סרבני צחצוח
יש כל מיני שיטות: א - להכריח. זו שיטה לא מומלצת בעליל, אבל, לפעמים אין ברירה. כשאני אומרת "אין ברירה" אני מתכוונת למשפחות בהן יש בעיה ידועה עם השינים ואי צחצוח קבוע יביא באופן וודאי לבעיות עששת. אם אתם נמנים על אותן משפחות עם בעיות שיניים, אז היום ישנם טיפולים מונעים: כמו איטום חריצים, וציפוי השן בחומר שקוף המונע התפשטות עששת. אני לא חושבת שכל אחד צריך לעשות את הטיפולים האלה, כי הם כרוכים בהרדמה מלאה ואם לא חייבים אז לא צריך. אבל יש כאלה שכן כדאי לעשות את זה אצלם. בהמשך טיפול כזה יכוללמנוע הרבה אי נעימות והרבה כסף שיוצא על רופאי שיניים. דרכים נוספות: ב - לקנות לו את כל סוגי המשחות הקיימות עד שהוא ימצא את זו שהוא אוהב ויסכים לצחצח שניים בה. הרבה פעמים הסירוב נובע מטעם המשחה. ומשחה טעימה יכולה לעזור. ג - לצחצח כחלק מהאמבטיה. נותנים לו את המברשת הוא קצת מכניס אותה לפה וקצת אתם מעבירים "ויש" קצר על הפה. ד - צחצו לידו שיניים. כשילדים רואים את ההורים שלהם עושים את זה, יש להם נטיה לחקות את ההורים (לא כולם אגב). ה - פתרון נוסף שנוי במחלוקת (שאני השתמשתי בו תקופה ארוכה). לא לצחצח, אבל לתת פלואור באופן קבוע. היום, יש הרבה מאוד הסתייגויות ממתן פלואור. אין ספק שמכמות מסוימת הפלואור מזיק מאוד לגוף ומזיק גם לשיניים עצמם. אם אתם נמצאים באיזור בארץ בו יש הפלרה במים ואתם שותים מי ברז - לא כדאי לתת חיזוק עם כדורים. אם אתם נמצאים באיזור בו אין הפלרה, או שאתם שותים מיים מינרלים - אפשר לחשוב על מתן פלואור בהתייעצות עם רופא שיניים. על הילדים שלי עובדת טוב מאוד השיטה של "לא לעשות כלום". הם נהנים מהכלום תקופה מסוימת ואז הם חוזרים "למוטב". כך היה עם צחצוח שיניים אצלנו, כך עם השכבה לישון, חפיפת שיער ועם עוד נושאים. ברגע שמניחים להם ונותנים דוגמא אישית (הנראית לעינהם) הם מישרים קו. הרשתי לעצמי לנהוג כך עם השיניים כי ידעתי שאין אצלנו בעיות מיוחדות, וגם נתתי חיזוק של פולואור.