צחצוח שיניים

Juvox

New member
צחצוח שיניים

בני בן ה-14 חודשים, מתנגד נחרצות לצחצוח שיניו. מה לא ניסינו...העסק לא עובד - רעיונות מקוריים ממי שנתקלו בבעיה יקודמו בברכה !

לאה_מ

New member
14 חודשים זה ממש קטן

וסביר להניח, שגם אם יסכים לצחצח לבד (הבן שלי, למשל, מסכים בשמחה) הצחצוח יהיה מאד לא יעיל. מה שאנחנו עושים אצלנו בבית: צחצוח "קבוצתי" - כל הילדים (אפשר גם עם ההורים
) מצחצחים יחד. "צחצח לי ואצחצח לך" - אני מצחצחת לאורי (שנה ו-10 חודשים) ואחר כך הוא מצחצח לי. לכל ילד יש משחת שיניים אחרת (כל אחד אוהב טעם אחר...). לקחת את הילד לבחור מברשת שיניים בחנות. לפני כמה ימים חוה 1 נתנה כאן רעיון מדליק - אם כי נראה לי שהוא מתאים לגדולים יותר, אבל את יכולה לנסות - כל ערב החיידקים עושים מסיבה בפה של הילד ואומרים "איזה כיף, היום הוא אכל שוקולד, שתה מיץ, עכשיו נוכל לעשות שמח..." ואז מצחצחים לו את השיניים ומגרשים אותם, עד שכולם בורחים. זה נשמע לי מדליק. אני שומרת את הרעיון הזה לפעם הבאה שאתקל בסרבן צחצוח (ותודה, חוה).

Juvox

New member
תגובה ללאה

תודה לאה, תודה בעקיפין לחוה לאה - כל מה שכתבת - ניסינו, חוץ מלקחת אותו לבחור מברשת שיניים. הוא מתעקש להחזיק במברשת, ורק דוחף אותה עמוק לפה - צחצוח, ולו גם מינימלי, אין כאן. חשבתי שאולי כואב לו בגלל צמיחת השיניים - אבל אני ממש לא בטוח. שוב תודה

אינדיגו

New member
גם לי נראה כי בנך עדיין צעיר ,

עומר בהתחלה התנגד חזק מאוד לצחצוח , אנו הרפינו. מזה כשלשה חודשים (עומר אוטוטו בן 3) , הוא מצחצח פעמיים ביום , איך עשינו זאת? ובכן, הסיפור על בקטוס וקריוס עובד ועוד איך. אני הוספתי תיבלונים וקשקושים פרי עטי ואפשר לומר שהוא די נחרד מהפעילות האפשרית של בקטוס וקריוס בפיו (ירדתי לרמה מולקולרית ממש...). הוספתי לזה דוגמא קיימת של אחיינית שהגיעה בגיל 4 לטיפול אצל רופא שיניים כתוצאה מחורים בשיניים. עומר מעדיף לצחצח.... כמובן לפעמים יש נסיגות , אך אנחנו החלטנו שבעניין הזה הכל צריך להגיע ממנו , וזה עובד. אין לחץ.

למעלה