ציבורי מול פרטי

misterpink

New member
ציבורי מול פרטי

היי, אשמח ממש אם תוכלנה לשתף בשיקולים לבחירה של טיפולים פרטיים מול ציבורי. למיטב הבנתי אלו אותם רופאים בשניהם, שעובדים בציבורי ויש להם גם קליניקה פרטית. אז על פניו למה לשלם אלפי שקלים? האם יש יתרונות ניכרים?

Musmus14

New member
יש לדילמה הזאת פתרון פלא..

את הולכת לרופא פרטי שמקבל דרך הקופה שאליה את שייכת. הולכת לקליניקה הפרטית שלו ומעבירה שם כרטיס של הקופה. ככה את מקבלת שירות פרטי ללא עלות מרופא מעולה ולא דרך מרכז לפריון/בריאות האישה של הקופה שלך שם כל פעם רואה אותך רופא אחר.
&nbsp

Musmus14

New member
אני במקרה נפלתי על רופא כזה

הבנתי שלא כולן יודעות על העניין

הלכתי ישר לפרטי

לא רציתי לבזבז זמן או שינפנפו אותי בין רופא לרופא.
הרופא שלי, ד"ר מיכה באום, עובד עם מכבי כך שאני מקבלת 3 החזרי ייעוץ וגם מרשמים והפניה לבדיקות שלו שאני לא צריכה להמיר.
על הפגישות הייתי צריכה לשלם. על שאיבה במדיקל סנטר שילמתי למדיקל 750 ולד"ר באום 750. הוא זה ששאב והוא זה שהחזיר.

הוא זה שגם עקב אחרי ההיריון של הבן שלי ברגישות מופלאה.

היא321

New member
אני החלטתי לתת קודם צ'אנס לציבורי

לקח זמן (11 חודשים ו 6 החזרות)
בפעם השניה פניתי לרופא קופה כמו ש musmus מתארת, והצלחתי בהזרעה השניה.. טופלנו עקב בעיית זרע

a morph

New member
אני טופלתי בשר"פ, ובדיעבד לא הייתי עושה זאת שוב

כי זה באמת אותם רופאים ואותם פרוטוקולים.
הרפואה הציבורית בארץ טובה ואין סיבה לרוץ ישר לפרטי, אלא אם כן אחרי כמה כשלונות, או אם מגיעים עם בעיה ידועה ומאוד מאוד מורכבת, וגם אז זה בכלל לא אומר שברפואה הציבורית לא ידעו להתמודד עם זה, ממש לא... פשוט בפרטי יש אותו רופא שמלווה את המטופלת מההתחלה ועד הסוף וההתייחסות היא יותר אישית, או לפחות זאת התחושה שמקבלים.
אני פניתי לשר"פ כשהופניתי ל-IVF כדי לקצר את ההמתנה לתור, כי התור בציבורי נפל לי באמצע המחזור החודשי ואם הייתי מחכה לו - הייתי מפספסת עוד חודש, וגם כך הייתי אחרי חודש הפסקה.
אבל כשראיתי שהרופאים בשר"פ הם אותם רופאים שעובדים במסלול הציבורי הבנתי שמבחינת איכות הטיפול אין שום הבדל, ויש אפילו יתרון מסוים לכך שכמה רופאים רואים את התיק שלך במהלך הסבב.

ahat2

New member
לmisterpink

בהתחלה הלכתי לרופא במרפאה האיזורית של הקופה והתאכזבתי מהיחס שלו (הרגיש לי כמו פס נע). פניתי לרופא פרטי שחברה המליצה לי עליו, מקבלת החזר חלקי על טיפולים אצלו דרך הביטוח הפרטי והוא מאוד עדין ומתחשב, עדיין אין הצלחה לצערי ובדיוק מתלבטת לגבי ההמשך במידה ונצטרך IVF, האם כדאי באמת לחזור לרופא דרך הקופה מבחינת העלויות. ממש תלוי ברופא, תקבלי המלצות מכל הכיוונים ותקבעי גם וגם, בסופו של דבר תקבלי החלטה לפי תחושת הבטן. בהצלחה :)

