צידה לשנה השניה

אדומה2

New member
צידה לשנה השניה

טוב. אומרים שמכל דבר לומדים, ואומרים שעם תום השנה הראשונה, משהו משתנה. זה נכון, לפחות עבורי. כשמלאו שנה למותה של אימי, הרגשתי כאילו העיפו ממני בשניה המון משקל עודף. זה מאוד מאוד מוזר, אני לא יודעת למה זה עובד ככה, אבל זהו זה, אני זוכרת את זה בבירור. ולכן חיכיתי מאוד ליום השנה של אבי, ברמה הזו של להרגיש שמשהו משתנה. אה, תמימה שכמותי.
באמת חשבתי שיבוא איזה מלאך גואל, ישים את ידו על ראשי, ובחיוך רפה יאמר "יעלי, מעכשיו הכל יותר קל". אז המלאך לא הגיע, וגם לא מילותיו האמורות. אבל החיוך הרפה הגיע באדרת אינטלקטואלית יותר. קיבלתי את הצידה לתחילת השנה השניה, אחת מיני רבות ללא אבא. אני חושבת שהבנתי את רעיון הזמן. הזמן לא ירפא שום דבר, את זה אני כבר יודעת מזמן. אני חושבת שמה שאני הבנתי הוא, שהזמן מאפשר לי את הזמן להתרגל לרעיון של לחיות ללא אבא שלי. כי הנה, התרגלתי לחיים בלי אימא. אז גם בלי אבא. זה הדבר היחידי שהזמן מקנה לי. את הגעגוע הוא לא יטשטש, וגם אין מצב שהזיכרונות ילכו ויתעמעמו. בעניין הזה הזמן ממש לא חבר. אבל הוא כן חבר בכך שהוא מאפשר לי להתרגל, ומסיבה אחת פשוטה- אני חושבת שככל שאתרגל יותר, אוכל לחיות את חיי בשלווה ובשלום עם ליבי המתגעגע ועם התחושה הזו של חוסר שייכות טוטאלית לאדם או שניים. יתכן שיהיה לי את זה כשאקים משפחה משלי, אבל אני כבר מזמן לא תולה בזה תקוות כי אני חוששת מאוד להתאכזב. עדיפה הפתעה שובת לב על אכזבה מרה. עם המסקנה הזו בתוכי, אני מתחילה את השנה השניה, וכן, אני חושבת שבאיזה שהוא מקום אני מרגישה אחרת. כאילו יש טיפה יותר מקום לנשום בחיבור הריאות. האם גם אתן הרגשתן כך?

מיקימק

New member
הי יעל

התחושות שלך מאוד מוכרות, אני חושבת (מהנסיון המועט שלי,שנה וחצי בלי אמא) שאחרי שנה פשוט מתרגלים יותר, ולא עושים כל דבר פעם ראשונה בלי אותו אדם שעזב אותנו. אבל קשה לומר שזה יותר קל, זה פשוט אולי יותר מוכר... אני גם חושבת שהגעגועים לא מתעמעמים, אפילו להפך מתחזקים, הרבה עובר יותר זמן. אבל אנחנו פשוט לומדים לחיות עם החסר...

MIF2004

New member
יעל...

שנה או שנתיים או כל פרק זמן כמותי כזה או אחר הם לאו דווקא המדד לתחושות שלנו, ומכאן הקושי. הכאב, הגעגוע ותחושת הבדידות מושפעים מאוד גם ממצבנו בחיים באותה התקופה. את אמא שלי איבדתי בגיל צעיר מאוד, אבל את סבתא שלי שגידלה אותי כל חיי והיתה כמו אמא שנייה איבדתי לפני שנתיים וחצי, ועד היום בתקופות קשות לפעמים כשאני נוהגת ורוצה להתקשר אליה כמו פעם מהדרך לעבודה, ואין למי אני מסוגלת לבכות והכאב חד ופוצע כאילו לא עברו יותר משנתיים, ולעומת זאת ברגעים אחרים, פתאום אני קולטת שאני כן מתרגלת לעצם מותה, ואי קיומה הפיסי בחיים שלי יותר, כמה שזה נשמע נורא. אני חושבת שבסופו של יום הגעגועים ילוו אותנו לשארית חיינו, אבל אנחנו מתרגלים לחיות עם הכאב, הוא לא עובר אבל הוא הופך מוכר, חלק מן השיגרה שלנו, חלק מן ההווייה שלנו, וחלק מאיתנו, ואז גם קל יותר לנשום, כמו שכתבת, אבל עדיין הפצע הוא שם, והצלקת לעולם כואבת. אני במשך הרבה שנים ייחלתי למשפחה משלי ואני חושבת שמותר לך לשאוף למשפחה חמה ותומכת משלך, שתיתן לך תחושה של שייכות. אל תוותרי על זה ואל תפחדי מאכזבה!

למעלה