ציוד דרוש בסירה

21 חמצן

New member
ציוד דרוש בסירה

מה חייב להיות על הסירה לפני שקבוצה צוללנים מפליגים?

מעבר לכמות דלק מספקת ליעד ההפלגה:

ערכת חמצן. מים לשתיה בכמות מספקת ועזרה ראשונה. דגל צוללים לזמן העגינה באתר הצלילה. ערכה פירוטכנית לזמן מצוקה וטלפון סלולארי. טוב שיהיו גם קצת חלקי חילוף טריויאליים כמו רצועות מסכה / סנפירים ואטמי מיכלים (או-רינגים).

ספרטאי

New member
צריך גם.....

מכשיר קשר או טלפון סלולרי לתחנת החוף או נקודת תקשורת אחרת. צריך שעל הסירה יישאר מפעיל סירה (משיט חוקי) שרצוי שידע לטפל בחירום ובהצלה. וכמובן כל מה שכלול בתנאי רשיון הצלילה.

skipper

New member
הייתי מוסיף...

כמובן מעבר לכל ציוד כושר השיט הדרוש לרשיון הסירה הייתי מוסיף בחלקי החילוף גם כמה משקולות (רביעיות). לא נעים לגלות שאחד הצוללים מנסה לצלול עם חליפה חדשה ולא כ"כ מצליח לשקוע... וכמובן - בדיקה שכל אחד עלה לסירה עם כל הציוד שלו ולאחר בדיקת בן זוג מלאה (מישהו שכח פעם סנפירים או עלה לסירה עם מיכל לא מלא) - שווה להתעכב עוד דקה. אם הצלילה מבוצעת באילת בדוק אם יש צורך לבצע תאום לצלילה (לא על זה השאלה אבל זו תוספת שלי). בהצלחה

חי בר

New member
אהלן סקיפר, אני חושב שאת התמונות

של הדולפינים אתה יכול לשים גם כאן..
מתי הספקת לעשות את כל הסיבוב הזה?(
מקנאה)

skipper

New member
זה לא היה סיבוב...

אתמול יצאתי להפלגה ממרינה הרצליה מערבה.... לכמה שעות וחזרה. אז - דולפינים היו גם היו. אפילו פעמיים!!! במקרה גם צילמתי אותם. והם היו שמנים - יותר שמנים מהחברים באילת (ואני מכיר אותם קצת). התמונות האחרונות הם מלפני כמה חודשים במסגרת הבאת אותה ספינה ארצה מיוון. למי שלא הבין - מדובר על כמה תמונות שפורסמו בפורום שיט וימאות. חי בר - להתראות בקרוב. אמיר

טוב שאתה פה ../images/Emo13.gif

כי יש לי שתי שאלות: 1) מה אומר החוק לגבי הצורך בערכות הצלה? נדמה לי שהוא מחייב כלי שייט מגודל מסוים, לא? 2) גלעד-דקומפרסיה (שמופיע בצילום עם אבי ע. בארה"ב), לא שימש בעבר כמדריך במרינה דייוורס?

skipper

New member
ערכות הצלה

ערכת הצלה יכולה להיות מובנת בכמה אופנים. אם אתה מתכוון לרפסודת הצלה (החבית הלבנה לדוגמא) שבתוכה יש מים, מעט מזון, אוהל מתנפח, ציוד דיג ועוד... יש חובה לכל כלי שיט עם היתר הפלגה בינלאומי (כמובן שהחוקים משתנים ממדינה למדינה). ספינה מסחרית חייבת לדעתי גם בהפלגה חופית (מכיוון שהיא משיטה נוסעים בשכר - לא כולל סירה מסחרית). לשאלתך, אין קשר ישיר לגודל. לגבי כמות הערכות - בהתאם לכושר השיט של כלי השיט. (פועל יוצא של כמות נוסעים - משייטים). יש ספינות גדולות להם ערכות רבות הכוללות שילוב של "חביות לבנות" וסירות הצלה קשיחות (של הטיטאניק). שנמשיך להתאמן עליהם רק בקורסי ההשרדות....... ושלא נדע. לגבי השאלה השנייה כמו שהשיח´ ציין, זהו אכן גלעד שנפקד כבר זמן מה!! (יאללה, בוא כבר). אמיר

adi35

New member
קרה לנו כמה פעמים

שיצאנו דרך מועדון והמשטרה תפסה אותנו ובבדיקה התברר שאין למשיט רישיון משיט בשכר ולמרות שלכולנו יש רשיון משיט הוא חטף דו"ח

למעלה