צטרוטיד?

סיון01

New member
צטרוטיד?

יום 9 מהתחלת המחזור, אחרי 3 ימים של זריקות גונל (2 אמפ) ובאולטרסאונד 3 זקיקים 11,12,13 בשמאל, 13 בימין. שכחתי לשאול מה תוצאות בדיקת הדם, אבל מהיום הורידו לי את הגונל ל- 1 אמפ' והוסיפו לי צטרוטיד. דם ואולטראסאונד נוספים ביום חמישי, כנראה הזרעה ביום ראשון הבא. למה צטרוטיד? מה הוא עושה? למה לצפות (תופעות לוואי וכו')? ממש לא ציפיתי לזה - מישהי יכולה קצת להסביר?

ססוני

New member
לא מנסיון אבל תשובה חלקית בינתיים:

צטרוטייד נועד למנוע ביוץ מוקדם, הוא נתן כשהזקיק המוביל מגיע לגודל של כ-14 מ"מ. אני מניחה שביום חמישי תקבלי הוראות הפעלה במהלך סוף השבוע לפני ההזרעה. מקווה שעזרתי.

סביון1

New member
הצטרוטייד הוא מעכב ביוץ

בדרך כלל נהוג להשתמש במעכב ביוץ רק ב-IVF אבל יתכן שהרופא חושש שתבייצי מוקדם מידי ורוצה לתת לזקיקים יותר זמן לגדול ולכן נתן לך צטרוטייד. הזריקה יחסית לא כואבת (תת עורית) אבל לפעמים קצת מגרד אחרי. אגב, אני מעדיפה להזריק לזרוע ולא לבטן, לשיקולך. בהצלחה, סביון

reg18

New member
שלום סיון!

אני לא יודעת הרבה על צטרוטיד. אני יודעת שזה מבטל את הביוץ הטבעי. אין לצטרוטיד תופעות לואי אבל אין לי מושג איך זה שונה מדקא. בכל אופן שיהיה בהצלחה!

סיון01

New member
מותר לערבב זריקות?

אם אני צריכה 1 גונל ו- 1 צטרוטיד, מותר לערבב הכל ביחד עם מדלל אחד? אני סתם מנסה לברוח מזריקה... אה, ואיפה מזריקים תת-עורי בזרוע?זה כואב פחות מאשר בבטן?

סביון1

New member
לא חושבת שאפשר לערבב צטרוטיד

עם גונל. בקשר לכאב - זה איניבידואלי. אני לא סובלת זריקות בבטן. לכן גונל ומנוגון אני מזריקה לישבן (בעלי מזריק ליתר דיוק) וצטרוטייד - לזרוע. כשבעלי מזריק לי הצטרוטיד כמעט ולא כואב. יש לו מחט דקה להפליא (המחט באה יחד עם האמפולה).

vif

New member
../images/Emo70.gifאי אפשר

לערבב חומרים שונים.כל אחד צריך את הפינה שלו. הצטרוטייד מהניסיון שלי היה מאוד קל ונטול כאבים

ישראלה2

New member
תשובה מניסיון אישי בלבד

כשהזרקתי צטרוטייד בבטן תת עורי זה מאוד גירד לי והייתה אדמומיות,כמו פריחה והאחות אמרה לי שזה לא יהיה טוב כי יכולה להתפתח דלקת ואז לא יהיה מקום להזריק.. לכן אחרי שראיתי את התגובה האלרגית טיפלתי מקומית (באמצעות קצת אלכוהול מהול במים בתחבושת סטרילית וכיסיתי את המקום עם שקית ניילון דבוקה בפלסטרים וכך כל האדמומיות נספגה ועברה אחרי שעה.)כשסיפרתי לאחיות על כך הן אמרו לי שאפשר לישבן תוך שרירי. אני לא ערבבתי את החומרים, לא יודעת אם מותר בכלל. את הגונל אף הזרקתי לבטן ואת המנוגון לישבןשוב בגלל תגובה אלרגית בבטן. כלומר, צריך לנסות לבדוק איך התגובה ואז ליידע את האחות ולשאול היכן אפשר עוד להזריק.

ישראלה2

New member
את צודקת גם אני התפלאתי בהתחלה../images/Emo12.gif

צילצלתי לאחיות באסותא והן שאלו את הרופא לא עשיתי שום צעד ללא אישור של הרופא. בכל מקרה כדאי לברר עם הרופא. האחות שהזריקה לי לישבן פשוט שינתה את זווית ההזרקה לתוך שרירי או החליפה למחט אחרת. למרות שזה נשמע תמוה מעשה שהיה כך היה.

למעלה