיקון פנצ׳ר וקרע בצמיג, פנימית אחת (לפחות), משאבה גדולה, מולטיטול, חולית שרשרת אוניברסלית, ובימי הקיץ, אם נשאר מקום, גם בקבוקון CO2. זה לא תענוג גדול לנפח ב-35 מעלות חום בלי טיפת צל...
ועכשיו אתה יכול לרכב בשקט ולהגיד לעצמך ״לי זה לא יקרה״ ��

למעלה