אני טופלתי בציבורי, בסורוקה

יש לי הרבה מילים חמות וטובות להגיד על המחלקה,
&nbsp
הקושי העיקרי שלי עכשיו, הוא הסחבת בזמן... מה שייתכן ורופא פרטי היה חוסך,
אחרי היריון כימי אני צריכה לחכות הרבה מאוד זמן לתור חדש לרופא,
ואחר כך תור למרשמים לאחיות... הכל לוקח הרבה זמן, וכרגע אין לי זמן.
ותכף החגים...
&nbsp
אני לא ממש מכירה אופציה פרטית בבאר שבע.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

a morph

New member
דווקא במקרה כזה הייתי הולכת על פרטי

אם יש לך אפשרות להגיע לאיזור המרכז לטיפולים, כמובן... "תור למרשמים" זה כנראה המצאה ייחודית של סורוקה, מעולם לא שמעתי על דבר כזה.
רק לפני טיפול ראשון קובעים תוא לאחיות להדרכה וזהו, את המרשמים מקבלים ישירות מהרופא שבונה את הפרוטוקול הטיפולי.

כנראה, ולא, אין לי אפשרות להגיע למרכז...

הם כל כך עמוסים, שכנראה זו הדרך לפזר מטופלות,
אבל באמת שאני על גבול הגיל.
&nbsp
&nbsp

לא לבזבז זמן

לדעתי עם כל הקושי של המרחק כדאי לךלחשוב על מעבר לרופא פרטי גם אם זה במרכז.
את הבדיקות והמעקבים את יכולה לבצע בבאר שבע בקופת חולים ולשלוח לרופא, רק לצורך ההליך הרפואי והפרוטוקולים תצטרכי להגיע למרכז. לדעתי שווה. לא מחכים בכלל לפרוטוקול חדש. בהצלחה!

אני יודעת ומודעת לכך שהזמן לא לטובתי

אבל באמת שאין לי איך להגיע למרכז,
תודה לאל יש ילדונת קטנה בבית, ואין לי רכב.
אני מקווה שאצליח קרוב לבית.
&nbsp
תודה
&nbsp

אני הייתי נותנת צ'אנס למערכת ציבורית

אבל לא יותר מדי סבבים. אם רואים שלא הולך ואין תוצאות טובות מבחינת איכות וכמות העוברים הייתי עוברת לפרטי.
כמובן שאם תוכלי למצוא רופא שעובד עם קופה ועושה IVF כמו שכתבו לך, אז זה גם כן טוב.
בהצלחה

מבחינתי הטיפולים בציבורי היו בזבוז זמן..

הבנתי את זה כשהגעתי לפרטי.
הגעתי לציבורי (בלינסון, אחרי בריאות האישה שזה כמו פרטי עם אותו רופא שמלווה את כל הדרך), מתוך מחשבה על חכמת ההמונים, ודווקא טוב שכמה רופאים יראו את התיק שלי... טעות!!
מרוב עצים לא ראו את היער, את הופכת לעוד מספר.. אף אחד לא באמת יוצא מהקופסא, אותו שטנץ.
ולא כל הרופאים שעובדים בפרטי מקבלים גם בציבורי.
אגב, אני טופלתי בפרטי עם fsh מעל 38.. בציבורי אף אחד לא היה מסתכל לכיוון שלי, שם שלחו אותי לחודשיים הפסקה, ובאופן כללי אפשר לומר שהרפואה הציבורית שלחה אותי לתרומת ביצית, פעמיים..
ואוטוטו הוא חוגג חצי שנה, מזל שלא הקשבתי להם

אצלי אלמנט הזמן היה קריטי.. אז מבחינתי עדיף היה לחסוך את הזמן ולהגיע לטופ, לשלם מה שצריך, ולהפוך לאמא.
מה גם שיש בדיקות שבציבורי לא בודקים, או רק לאחר מס' כשלונות.. ואילו בפרטי בודקים הכל בהתחלה.

בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה :)

למעלה